Betaalapp-aanbieder OK IT haalt bakzeil bij ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) weigert in te gaan op het verzoek van OK IT om op te treden tegen ING, de Rabobank, de Volksbank en ABN Amro. In de ogen van OK IT zouden deze banken de Mededingingswet overtreden door haar de toegang te weigeren tot hun betalingssystemen en betaalrekeningen. Daarnaast zouden de banken niet dezelfde toegang verlenen die de Payconiq-app van de banken heeft.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Maar volgens de ACM heeft OK IT geen poot om op te staan omdat deze beoogde aanbieder van slimme mobiele betaaloplossingen de benodigde PSD2-vergunning mist om toegang te krijgen tot de gevraagde financiële klantgegevens van de banken. De ACM acht het dan ook niet nodig om over deze zaak een oordeel te geven.PSD2 stelt ook voorwaarden aan de zogeheten Sterke Cliënt Authenticatie. Aangezien OK IT geen vergunning heeft en de banken de authenticatie-voorwaarden naleven, acht de ACM deze zaak als afgedaan.De Europese richtlijn Payment Services Directive 2 geeft regels voor een veilig betalingsverkeer. Ook beoogt PSD2 de concurrentie tussen innovatieve betaaloplossingen te bevorderen.
OK IT wil rechtstreekse toegang verkrijgen tot de betaalrekeningen van zijn gebruikers voor het verlenen van betalingsinitiatiediensten via de OK app, die ten minste gelijk is aan de toegang die de Payconiq app van enkele banken heeft.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses artificial intelligence and machine learning to reduce spam. See how your comment data is processed.

Related posts

Frankrijk smeert Google 500 miljoen euro boete aan

De Franse concurrentiewaakhond heeft Google een boete van vijfhonderd miljoen euro gegeven. Dat meldt Belga. Google krijgt de boete omdat het niet ‘te goeder trouw’ met de uitgevers onderhandelde over de vergoeding voor het gebruik van nieuwsberichten.

Read more

Deense regering hielp VS bij bespioneren van Europa

Door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA toegang te verlenen tot een groot internetknooppunt bij Kopenhagen hielp de Deense geheime dienst jarenlang mee de Duitse bondskanselier Merkel af te luisteren. Dat meldt de Deense publieke omroep DR, in samenwerking met Zweedse, Noorse, Franse en Duitse media.

Read more

TNO en Airbus testen nieuwe communicatietechnologie

TNO en Airbus gaan eind dit jaar de eerste tests doen met nieuwe optische communicatietechnologie die massaal dataverkeer tussen satellieten en grondstations op aarde mogelijk maakt. Geavanceerde lasercommunicatie moet leiden tot breedbandconnectiviteit via de ruimte. Militaire vliegtuigen kunnen dan data uitwisselen met een ‘gevechtscloud’. Ook passagiers van luchtvaartmaatschappijen krijgen dan snelle dataverbindingen.

Read more

Mobiel bellen stijgt met bijna de helft door corona

In 2020 is het datagebruik van smartphones en het bellen met mobiele toestellen flink gestegen. Zelfs het aantal belminuten met vaste toestellen nam voor het eerst in vijf jaar weer toe. De vermoedelijke oorzaak: de effecten van de corona-maatregelen. Familie, vrienden en collega’s kunnen elkaar niet persoonlijk ontmoeten en grijpen massaal naar de telefoon.

Read more
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categories

  • Archives

  • Skip to content