Rechtbank verlaagt boetes telecombedrijven

De Rechtbank Rotterdam heeft in hoger beroep de miljoenenboetes verlaagd die Autoriteit Consument & Markt (ACM) uitdeelde aan T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 voor onduidelijke websites. De rechtbank acht de boetes terecht maar vindt dat de ACM de samenhang tussen de hoogte ervan en de ernst van de overtredingen beter had moeten motiveren.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De ACM beboette eind 2019 T-Mobile (3,91 miljoen euro), KPN (3,47), Vodafone (3,12) en Tele2 (2,71) voor het niet nakomen van de informatieverplichting bij de verkoop van telefoonabonnementen op hun websites. Consumenten moeten daar volledige informatie vinden over het aanbod, op basis waarvan ze kunnen beslissen wat voor hen een interessant abonnement is. Volgens de ACM voldeden de telecomaanbieders na een eerdere waarschuwing niet aan deze verplichting en kregen ze daarom een boete.De rechter gaat daar in mee maar oordeelt dat de ACM de hoogte van de boetes beter had moeten onderbouwen. Met name ook omdat het voor het eerst was dat de ACM omzetgerelateerde boetes heeft opgelegd voor een overtreding van de consumentenregels. De waakhond had de boetes vanwege de samenhang tussen de overtredingen gematigd met 25 procent. De rechtbank vindt dat veertig procent matiging op zijn plaats is.De rechtbank heeft de boetes als volgt aangepast: T-Mobile (3,1 miljoen), KPN (2,8), Vodafone (2,5) en Tele2 (2,1).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses artificial intelligence and machine learning to reduce spam. See how your comment data is processed.

Related posts

Frankrijk smeert Google 500 miljoen euro boete aan

De Franse concurrentiewaakhond heeft Google een boete van vijfhonderd miljoen euro gegeven. Dat meldt Belga. Google krijgt de boete omdat het niet ‘te goeder trouw’ met de uitgevers onderhandelde over de vergoeding voor het gebruik van nieuwsberichten.

Read more

Deense regering hielp VS bij bespioneren van Europa

Door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA toegang te verlenen tot een groot internetknooppunt bij Kopenhagen hielp de Deense geheime dienst jarenlang mee de Duitse bondskanselier Merkel af te luisteren. Dat meldt de Deense publieke omroep DR, in samenwerking met Zweedse, Noorse, Franse en Duitse media.

Read more

TNO en Airbus testen nieuwe communicatietechnologie

TNO en Airbus gaan eind dit jaar de eerste tests doen met nieuwe optische communicatietechnologie die massaal dataverkeer tussen satellieten en grondstations op aarde mogelijk maakt. Geavanceerde lasercommunicatie moet leiden tot breedbandconnectiviteit via de ruimte. Militaire vliegtuigen kunnen dan data uitwisselen met een ‘gevechtscloud’. Ook passagiers van luchtvaartmaatschappijen krijgen dan snelle dataverbindingen.

Read more
You are all caught up, this was the last message.
  • Tags

  • Categories

  • Archives

  • Skip to content