Skip naar inhoud

Politie hackt, beveiligde communicatie-app Exclu en Iraanse regering lanceert aanval op Charlie Hebdo

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

In deze rondgang van de cyber security tech-nieuws wordt besproken hoe de politie een versleutelde messaging app heeft gehackt en de Iraanse regering hackers een operatie hebben gelanceerd op Charlie Hebdo, het satirische magazine.

De politie heeft recentelijk een beveiligde messaging-app gekraakt en uitgeschakeld. Het gaat om de app Exclu chat, die volgens haar website de “meest geavanceerde communicatieplatform” is. Exclu chat beweert alles te kunnen versleutelen, wat een groot voordeel zou zijn voor criminelen die op zoek zijn naar extra beveiliging. Helaas voor hen, was de hosting van deze app in een voormalige militaire basis en dus een garantie dat de politie hen zou vinden.

Op een dag in 2019 werd het cyberbunker 2.0-datacenter, waarin Exclu chat zijn servers huisvestte, door 600 politieagenten in Duitsland geraadpleegd. Hoewel Exclu chat naar andere servers verhuisde, had de politie de mogelijkheid om hun operatie te infiltreren. Met behulp van ‘hacking power’ hebben Duitse en Nederlandse politie de afgelopen maanden de gesprekken op de app afgeluisterd en uiteindelijk 79 panden in verschillende Europese landen doorzocht en 48 mensen gearresteerd.

Charlie Hebdo, het satirische magazine, is volgens Microsoft gehackt door de Iraanse overheid. Een gebruiker claimde toegang te hebben tot de database van Charlie Hebdo en bood deze te koop aan voor 20 bitcoin, ongeveer $450k. Inbegrepen in de dump is persoonlijke informatie van een kwart miljoen abonnees van Charlie Hebdo, zoals namen, e-mails en fysieke adressen. Dit is een groot risico, omdat openbare supporters van Charlie Hebdo in het verleden het slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Lees ook:

Vandaag is het wereld Back-up Dag: Waarom het belangrijk is en hoe EasyComp Zeeland kan helpen bij het maken van goede back-ups

Wereld Back-up Dag, jaarlijks gevierd op 31 maart, herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze gegevens veilig te stellen. EasyComp Zeeland biedt oplossingen voor back-up en dataherstel, waardoor u met een gerust hart uw bedrijfsgegevens en persoonlijke bestanden kunt bewaren.

EasyComp Zeeland: Uw betrouwbare partner voor smartphone reparatie

Bij EasyComp Zeeland bieden we snelle en betrouwbare smartphone reparatie diensten voor alle grote merken. Met onze deskundige technici en uitstekende klantenservice, kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon in goede handen is.

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Ontdek de digitale wereld met EasyComp Zeeland: Leer alles over computers, smartphones en meer!

EasyComp Zeeland biedt computer- en technologielessen aan om uw kennis van computers, smartphones, tablets en andere apparaten te vergroten. Onze lessen omvatten onderwerpen zoals basiskennis van computerhardware en software, veilig online browsen, Microsoft Office-toepassingen, sociale media, programmeren, webontwikkeling en het gebruik van macOS en Windows.

Silicon Valley Bank failliet: wat betekent dit voor de techwereld en de financiële sector?

Een Amerikaanse bank die gespecialiseerd was in het financieren van start-ups en technologiebedrijven is failliet gegaan door een bankrun. Dit heeft veel onrust veroorzaakt op de financiële markten en gevolgen voor de techwereld. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de schade te beperken.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”