Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Hackers hebben onlangs Iraanse live televisie overgenomen en kijkers aangespoord om geld van hun bankrekeningen op te nemen om de valuta van het land te ontwrichten. De hackers roepen op tot opstand tegen de regering.

De wereld wordt steeds afhankelijker van technologie en internet. Dit brengt veel voordelen, maar ook nadelen met zich mee. Eén van de grootste nadelen is de toenemende dreiging van cybercriminaliteit. De afgelopen jaren hebben we verschillende gevallen gezien van hackers die zich toegang verschaffen tot gevoelige informatie of systemen. In dit blog wil ik een recent voorbeeld bespreken van een groep hackers die live televisie in Iran hebben overgenomen.

Op 11 februari 2023 gaf de president van Iran een toespraak ter gelegenheid van de 44e verjaardag van de islamitische revolutie. Het evenement werd live uitgezonden op televisie en trok veel kijkers. Tot hun verrassing werden de kijkers echter na enkele minuten geconfronteerd met een videoboodschap van hackers die zich voordeden als een groep genaamd “Edaalate Ali”.

De hackers, die gehuld waren in Anonymous-maskers, riepen de kijkers op om in opstand te komen tegen de Iraanse regering en al hun geld van de bank te halen om de valuta van het land te ontwrichten. De videoboodschap van de hackers duurde ononderbroken een hele minuut. Daarna verdween het beeld en keerde de live-uitzending terug naar de toespraak van de president.

De hack is niet zomaar een ludieke actie van een groepje hackers. Het is een uiting van onvrede en protest tegen de Iraanse regering. “Edaalate Ali” heeft een grote aanhang op sociale media en staat bekend om het hacken van televisie-uitzendingen. Ze hebben eerder Iraanse staats-tv gehackt in februari en oktober van het afgelopen jaar. Het is echter niet duidelijk hoe ze deze hacks uitvoeren, aangezien er geen openbare informatie over beschikbaar is.

Het is ook interessant om op te merken dat deze hacks niet altijd even succesvol zijn. In oktober duurde de hack slechts enkele seconden voordat de uitzending werd onderbroken en de presentator in verlegenheid werd gebracht. In dit geval duurde de hack echter een volle minuut en was er weinig aandacht voor op sociale media. Het lijkt erop dat slechts één kanaal dat de gebeurtenis uitzond, werd gehackt en niet alle kanalen.

Het is belangrijk om te onthouden dat cybercriminaliteit een serieus probleem is. Het kan leiden tot verlies van gevoelige informatie, financiële schade en in sommige gevallen zelfs tot fysieke schade. In dit geval is er geen directe fysieke schade aangericht, maar de hack heeft wel geleid tot onrust en onzekerheid bij de Iraanse bevolking. Het onderstreept de noodzaak van goede cyberbeveiliging en maatregelen om cyberaanvallen te voorkomen.

Lees ook:

Vandaag is het wereld Back-up Dag: Waarom het belangrijk is en hoe EasyComp Zeeland kan helpen bij het maken van goede back-ups

Wereld Back-up Dag, jaarlijks gevierd op 31 maart, herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze gegevens veilig te stellen. EasyComp Zeeland biedt oplossingen voor back-up en dataherstel, waardoor u met een gerust hart uw bedrijfsgegevens en persoonlijke bestanden kunt bewaren.

EasyComp Zeeland: Uw betrouwbare partner voor smartphone reparatie

Bij EasyComp Zeeland bieden we snelle en betrouwbare smartphone reparatie diensten voor alle grote merken. Met onze deskundige technici en uitstekende klantenservice, kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon in goede handen is.

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Ontdek de digitale wereld met EasyComp Zeeland: Leer alles over computers, smartphones en meer!

EasyComp Zeeland biedt computer- en technologielessen aan om uw kennis van computers, smartphones, tablets en andere apparaten te vergroten. Onze lessen omvatten onderwerpen zoals basiskennis van computerhardware en software, veilig online browsen, Microsoft Office-toepassingen, sociale media, programmeren, webontwikkeling en het gebruik van macOS en Windows.

Silicon Valley Bank failliet: wat betekent dit voor de techwereld en de financiële sector?

Een Amerikaanse bank die gespecialiseerd was in het financieren van start-ups en technologiebedrijven is failliet gegaan door een bankrun. Dit heeft veel onrust veroorzaakt op de financiële markten en gevolgen voor de techwereld. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de schade te beperken.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”