Siemens en Google Cloud bouwen ai voor maakindustrie

Google Cloud en Siemens hebben een samenwerking opgezet om processen en productiviteit in fabrieken te optimaliseren. Siemens zal de clouddata- en ai- en ml-technologieën van Google Cloud integreren met de eigen automatiseringsoplossingen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Door de datacloud- en ai-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Digital Industries Factory Automation-portfolio van Siemens, kunnen fabrikanten hun fabrieksdata beter valoriseren. Ze kunnen bijvoorbeeld ai-modellen in de cloud uitvoeren en algoritmen aan de edge van het netwerk implementeren. Op die manier zijn toepassingen mogelijk zoals de visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage aan productiemachines.Hoewel data vandaag de dag veel huidige industriële processen aansturen, blijven fabrikanten legacy-software en verschillende systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren, zegt Siemens. Dit vergt veel middelen en vereist regelmatige, handmatige updates om de nauwkeurigheid te garanderen. Vaak hebben fabrikanten ook moeite om ai op grote schaal te implementeren in internationale activiteiten. Dit terwijl ai-projecten wel sporadisch zijn geïmplementeerd, verspreid over aparte delen van de organisatie.‘Het potentieel van ai om de fabrieksvloer radicaal te transformeren, is nog lang niet uitgeput. Veel fabrikanten zitten vast in ai-pilotprojecten en dat willen we veranderen’, vertelt topman Axel Lorenz van Siemens Digital Industries. De combinatie van ai-technologie van Google Cloud met de oplossingen van Siemens noemt hij ‘een gamechanger binnen de maakindustrie’.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

CompAnnie® als Digitale medewerker voor EasyComp Zeeland op Yealink T58.
Cloud Computing

Van Chatbot naar Digitale Medewerker: De Reis van CompAnnie® bij EasyComp Zeeland (AI voor dat het bestond)!

In een tijd waarin technologie met de dag evolueert, heeft EasyComp Zeeland altijd voorop gelopen in het omarmen van innovaties die ons in staat stellen om klanten beter van dienst te zijn. Een van de meest baanbrekende ontwikkelingen binnen ons bedrijf is zonder twijfel de creatie van CompAnnie. Deze digitale medewerker begon haar reis niet zomaar als een AI-assistent, maar als een visionair project dat teruggaat tot 2006. In deze blog nemen we je mee in de fascinerende evolutie van CompAnnie, van haar vroege ontwikkelingsfasen tot haar huidige rol als een integraal lid van ons team.

Lees verder

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Lees verder

De voor- en nadelen van kunstmatige intelligentie onder de loep: van machine learning tot GPT!

Kunstmatige intelligentie (A.I.) is een technologie die steeds verder ontwikkeld wordt en die steeds meer gebruikt wordt in allerlei soorten industrieën. A.I. biedt enorme mogelijkheden om processen te automatiseren en te verbeteren, en om nieuwe manieren te vinden om problemen op te lossen. Hoewel A.I. en machine learning enorme voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om te erkennen dat er ook bezorgdheid bestaat over de mogelijke gevolgen van deze technologieën, zoals werkloosheid en discriminatie. Overheden kunnen helpen om ervoor te zorgen dat A.I. op verantwoorde wijze wordt ontwikkeld en gebruikt, en mensen kunnen hun eigen kennis over A.I. vergroten door opleidingsprogramma’s te volgen en het gesprek aan te gaan met experts op het gebied van A.I.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen