Alles over e-mail

You are here:
Estimated reading time: 12 min

Introductie

Volgens een rapport van The Radicati Group op 9 mei 2006 werden er dagelijks ongeveer 171 miljard e-mailberichten verzonden, wereldwijd 1,1 miljard e-mailgebruikers en 1,4 miljard actieve e-mailaccounts. Deze cijfers zijn onthutsend en weerspiegelen echt hoe e-mail zo’n belangrijk medium is geworden voor communicatie met vrienden, familie, collega’s en klanten. Hoewel zovelen van jullie de hele tijd e-mail gebruiken, hoeveel van jullie begrijpen echt hoe e-mail werkt? Deze zelfstudie is ontworpen om een overzicht te geven van hoe e-mail werkt, evenals gerelateerde e-mailfuncties. Hopelijk bent u na het lezen van deze tutorial een beter geïnformeerde gebruiker en consument van e-mailproducten of -diensten. Dit wordt een lange en gedetailleerde tutorial, dus ik stel voor dat je het uitprint en terloops leest, zodat je het allemaal kunt absorberen.

Hoe e-mail werkt

Wanneer we aan e-mail denken, denken de meesten van ons aan een programma dat we op onze computer uitvoeren, zoals Outlook, Outlook Express, Thunderbird, enz. waar we een bericht typen, adresseren, op de knop Verzenden drukken en verwachten dat de e-mail bij onze ontvanger komt. In deze sectie ga ik uitleggen wat er gebeurt nadat we op de knop Verzenden hebben gedrukt. Ik zal de meest gebruikte e-maildiensten, SMTP en POP3, en iMap als voorbeelden gebruiken, maar de concepten zijn in wezen hetzelfde voor alle e-mailtechnologieën

De huidige internet-e-mailstandaard vereist dat alle e-mails worden verzonden als ascii, beter bekend als tekst. Wanneer u een bericht opstelt, formatteert, bijlagen toevoegt en op de knop Verzenden drukt, converteert uw e-mailsoftware uw bericht automatisch naar een pure tekstindeling die uw e-mailserver begrijpt. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe een bericht met een kleine bijlage eruit ziet nadat het is geconverteerd naar tekst. Zoals u kunt zien, zijn er geen afbeeldingen of andere opmaak, maar alleen pure tekst.

MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary=”—-=_NextPart_000_056F_01C7396F.7EFEA840″
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028

This is a multi-part message in MIME format.

——=_NextPart_000_056F_01C7396F.7EFEA840
Content-Type: text/plain;
format=flowed;
charset=”iso-8859-1″;
reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 7bit

This is an e-mail message with a small image attachment.

——=_NextPart_000_056F_01C7396F.7EFEA840
Content-Type: image/jpeg;
name=”example.jpg”
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: attachment;
filename=”example.jpg”

/9j/4AAQSkZJRgABAgAAZABkAAD/7AARRHVja3kAAQAEAAAAPAAA/+4ADkFkb2JlAGTAAAAAAf/b
AIQABgQEBAUEBgUFBgkGBQYJCwgGBggLDAoKCwoKDBAMDAwMDAwQDA4PEA8ODBMTFBQTE
xwbGxsc Hx8fHx8fHx8fHwEHBwcNDA0YEBAYGhURFRofHx8fHx8fHx8fHx8fHx8fHx8fHx8fHx8fHx8fHx8f
Hx8fHx8fHx8fHx8fHx8fHx8f/8AAEQgACgAKAwERAAIRAQMRAf/EAE0AAQEAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAGAQEBAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAwcQAQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARAQAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAD/2gAMAwEAAhEDEQA/AJRsCQAAD//Z

