Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

In deze blog bespreken we de ontwikkelingen op het gebied van autodiefstal met USB-kabels. We leggen uit hoe autodieven met deze methode te werk gaan en hoe fabrikanten proberen dit probleem aan te pakken. We bespreken enkele mogelijke oplossingen, waaronder software-updates en fysieke beveiligingsmaatregelen, om deze vorm van autodiefstal te voorkomen.

In de afgelopen jaren hebben autodieven een nieuwe techniek ontwikkeld om auto’s te stelen met behulp van USB-kabels. Deze methode werkt op auto’s die gebruik maken van een keyless entry systeem. Met deze methode kunnen autodieven het signaal van de sleutel opvangen en het signaal gebruiken om de auto te ontgrendelen en te starten, zonder de sleutel daadwerkelijk te stelen.

Het keyless entry systeem werkt door middel van een signaal tussen de sleutel en de auto. Wanneer de eigenaar van de auto in de buurt van de auto komt, zendt de sleutel een signaal uit naar de auto om deze te ontgrendelen en te starten. Autodieven maken gebruik van een apparaat dat dit signaal kan opvangen en opslaan. Dit apparaat wordt verbonden met de USB-poort van de auto. Door dit apparaat te gebruiken, kunnen autodieven het signaal opvangen en opslaan terwijl de eigenaar van de auto in de buurt is. Hierdoor kunnen ze later de auto ontgrendelen en starten zonder de sleutel te hebben.

Deze methode van autodiefstal is in opkomst en er zijn al verschillende gevallen bekend waarin autodieven deze techniek hebben gebruikt om auto’s te stelen. Gelukkig zijn er manieren om jezelf te beschermen tegen deze vorm van autodiefstal. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een signaalblokker die het signaal van de sleutel blokkeert wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om de auto op een veilige plek te parkeren en ervoor te zorgen dat de USB-poort van de auto niet zichtbaar is.

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de software van uw auto up-to-date is. Bij EasyComp Zeeland kunnen we u helpen met het bijwerken van de software in uw voertuig. Om te beginnen zullen we samenwerken om te bepalen welke softwareversie momenteel op uw voertuig is geïnstalleerd en welke de nieuwste beschikbare versie is. We zullen ook controleren of er eventuele updates zijn die specifiek zijn voor het merk en model van uw voertuig.

Vervolgens zullen we een plan opstellen om de software bij te werken. Dit kan inhouden dat we de software rechtstreeks van de fabrikant downloaden en deze op uw voertuig installeren. In sommige gevallen kan het nodig zijn om speciale tools te gebruiken om de software bij te werken, zoals een OBD-II-diagnostische tool.

Voordat we de update uitvoeren, zullen we uw voertuig grondig controleren om ervoor te zorgen dat alle systemen correct werken en dat er geen andere problemen zijn die moeten worden aangepakt. Als we eventuele problemen vinden, zullen we deze met u bespreken voordat we verder gaan met de update.

Zodra we klaar zijn met het bijwerken van de software, zullen we opnieuw controleren om er zeker van te zijn dat alles correct werkt en dat er geen problemen zijn. Als u nog vragen of opmerkingen heeft over het bijwerken van de software, staan we altijd voor u klaar om deze te beantwoorden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat uw voertuig up-to-date is en optimaal presteert.

Het is ook aan te raden om te kijken naar aanvullende beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen om autodiefstal te voorkomen. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze nieuwe techniek van autodiefstal en om maatregelen te nemen om uzelf te beschermen tegen deze vorm van criminaliteit.

Lees ook:

Vandaag is het wereld Back-up Dag: Waarom het belangrijk is en hoe EasyComp Zeeland kan helpen bij het maken van goede back-ups

Wereld Back-up Dag, jaarlijks gevierd op 31 maart, herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze gegevens veilig te stellen. EasyComp Zeeland biedt oplossingen voor back-up en dataherstel, waardoor u met een gerust hart uw bedrijfsgegevens en persoonlijke bestanden kunt bewaren.

EasyComp Zeeland: Uw betrouwbare partner voor smartphone reparatie

Bij EasyComp Zeeland bieden we snelle en betrouwbare smartphone reparatie diensten voor alle grote merken. Met onze deskundige technici en uitstekende klantenservice, kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon in goede handen is.

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Ontdek de digitale wereld met EasyComp Zeeland: Leer alles over computers, smartphones en meer!

EasyComp Zeeland biedt computer- en technologielessen aan om uw kennis van computers, smartphones, tablets en andere apparaten te vergroten. Onze lessen omvatten onderwerpen zoals basiskennis van computerhardware en software, veilig online browsen, Microsoft Office-toepassingen, sociale media, programmeren, webontwikkeling en het gebruik van macOS en Windows.

Silicon Valley Bank failliet: wat betekent dit voor de techwereld en de financiële sector?

Een Amerikaanse bank die gespecialiseerd was in het financieren van start-ups en technologiebedrijven is failliet gegaan door een bankrun. Dit heeft veel onrust veroorzaakt op de financiële markten en gevolgen voor de techwereld. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de schade te beperken.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”