Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email
Het aantal it’ers dat actief zoekt naar een nieuwe baan, blijft dalen. In het tweede kwartaal van dit jaar zocht vijf procent een nieuwe uitdaging. Eerder dit jaar (Q1) was dat zeven procent en het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg dit acht procent van de it’ers.

Dat blijkt uit de IT-arbeidsmarktmonitor van it-dienstverlener Hallo Professionals. Hiervoor doet het eigen onderzoek op basis van arbeidsmarktdata uit Jobdigger data en Google Trends.
Het aantal it’ers dat actief een nieuwe baan zoekt, daalt dit kwartaal tot vijf procent. Bijna twee op de drie it-professionals is latent op zoek. Dat zijn professionals die wel open staan voor een nieuwe uitdaging, maar niet zelf op zoek zijn. De belangrijkste redenen om een nieuwe werkgever te kiezen, zijn: salaris, reistijd, vast contract en inhoud van het werk. Overigens staat de resterende 38 procent van de it’ers niet open voor een baanwissel.
Dat de it’ers honkvaster worden, heeft ook effect op de werving van nieuw talent. Het duurt bedrijven twee keer zo lang om een vacature te vervullen. In het tweede kwartaal van 2021 deden werkgevers er gemiddeld 35 dagen over om een vacature in te vullen, terwijl dit in het eerste kwartaal veertien dagen duurde. Overigens was de invultijd in het eerste kwartaal wel gedaald ten opzichte van de periode ervoor. 

Verder blijft het aantal vacatures stijgen. In het tweede kwartaal van 2021 stonden er 10.109 it-vacatures open. Dat aantal vacatures was in het eerste kwartaal nog 9.316. Ten opzichte van 2020 constateert Hallo Professionals een stijging meer dan twintig procent. Dat is fors lager dan de stijging die detacheerder De Staffing Groep benoemt. Die zegt dat het aantal it-vacatures in een jaar tijd is verdrievoudigd van 200.000 naar 600.000. Beide organisaties halen hun data uit Jobdigger, maar hanteren waarschijnlijk een andere zoekopdracht.

Lees ook:

Speech2Text als basis voor ingesproken zorgrapportages

Bij overheidsinstellingen wordt automatische ondertitelingssoftware al veelvuldig ingezet voor de verslaglegging van raadsvergaderingen. Tijdens de vergadering wordt spraak direct omgezet naar tekst, waardoor de vergadering automatisch en direct ondertiteld wordt.

Germany and Austria implement repair bonuses

How do we make repair less expensive and therefore more attractive? In Austria and the German state of Thuringia, people can now be partially reimbursed when repairing a product thanks to a repair bonus.

China trekt teugels techbedrijven verder aan

China heeft haar greep op de technologiesector opnieuw verstevigd. Vanmorgen maakte de regering in Beijing een aantal maatregelen bekend die oneerlijke concurrentie moeten tegengaan. Ook het bewerken van persoonsgegevens en andere kritieke data wordt aan banden gelegd, evenals de toepassing van kunstmatige intelligentie en algoritmes.

Dataschrapers, wie doet ze wat?

Persoonsgegevens achterlaten op een sociaal platform is onderdeel van het spel, en iedereen kan goed inschatten waar het verstandig is dit wel te doen en waar vooral niet. Toch lagen kwamen onlangs miljoenen persoonsgegevens op straat te liggen. Niet via hacks, maar via scrapes.

OldFlix: We bewaren oude films en series en presenteren ze: In een Netflix-achtige methode, maar gratis!

Wie kent ze niet, Charlie Chaplin, Dallas Dolls, Philips met hun nieuwe spectaculaire uitvindingen tot de spannende avonturen van de jeugddetective Q & Q. Maar waar kijkt u ze? Vanaf

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”