——=_NextPart_000_056F_01C7396F.7EFEA840–

Bericht geconverteerd naar tekst

Zodra de e-mail is geconverteerd naar tekst, verzendt uw e-mailsoftware het bericht naar de uitgaande e-mailserver of SMTP-server, die u hebt opgegeven bij het instellen van het e-mailaccount op uw computer. Wanneer uw uitgaande e-mailserver de e-mail ontvangt, worden de geadresseerden onderzocht en wordt dns gebruikt om te bepalen waar het bericht moet worden verzonden. Het is belangrijk om te onthouden dat de e-mailserver waarnaar u uw eerste bericht verzendt, niets weet over de ontvanger. Het weet alleen hoe het IP-adres moet worden opzoeken voor een e-mailserver die wel weet wie uw ontvanger is en deze daar naartoe stuurt. Zodra uw e-mailserver weet naar welke andere server u uw bericht moet verzenden, wordt er een verbinding met die e-mailserver geopend en wordt het bericht bezorgd. Hoe dit gebeurt, zie je in de onderstaande afbeelding.


Een e-mail versturen

Zodra de e-mail wordt gebruikt voor tekst, wordt uw e-mailsoftware het bericht naar de uitgaande e-mailserver van SMTP-server gestuurd, die u hebt opgegeven bij het instellen van het e-mailaccount op uw computer. Wanneer uw uitgaande e-mailserver de e-mail ontvangt, worden de geadresseerden onderzocht en wordt dns gebruikt om te bepalen waar het bericht moet worden verzonden. Het is belangrijk om te onthouden dat de e-mailserver uw eerste bericht verzendt, niets weet over de ontvanger. Het weet alleen hoe het IP-adres moet worden op zoek naar een e-mailserver die wel weet wie uw ontvanger is en hoe daar naartoe stuurt. Zodra uw e-mailserver weet naar welke andere server u uw bericht moet verzenden, wordt er een verbinding met die e-mailserver geopend en wordt het bericht bezorgd. Hoe dit gebeurt, zie je in de bovenstaande afbeelding.

Een e-mail ontvangen via POP3

Wanneer u een bericht downloadt van de POP3-server en niet opgeeft om e-mail op de server achter te laten in uw e-mailaccountinstellingen, zal het bericht vervolgens naar uw computer wordt gedownload en vervolgens van de POP3-server wordt verwijderd. Daarom staat de enige kopie van dit bericht op uw computer, dus zorg ervoor dat u het niet nodig hebt voordat u het verwijdert, omdat er elders geen andere kopie is.
Tijdens het inbeltijdperk van het internet werdt deze methode vaak gebruikt omdat men dan niet steeds opnieuw een verbinding met de mailserver hoefte te maken, als men de e-mail wilde lezen. Dit bespaarde dus bandbreedte, iets wat toen erg kostbaar kon zijn.

Een e-mail ontvangen via IMAP

Vandaag de dag is IMAP de standaard, dit staat voor Internet Message Access Protocol, dit is een protocol welke voor het synchroniseren van e-mail tussen uw computer of ander apparaat en de mailserver wordt gebruikt. Eigenlijk wordt er direct op de mailserver gewerkt. Inmiddels is IMAP aan versie 4 toe. IMAP houdt de e-mails bij op de server in een mappenstructuur. Deze wordt dan gelinkt aan het “Postvak IN” van de ontvanger. IMAP houdt een mappenstructuur bij van alle gebruikers. Daarom is het veel complexer dan POP3. IMAP maakt het mogelijk dat een e-mailclient, zoals Outlook Express of Thunderbird, alleen een header op kan halen, of een gedeelte van een bericht. Dat is handig als er via een langzame verbinding of op een pda mail wordt binnengehaald.

Een ander groot voordeel van IMAP is dat de mail op de server blijft staan waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie met een IMAP-programma in te loggen en alle mail te bekijken. Dit is een groot verschil ten opzichte van POP3 dat de mails steeds weer opnieuw moet ophalen.

Een latere uitbreiding van IMAP is het zogenaamde IMAP Idle-commando, waardoor push e-mail mogelijk is. Met andere woorden: een nieuwe e-mail wordt meteen zichtbaar op de client, en niet pas nadat de client het besluit op te halen.

