Hackers nemen Iraanse televisie over

Hackers hebben onlangs Iraanse live televisie overgenomen en kijkers aangespoord om geld van hun bankrekeningen op te nemen om de valuta van het land te ontwrichten. De hackers roepen op tot opstand tegen de regering.

De wereld wordt steeds afhankelijker van technologie en internet. Dit brengt veel voordelen, maar ook nadelen met zich mee. Eén van de grootste nadelen is de toenemende dreiging van cybercriminaliteit. De afgelopen jaren hebben we verschillende gevallen gezien van hackers die zich toegang verschaffen tot gevoelige informatie of systemen. In dit blog wil ik een recent voorbeeld bespreken van een groep hackers die live televisie in Iran hebben overgenomen.

Op 11 februari 2023 gaf de president van Iran een toespraak ter gelegenheid van de 44e verjaardag van de islamitische revolutie. Het evenement werd live uitgezonden op televisie en trok veel kijkers. Tot hun verrassing werden de kijkers echter na enkele minuten geconfronteerd met een videoboodschap van hackers die zich voordeden als een groep genaamd “Edaalate Ali”.

De hackers, die gehuld waren in Anonymous-maskers, riepen de kijkers op om in opstand te komen tegen de Iraanse regering en al hun geld van de bank te halen om de valuta van het land te ontwrichten. De videoboodschap van de hackers duurde ononderbroken een hele minuut. Daarna verdween het beeld en keerde de live-uitzending terug naar de toespraak van de president.

De hack is niet zomaar een ludieke actie van een groepje hackers. Het is een uiting van onvrede en protest tegen de Iraanse regering. “Edaalate Ali” heeft een grote aanhang op sociale media en staat bekend om het hacken van televisie-uitzendingen. Ze hebben eerder Iraanse staats-tv gehackt in februari en oktober van het afgelopen jaar. Het is echter niet duidelijk hoe ze deze hacks uitvoeren, aangezien er geen openbare informatie over beschikbaar is.

Het is ook interessant om op te merken dat deze hacks niet altijd even succesvol zijn. In oktober duurde de hack slechts enkele seconden voordat de uitzending werd onderbroken en de presentator in verlegenheid werd gebracht. In dit geval duurde de hack echter een volle minuut en was er weinig aandacht voor op sociale media. Het lijkt erop dat slechts één kanaal dat de gebeurtenis uitzond, werd gehackt en niet alle kanalen.

Het is belangrijk om te onthouden dat cybercriminaliteit een serieus probleem is. Het kan leiden tot verlies van gevoelige informatie, financiële schade en in sommige gevallen zelfs tot fysieke schade. In dit geval is er geen directe fysieke schade aangericht, maar de hack heeft wel geleid tot onrust en onzekerheid bij de Iraanse bevolking. Het onderstreept de noodzaak van goede cyberbeveiliging en maatregelen om cyberaanvallen te voorkomen.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise l'intelligence artificielle et l'apprentissage automatique pour réduire les spams. Découvrez comment vos données de commentaire sont traitées.

Articles connexes

Grande vulnérabilité de sécurité découverte dans l'application de bureau 3CX populaire, explication détaillée et résumé.

Ce billet de blog aborde une vulnérabilité de sécurité découverte dans l'application de bureau 3CX populaire, un logiciel utilisé par de nombreuses grandes entreprises dans le monde entier. Le billet de blog commence par décrire l'application de bureau 3CX officielle et comment elle est utilisée en remplacement des lignes téléphoniques d'entreprise traditionnelles. Il aborde ensuite la découverte d'une activité malveillante inattendue provenant de l'application de bureau 3CX par les analystes de sécurité de CrowdStrike. La réponse de l'entreprise à la découverte est critiquée et le manque de préparation de nombreuses grandes entreprises aux attaques de logiciels malveillants est souligné. Le billet de blog se poursuit par une explication technique de la manière dont la vulnérabilité de sécurité fonctionne, notamment la présence de fichiers DLL malveillants et le chiffrement des charges utiles malveillantes. La gravité de la vulnérabilité de sécurité est soulignée, car elle peut affecter des centaines, voire des milliers, des entreprises utilisant l'application de bureau 3CX.

Lire la suite

Autodiefstal met USB-kabels

In deze blog bespreken we de ontwikkelingen op het gebied van autodiefstal met USB-kabels. We leggen uit hoe autodieven met deze methode te werk gaan en hoe fabrikanten proberen dit probleem aan te pakken. We bespreken enkele mogelijke oplossingen, waaronder software-updates en fysieke beveiligingsmaatregelen, om deze vorm van autodiefstal te voorkomen.

Lire la suite

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in de deze update over cyberbeveiligingstechnologie. Is Google Home aan het afluisteren? Smart speakers die afluisteren, is misschien een beetje een

Lire la suite
Vous êtes à jour, c'était le dernier message.
  • Étiquettes

  • Catégories

  • Archives

  • Aller au contenu principal