Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Het aantal it’ers dat actief zoekt naar een nieuwe baan, blijft dalen. In het tweede kwartaal van dit jaar zocht vijf procent een nieuwe uitdaging. Eerder dit jaar (Q1) was dat zeven procent en het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg dit acht procent van de it’ers.

Dat blijkt uit de IT-arbeidsmarktmonitor van it-dienstverlener Hallo Professionals. Hiervoor doet het eigen onderzoek op basis van arbeidsmarktdata uit Jobdigger data en Google Trends.
Het aantal it’ers dat actief een nieuwe baan zoekt, daalt dit kwartaal tot vijf procent. Bijna twee op de drie it-professionals is latent op zoek. Dat zijn professionals die wel open staan voor een nieuwe uitdaging, maar niet zelf op zoek zijn. De belangrijkste redenen om een nieuwe werkgever te kiezen, zijn: salaris, reistijd, vast contract en inhoud van het werk. Overigens staat de resterende 38 procent van de it’ers niet open voor een baanwissel.
Dat de it’ers honkvaster worden, heeft ook effect op de werving van nieuw talent. Het duurt bedrijven twee keer zo lang om een vacature te vervullen. In het tweede kwartaal van 2021 deden werkgevers er gemiddeld 35 dagen over om een vacature in te vullen, terwijl dit in het eerste kwartaal veertien dagen duurde. Overigens was de invultijd in het eerste kwartaal wel gedaald ten opzichte van de periode ervoor. 

Verder blijft het aantal vacatures stijgen. In het tweede kwartaal van 2021 stonden er 10.109 it-vacatures open. Dat aantal vacatures was in het eerste kwartaal nog 9.316. Ten opzichte van 2020 constateert Hallo Professionals een stijging meer dan twintig procent. Dat is fors lager dan de stijging die detacheerder De Staffing Groep benoemt. Die zegt dat het aantal it-vacatures in een jaar tijd is verdrievoudigd van 200.000 naar 600.000. Beide organisaties halen hun data uit Jobdigger, maar hanteren waarschijnlijk een andere zoekopdracht.

Lees ook:

Na sase komt sse (security service edge)

Security service edge (sse) is de evolutie van het sase-framework van Gartner. Door de letter ‘A’ (voor ’access) te verwijderen, wordt duidelijk dat het netwerk niet langer wordt beschouwd als onderdeel van een beveiligingsoplossing. Het is slechts het mechanisme dat de datastromen naar het security- en controleplatform transporteert.

UK tech has 2.8% gender ‘wage gap’, says Hired

The wage offered to women for tech jobs in the UK is 2.8% less than offered to male counterparts – a larger gap than in the US and Canada, says Hired

HPE bouwt eerste Europese supercomputerfabriek

Hewlett Packard Enterprise (HPE) zet in Tsjechië zijn eerste Europese productielijn voor supercomputers en ai-systemen neer. Elders in de wereld heeft het techbedrijf al drie van zulke fabrieken. De Tsjechische locatie moet de levering aan Europese klanten versnellen en het regionale netwerk van toeleveranciers versterken. Volgens het concern loopt Europa voorop bij de inzet van supercomputers en artificiële intelligentie (ai).

Government won’t regulate on professional cyber standards

The government has elected not to proceed with regulatory intervention to embed standards and pathways across the cyber profession

Slimmer datagebruik leidt tot forse efficiency

Bedrijven kunnen zeker tien procent efficiënter werken door slimmer gebruik te maken van de aanwezige informatie in digitale bedrijfsprocessen. ‘Er zit nog veel onbenut potentieel in de informatie uit de systemen’, zegt Remco Dijkman, professor in Information Systems aan de TU Eindhoven. Hij noemt het percentage een voorzichtige inschatting.

EasyComp Zeeland opent nieuwe online megastore EasyComp Shop.

EasyComp Zeeland, een toonaangevende leverancier van allerlei IT en ICT-dienstverlening, heeft vandaag haar nieuwe online megastore EasyComp Shop geopend. Deze one-stop-shop biedt een uitgebreid assortiment producten van wereldberoemde merken tegen scherpe prijzen. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe laptop, tablet of smartphone, in de EasyComp Shop vindt u altijd wat u zoekt.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”