HPE bouwt eerste Europese supercomputerfabriek

Hewlett Packard Enterprise (HPE) zet in Tsjechië zijn eerste Europese productielijn voor supercomputers en ai-systemen neer. Elders in de wereld heeft het techbedrijf al drie van zulke fabrieken. De Tsjechische locatie moet de levering aan Europese klanten versnellen en het regionale netwerk van toeleveranciers versterken. Volgens het concern loopt Europa voorop bij de inzet van supercomputers en artificiële intelligentie (ai).

De nieuwe productielijn komt te staan in Kutná Hora, direct naast de bestaande fabriek waarin HPE servers en storageproducten maakt voor de Europese markt. Naar verwachting is de nieuwe faciliteit aanstaande zomer operationeel. Vanaf dan rollen er twee modellen van de band: het Apollo-systeem en de Cray EX, met elk hun specifieke toepassing voor extreme rekenkracht, software, networking, opslag en watergekoelde prestaties.

High-performance computing

Volgens HPE is het techbedrijf in Europa erg actief op de gebieden ai en supercomputing, in het jargon ook high-performance computing (hpc) genoemd. Veel activiteiten zijn gekoppeld aan nationale initiatieven om wetenschappers te voorzien van snel data-inzicht waarmee zij maatschappelijke uitdagingen kunnen oplossen. Zoals de voorspelling van en voorbereiding op extreme weersomstandigheden, de diagnose en behandeling van ziekten en de verbetering van voedselveiligheid. Opvallend genoeg vermeldt de Amerikaanse onderneming ook het Europese streven naar digitale onafhankelijkheid.

HPE doet mee aan de zogeheten European HPC Joint Undertaking (EuroHPC JU), waarin de EU, Europese landen en technologiebedrijven de ontwikkeling van supercomputers in deze regio coördineren. Als onderdeel van deze samenwerking ontwierp en bouwde HPE bijvoorbeeld de Lumi-supercomputer in Finland en werkt de fabrikant momenteel aan de Karolina-supercomputer in Tsjechië.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses artificial intelligence and machine learning to reduce spam. See how your comment data is processed.

Related posts

Everything you need to know about the new GPT-4 How Google AI and Microsoft 365 AI shape the future

Last week was a historic week in the world of Artificial Intelligence and Machine Learning. This is due to the announcement of the official launch of GPT-4 by Open AI. Although we already had access to this AI through Bing, the official launch of GPT-4 is something to celebrate. In this blog post, we will delve deeper into the capabilities of GPT-4 and what makes this new AI so special.

Read more

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Read more

De voor- en nadelen van kunstmatige intelligentie onder de loep: van machine learning tot GPT!

Kunstmatige intelligentie (A.I.) is een technologie die steeds verder ontwikkeld wordt en die steeds meer gebruikt wordt in allerlei soorten industrieën. A.I. biedt enorme mogelijkheden om processen te automatiseren en te verbeteren, en om nieuwe manieren te vinden om problemen op te lossen. Hoewel A.I. en machine learning enorme voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om te erkennen dat er ook bezorgdheid bestaat over de mogelijke gevolgen van deze technologieën, zoals werkloosheid en discriminatie. Overheden kunnen helpen om ervoor te zorgen dat A.I. op verantwoorde wijze wordt ontwikkeld en gebruikt, en mensen kunnen hun eigen kennis over A.I. vergroten door opleidingsprogramma’s te volgen en het gesprek aan te gaan met experts op het gebied van A.I.

Read more

Ook jouw ml-model is interessante buit voor hacker

Aan beveiligingsuitdagingen geen gebrek, maar er moet wel een nieuw hoofdstuk aan worden toegevoegd: de beveiliging van de nodige tijd en geld kostende machine learning-modellen. Elke onderneming zou zich de vraag moeten stellen: welke risico’s lopen wij als ons nieuwe machine learning-model wordt gehackt? Om dan vaak tot de ontnuchterende conclusie te moeten komen dat ze geen idee hebben.

Read more
You are all caught up, this was the last message.
  • Tags

  • Categories

  • Archives

  • Skip to content