E-mailbijlagen

Ik weet zeker dat de meesten van u weten wat bijlagen zijn, maar voor degenen die dat niet doen, gaan we een korte cursus geven over bijlagen en hoe ze werken. Wanneer u een e-mailbericht verzendt, kunt u een bestand of meerdere bestanden van elk type aan uw e-mailbericht toevoegen. Wanneer u het bericht verzendt, worden deze bijlagen meegestuurd, zodat wanneer de ontvanger het bericht ontvangt, hij of zij uw bijlagen ziet en deze kan openen. Veruit het meest voorkomende gebruik van bijlagen zijn documenten, zoals word- of excel-documenten en afbeeldingen of afbeeldingen.

Aangezien de meeste bijlagen geen tekstbestanden zijn en omdat de internet-e-mailstandaard vereist dat alle e-mailberichten volledig tekst zijn, verwerkt uw e-mailprogramma de bijlagen in uw e-mailbericht wanneer u ze verzendt. Het doet dit door elke bijlage in tekst te converteren en het bericht zo te verzenden. Wanneer het bericht wordt gedownload door het e-mailprogramma van de ontvanger, worden deze bijlagen weer geconverteerd naar hun oorspronkelijke vorm, zodat u ze op de juiste manier kunt openen.

Laten we de onderstaande afbeelding als voorbeeld gebruiken om te zien hoe deze door een e-mailsoftware in tekst wordt omgezet.

Wanneer de e-mailsoftware dit bericht verzendt, in plaats van het bericht puur als binaire afbeelding te verzenden, converteert het in plaats daarvan het naar tekst en verzendt het op die manier. De bovenstaande afbeelding wordt geconverteerd naar de volgende tekst:

——=_NextPart_000_0621_01C73990.6DC15890
Content-Type: image/gif;
name=”allaboute-mail.gif”
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: attachment;
filename=”allaboute-mail.gif”
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——=_NextPart_000_0621_01C73990.6DC15890–

Wanneer de ontvanger de e-mail met de bijlage downloadt, converteert de e-mailsoftware de bijlage automatisch terug naar het oorspronkelijke formulier. Op deze manier kunnen e-mailprogramma’s meerdere bijlagen verzenden en toch de internet-e-mailstandaarden volgen om alle berichten alleen uit tekst te laten bestaan.

Om een bijlage te openen, moet u een programma op uw computer hebben geïnstalleerd dat weet hoe u dat bestandstype moet openen. Als u dat niet doet, geeft uw besturingssysteem u een foutmelding met de vraag welk programma u wilt gebruiken om het bestand te openen. Om dit probleem te omzeilen, moet u ervoor zorgen dat u een programma hebt geïnstalleerd dat de bijlage kan openen die u hebt ontvangen. Om te bepalen welk programma u moet installeren, moet u eerst de bestandsextensie van de bijlage bepalen. De bestandsextensie is het laatste deel van een bestandsnaam die begint met een punt en heeft 3-4 letters erna. Een bestand met de naam word.doc heeft bijvoorbeeld een extensie van .doc en een bestand met de naam easycompzeeland.gif heeft een extensie van .gif. U kunt dan een site bezoeken zoals Filext.com en een zoekopdracht uitvoeren naar de extensie. Deze site zal u dan vertellen welk programma u moet installeren om de bijlage te openen.

