Een ISO-installatiekopie koppelen in Windows

You are here:
Estimated reading time: 1 min

Inleiding

Een ISO- of schijfkopie is een archiefbestand voor een optische schijf, zoals een dvd of cd. Wanneer ISO-images op een cd of dvd worden gebrand, wordt een exacte replica gemaakt van de media waaruit de ISO is gemaakt. Hierdoor zijn ISO’s een veelgebruikte manier voor bedrijven en organisaties om kopieën van hun cd’s en dvd’s online te verspreiden. In Windows is het mogelijk om een ISO-bestand als stationsletter te koppelen. Hiermee hebt u toegang tot alle bestanden erop en installeert u er software van, net als een normale cd of dvd die op uw computer is geplaatst.

Als u een ISO-installatiekopie wilt koppelen, moet u de map openen waarin deze is opgeslagen. Zoek hiervoor naar het bestand of de map in het startscherm van Windows of blader naar de map via Verkenner. Zodra de map is geopend, kunt u deze koppelen door met de rechtermuisknop op de bestandsnaam te klikken en vervolgens op de optie Koppelen te klikken.

 

Tip: In plaats van met de rechtermuisknop op de ISO-afbeelding te klikken, kunt u er ook op dubbelklikken om te koppelen.


Afbeelding 1, een virtuele Dvd-schijf koppelen. 

U kunt nu de gemonteerde ISO gebruiken zoals elke andere optische schijf.

Wanneer u klaar bent met het gebruik ervan, kunt u de stationsletter openen en vervolgens op de menuoptie Beheren klikken. Hiermee wordt het lint Beheren geopend, zoals hieronder wordt weergegeven.

Als u de ISO wilt ontkoppelen, klikt u op de knop Uitwerpen. De ISO wordt ontkoppeld en de stationsletter wordt niet meer gebruikt.

Conclusie 

Hopelijk weet u nu hoe een virtuele CD/Dvd-rom station kunt gebruiken. Heeft u toch nog vragen, stel ze gerust! 

 

Was this article helpful?
Dislike 0
Views: 98
Naar de inhoud springen