Computer Educatie

Bij EasyComp Zeeland bieden we computer- en technologielessen aan die zijn ontworpen om u te helpen uw kennis van computers, smartphones, tablets en andere apparaten te vergroten. Onze lessen omvatten een breed scala aan onderwerpen, waaronder basiskennis van computerhardware en -software, veilig online browsen, Microsoft Office-toepassingen, sociale media, programmeren en webontwikkeling. We bieden ook lessen aan over het gebruik van smartphones, tablets en andere apparaten, omdat we begrijpen dat deze apparaten steeds belangrijker worden in ons dagelijks leven en dat het essentieel is om de vaardigheden te hebben om ze effectief te gebruiken.

Service Inbegrepen

Technologielessen

Gebruik uw computer effectiever

Basiskennis van computerhardware en software

Bij EasyComp Zeeland leert u de basis van computerhardware en -software. In deze lessen krijgt u inzicht in de belangrijkste componenten van een computer, zoals de centrale verwerkingseenheid (CPU), het moederbord, geheugen, harde schijven, optische drives, toetsenborden, muizen en monitoren. U leert ook over de verschillende soorten software die op een computer draaien, zoals besturingssystemen, toepassingssoftware en hulpprogramma’s, hoe software werkt en hoe het kan worden geïnstalleerd en verwijderd. Met deze kennis bent u beter in staat om uw computer effectief te gebruiken en problemen op te lossen wanneer deze zich voordoen.

Altijd voorbereid op onverwachte situaties

Veilig online browsen

Bij EasyComp Zeeland leren we u veilig online te browsen. U krijgt tijdens deze lessen inzicht in hoe u veilig kunt surfen op het web en hoe u de risico’s kunt vermijden die gepaard gaan met het gebruik van internet. We bespreken onderwerpen zoals het gebruik van sterke wachtwoorden, het herkennen en vermijden van phishing-e-mails en -websites, het beschermen van uw privacy op internet en het veilig online winkelen en bankieren. U leert ook hoe u uw computer kunt beschermen tegen malware en virussen met behulp van anti-virussoftware en andere tools. Deze lessen geven u de kennis en tools om uw online veiligheid en privacy te beschermen en met meer vertrouwen op het internet te surfen.

Maak spectaculaire documenten en ken alle ins en outs

Microsoft Office-toepassingen, inclusief Word, Excel en PowerPoint

Bij EasyComp Zeeland leert u Microsoft Office-toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint te gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u de nodige kennis en vaardigheden om professionele documenten te maken in Word, complexe berekeningen uit te voeren in Excel en indrukwekkende presentaties te maken in PowerPoint. We leggen uit hoe u deze programma’s kunt gebruiken om uw werk en dagelijkse taken efficiënter te maken. Door deze lessen te volgen, krijgt u de essentiële vaardigheden die u nodig heeft om deze populaire en belangrijke kantoortoepassingen effectief te gebruiken.

Weet wat u wel en vooral niet kunt delen

Sociale media

Bij EasyComp Zeeland leert u hoe u sociale media effectief kunt gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u een inleiding in de populaire sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. We bespreken hoe u uw privacyinstellingen kunt beheren en hoe u veilig kunt communiceren en interageren met anderen op deze platforms. We leggen uit hoe u uw profiel kunt optimaliseren en hoe u inhoud kunt maken en delen die aansluit bij uw interesses en doelen. Door deze lessen te volgen, krijgt u de nodige vaardigheden om sociale media effectief te gebruiken voor persoonlijk en professioneel gebruik.

Maak optimaal gebruik van uw Apple Mac computer

macOS

Bij EasyComp Zeeland leert u hoe u macOS kunt gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u de nodige kennis en vaardigheden om te navigeren door het besturingssysteem, programma’s te openen en af te sluiten, bestanden en mappen te beheren en meer. We bespreken hoe u de verschillende functies van macOS kunt gebruiken, zoals Spotlight-zoekopdrachten, Mission Control, AirDrop en Handoff. We leggen ook uit hoe u uw computer kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en hoe u problemen kunt oplossen wanneer ze zich voordoen. Door deze lessen te volgen, krijgt u de essentiële vaardigheden die u nodig heeft om effectief te werken met macOS.

Ontdek hoe u het beste gebruik kunt maken van het Microsoft-besturingsysteem van uw PC

Windows

Bij EasyComp Zeeland leren we u hoe u Windows kunt gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u de nodige kennis en vaardigheden om te navigeren door het besturingssysteem, programma’s te openen en af te sluiten, bestanden en mappen te beheren en meer. We bespreken hoe u de verschillende functies van Windows kunt gebruiken, zoals de taakbalk, het startmenu, het actiecentrum en de zoekfunctie. We leggen ook uit hoe u uw computer kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en hoe u problemen kunt oplossen wanneer ze zich voordoen. Door deze lessen te volgen, krijgt u de essentiële vaardigheden die u nodig heeft om effectief te werken met Windows.

Ontdek hoe flexibel uw computer is

Linux

Bij EasyComp Zeeland leren we u hoe u Linux kunt gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u de nodige kennis en vaardigheden om te navigeren door het besturingssysteem, programma’s te openen en af te sluiten, bestanden en mappen te beheren en meer. We bespreken hoe u de verschillende functies van Linux kunt gebruiken, zoals het terminalvenster, pakketbeheer en software-installatie. We leggen ook uit hoe u uw computer kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en hoe u problemen kunt oplossen wanneer ze zich voordoen. Door deze lessen te volgen, krijgt u de essentiële vaardigheden die u nodig heeft om effectief te werken met Linux.

Ken alle ins en outs van uw iPhone of iPad

iPhone- en iPadOS

Bij EasyComp Zeeland leren we u hoe u uw iPhone en iPad effectief kunt gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u de nodige kennis en vaardigheden om te navigeren door het besturingssysteem, apps te gebruiken, foto’s en video’s te maken en te bewerken, en meer. We bespreken hoe u de verschillende functies van iPhone- en iPadOS kunt gebruiken, zoals Face ID, Siri, AirDrop, en de bestandsbeheer-app. We leggen ook uit hoe u uw apparaat kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en hoe u problemen kunt oplossen wanneer ze zich voordoen. Door deze lessen te volgen, krijgt u de essentiële vaardigheden die u nodig heeft om effectief te werken met uw iPhone en iPad.

Ken alle verschillende functies

Android Smartphones en Tablets

Bij EasyComp Zeeland leren we u hoe u uw Android-smartphone en -tablet effectief kunt gebruiken. Tijdens deze lessen krijgt u de nodige kennis en vaardigheden om te navigeren door het besturingssysteem, apps te gebruiken, foto’s en video’s te maken en te bewerken, en meer. We bespreken hoe u de verschillende functies van Android kunt gebruiken, zoals Google Assistant, de camera-app, en de Google Play Store. We leggen ook uit hoe u uw apparaat kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en hoe u problemen kunt oplossen wanneer ze zich voordoen. Door deze lessen te volgen, krijgt u de essentiële vaardigheden die u nodig heeft om effectief te werken met uw Android-smartphone en -tablet.

We staan voor u klaar!

Ontdek de kracht van technologie met EasyComp Zeeland's educatieve programma's!

Naar de inhoud springen