Spam en phishing

Weet u nog dat we in de inleiding zeiden dat er ongeveer 171 miljard e-mails per dag worden verzonden? Een rapport uitgegeven door MessageLabs.com in november 2006 stelt dat 74% van alle e-mail spam is, dat een op de 137,5 e-mails een soort malware bevat en dat één op de 200 e-mails een phishingpoging is. Dat klopt … de meerderheid van de e-mail die per dag wordt verzonden, is nutteloos ongewenst afval dat voortdurend onze inbox vult. Voor degenen die niet begrijpen wat dit betekent, laat me elk van deze termen definiëren.
Spam
Een spam e-mail is in principe ongewenste en ongevraagde e-mail. Er zijn bedrijven waarvan het hele bedrijfsmodel is om ongevraagde e-mail te verzenden en uw Inbox te overspoelen met afval. Spammers hebben de neiging om uw e-mailadressen te krijgen door contactlijsten te stelen of te kopen, wanneer u zich aanmeldt bij een service die uw informatie verkoopt, of wanneer iemand is geïnfecteerd met malware en uw e-mailadres in hun adresboek heeft. De beste manier om spam te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat u het privacybeleid leest van elke site waarop u uw e-mailadres invoert. Het is ook belangrijk om uw e-mailadres nooit openbaar te plaatsen, omdat er programma’s zijn die internet scannen op e-mailadressen die openbaar zijn geplaatst.

Malware e-mail

Als een e-mail malware bevat, bevat deze een klein programma dat, als u het uitvoert, uw computer zal infecteren met een virus, worm, Trojan, achterdeur of spyware. Deze programma’s kunnen leiden tot verlies van gegevens en verlies van persoonlijke informatie, zoals uw online bankgegevens. Het spreekt voor zich dat u zeker niet wilt dat een van deze programma’s op uw computer wordt uitgevoerd. Uw beste manier om te voorkomen dat besmet raken van deze e-mails is om niets te openen van iemand die u niet kent of vertrouwt

Phishing Attempt

Een phishing-poging is wanneer u een e-mail ontvangt die zo is geschreven en geformatteerd dat u denkt dat ze een legitiem bedrijf zijn. Ze vermommen zich meestal als e-mails van legitieme bedrijven zoals een financiële instelling en bevatten links terug naar sites die er echt uitzien. De realiteit is echter dat deze sites en e-mails allemaal nep zijn en gewoon worden gebruikt om te proberen uw informatie te stelen, zodat ze een identiteitsdiefstal met uw informatie kunnen proberen. Dat gezegd hebbende, wordt geadviseerd dat u nooit informatie verstrekt zoals uw geboortedatum, burgerservicenummer of andere persoonlijke informatie op de site die u hebt bereikt via een link in een e-mail.

Om spam-, malware- en phishingpogingen te bestrijden, wordt u geadviseerd om het volgende op uw computer te installeren en bij te werken:

E-mailterminologie en definities

Er zijn veel verschillende soorten software, protocollen en services beschikbaar voor toegang tot en verzending van e-mail. In deze sectie zullen we verschillende technische termen uitleggen die u kunt zien bij het gebruik van e-mailservices.

POP3

Post office protocol (POP) is een protocol voor het ophalen van e-mail van een mailserver. POP3, de meest recente versie van POP, is een internetstandaard voor het overbrengen van e-mail van een server naar een client (e-mailprogramma van de gebruiker) over een TCP/IP-verbinding (gewoonlijk over poort 110). Bijna alle internetproviders bieden een e-mailaccount aan dat beschikbaar is via POP3.

SMTP

SMTP staat voor Simple Mail Transport Protocol. SMTP-software draait meestal op het netwerk van een INTERNET-adres of bedrijf, accepteert e-mail van uw e-mailsoftware en levert deze vervolgens aan uw ontvanger. Het is belangrijk op te merken dat de SMTP-server alleen wordt gebruikt voor het verzenden en accepteren van e-mail van en naar andere servers of voor het accepteren van e-mail die vanaf uw e-mailclient moet worden verzonden. SMTP-servers worden niet gebruikt om e-mail te downloaden die op de server is opgeslagen. Om dat te doen, gebruikt u de POP3-server die hierboven is beschreven.

IMAP

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Dit protocol is vergelijkbaar met POP3 omdat het wordt gebruikt om toegang te krijgen tot e-mail die zich op uw e-mailserver bevindt. Het verschil is dat U met IMAP uw e-mail kunt bekijken en openen zonder de e-mail naar uw lokale computer te downloaden, zoals POP3 doet. Hierdoor hebt u dezelfde toegang tot uw e-mail, inclusief mappen en verzonden items, vanaf elke computer waarop een IMAP-client staat. Het nadeel van IMAP is dat dit protocol meestal resource-intensief is voor de server en uw postvak snel in omvang kan groeien omdat de e-mail meestal niet wordt gedownload. Het is om deze redenen dat de meeste ISP’s geen IMAP-toegang tot uw mailboxen bieden.

Webmail

Webmail is gewoon de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de e-mail in uw mailbox die is opgeslagen op een server met behulp van uw webbrowser. De meest gebruikte webmail-applicaties zijn Gmail, outlook of de webmail van uw werk, bedrijf of internet provider.

Veelgestelde vragen

V: Is het waar dat mensen mijn e-mails kunnen lezen terwijl ze via internet reizen op weg naar de persoon naar wie ik ze stuur?

A: Het technische antwoord is Ja. Telkens wanneer een bericht via een server wordt verzonden, kan die server het bericht onderzoeken, het bericht kopiëren of zelfs het bericht verwijderen, afhankelijk van bepaalde criteria. De realiteit is echter dat de meerderheid van de ISP’s en bedrijven dit niet doen, simpelweg omdat het overweldigend zou worden om kopieën op te slaan van alle e-mail die via hun server gaat. Tegelijkertijd is het altijd beter om veilig te zijn dan spijt te hebben. Stuur dus nooit persoonlijk identificeerbare informatie zoals burgerservicenummers, creditcard- en bankgegevens, wachtwoorden, enz. via e-mail.

V: Wie of wat is deze Mailer-Daemon of Postmaster die mij soms een e-mail stuurt.

A: Deze e-mails van mailer-daemon of postmaster worden automatisch gegenereerd door de e-mailserversoftware wanneer een e-mail die u hebt verzonden om de een of andere reden de beoogde ontvanger niet heeft bereikt. Of u nu een e-mail hebt verzonden naar een persoon die niet bestaat, het postvak van de ontvanger vol is of de server een fout heeft, wanneer u een van deze e-mails ontvangt, betekent dit dat uw e-mail niet is afgeleverd. Als u de e-mail opent, geven ze meestal, als u de informatie kunt decoderen, een reden op waarom de levering is mislukt.

V: Waarom duurt het zo lang voordat iemand een e-mail heeft ontvangen die ik hem of haar heb gestuurd?

A: Wanneer u een e-mail naar iemand stuurt, moet deze binnen enkele minuten, zo niet seconden, bij hem of haar zijn. Er zijn echter veel factoren die vertragingen in de levering kunnen veroorzaken. Hieronder leggen we een paar van deze factoren uit:

  • Wanneer een server een e-mail ontvangt, wordt deze in een first-in-first-out-wachtrij geplaatst. Als er veel berichten in de wachtrij staan en de server niet erg krachtig is, kan het even duren voordat uw bericht is verwerkt. Dit wordt nog verergerd omdat een e-mailbericht mogelijk door meerdere servers moet gaan en elk hun eigen vertraging moet toevoegen.
  • Mogelijk hebt u problemen met het maken van verbinding met uw uitgaande e-mailserver omdat de server een probleem heeft of omdat uw internetverbinding is uitgeschakeld. U kunt meestal tekenen van dit probleem zien wanneer het bericht dat u hebt verzonden zich in uw postvak uit-map bevindt in plaats van in de map Verzonden. Een e-mail in uw postvak uit duidt meestal op een probleem bij het verbinden met uw uitgaande e-mailserver.
  • De persoon die de e-mail ontvangt, heeft problemen met het verbinden met zijn inkomende e-mailserver om de e-mail te downloaden die u hem of haar hebt gestuurd.
  • Het adres van de geadresseerden is verkeerd gespeld of het postvak van de geadresseerden is vol. Wanneer u dit type probleem tegenkomt, ontvangt u over het algemeen een fout terug van de Mailer-Daemon met een cryptisch bericht waarin staat dat het adres niet kan worden gevonden of dat het postvak geen ruimte meer heeft.

V: Ik krijg steeds berichten van iemand genaamd Mailer-Daemon die zegt dat ik e-mail stuur naar mensen waar ik nooit naar heb gestuurd!?!?!

A: Ik zie deze vraag vaak. U controleert op nieuwe e-mail op uw computer en er verschijnt een stroom e-mails van iemand met de naam Mailer-Daemon waarin staat dat uw e-mailbericht naar een onbekend adres is mislukt. Dit soort berichten is meestal te wijten aan uw eigen computer of de computer van iemand anders die is geïnfecteerd met een e-mailworm. E-mailwormen verspreiden zich meestal door het adresboek van een geïnfecteerde computer te scannen en zichzelf vervolgens te vermommen als een van de contacten in dit adresboek. Het verzendt vervolgens een e-mail naar iedereen in de lijst of andere willekeurig gegenereerde ontvangers. Wanneer deze e-mails om welke reden dan ook niet leveren, worden de fouten aan u geretourneerd omdat de worm die e-mail vermomd als uzelf verzendt.

Als het niet uw computer is die is geïnfecteerd, is er helaas niet veel dat u kunt doen om dit soort problemen op te lossen, anders dan proberen de internetheader van het e-mailbericht te onderzoeken om het IP-adres te bepalen van de computer die de berichten verzendt. U kunt dan hopelijk de gebruiker opsporen met behulp van deze informatie om hen te laten weten dat ze zijn geïnfecteerd.

V: Wanneer iemand me e-mailt, krijgen ze een bericht terug dat het onbestelbaar was omdat ik geen ruimte meer in mijn mailbox heb!

A: Wanneer iemand u een e-mail stuurt, slaat uw e-mailserver het bericht op in een postvak op de server. ISP’s stellen echter meestal een maximaal toelaatbare grootte in voor uw postvak en als uw postvak deze limiet bereikt, worden foutberichten gegenereerd waarin staat dat uw postvak vol is voor degene die u een e-mail stuurt. Om dit probleem op te lossen, downloadt u al uw e-mail van de e-mailserver met behulp van een POP3-client zoals Outlook Express, Outlook, Thunderbird, Eudora, enz. Dit soort problemen treedt meestal op wanneer iemand de instelling in de e-mailsoftware inschakelt om berichten op de server achter te laten. Wanneer deze instelling is ingeschakeld wanneer u nieuwe e-mail downloadt, wordt een kopie op de server achtergelaten en nooit verwijderd.

V: Waar wordt e-mail opgeslagen op mijn computer?

A: Wanneer uw e-mailclient nieuwe e-mail downloadt, slaat deze deze op in postvakken op uw lokale computer. Afhankelijk van de software die u gebruikt voor e-mail, worden de mailboxen op verschillende locaties opgeslagen. Hieronder vindt u een lijst met de standaardlocaties voor de meer populaire e-mailsoftwarepakketten.

Mail Software
Location on your computer
Eudora C:Program Files\Eudora
Mozilla Thunderbird C:\users\LoginName\Application Data\Thunderbird\Profilesrandom.defaultMailLocal Folders
Opera C:\users\LoginName\Application Data\Opera\Operamail
Outlook C:\users\LoginName\Application Data\Microsoft\Outlook
Outlook Express C:\users\LoginName\Local Settings\Application Data\Identities{IdentityCode}\Microsoft\Outlook Express
Windows Mail C:\users\LoginName\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders
Windows Live Mail Desktop C:\users\LoginName\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Mail\desktopuser@domain.com

V: Dus wat is het… Is het e-mail of e-mail?

A: Beide 🙂

Conclusie

Nu u deze tutorial hebt gelezen, hoop ik dat u een beetje hebt geleerd over de zegen, of de dreiging, van e-mail. Omdat e-mail zo’n groot deel uitmaakt van ons dagelijks leven, of het nu in werk en spel is, helpt het altijd om een basiskennis van de onderwerking te hebben.

Was this article helpful?
Dislike 0
Views: 58
Naar de inhoud springen