Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

In de huidige digital age, waarbij internetgebruik een integraal onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, is de beveiliging van onze online activiteiten van groot belang. Een van de groeiende bedreigingen in de cyberspace is malvertising via Google Ads.

Malvertising is een techniek waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Door gebruik te maken van gestolen creditcards, kopen ze Google Ads voor de gekloonde website, waardoor deze bovenaan Google’s zoekresultaten komt te staan. Hierdoor is de kans groot dat gebruikers onbedoeld malware downloaden en gehackt worden.

Het probleem wordt nog versterkt door het feit dat Google Ad’s vaak goed zijn geïntegreerd in de echte zoekresultaten, waardoor het soms moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn gebruikers geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echt zoekresultaat is. Dit maakt het voor slechteriken makkelijk om hun malware aan een groot publiek te presenteren.

Bovendien kiezen hackers vaak voor specifieke websites om te imiteren, zoals MSI Afterburner en Blender, omdat ze weten dat mensen die deze tools zoeken waarschijnlijk dure grafische kaarten hebben en dus een grotere kans lopen om geïnfecteerd te worden met cryptojacking malware.

Een manier om te beschermen tegen deze malvertising-campagnes is door altijd de URLs van de websites te inspecteren voordat je ze bezoekt. Let daarbij ook op kleine verschillen in de spelling of de domeinnaam. Ook is het aanbevolen om gebruik te maken van een goede virusscanner en anti-malware software.

In conclusie, het is van groot belang om bewust te zijn van de groeiende bedreiging van malvertising via Google Ads en passende preventieve maatregelen te nemen. Dit kan variëren van het inspecteren van URLs van websites tot het gebruiken van virusscanner en anti-malware software. Het is aan te raden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de cyberbeveiliging en deze informatie toe te passen in het eigen online gedrag. Op deze manier kunt u de kans op een succesvolle hack verkleinen en kunt u veilig blijven surfen op het internet.

Echter, als u zich zorgen maakt of vragen heeft over dit onderwerp of op het gebied van uw digitale veiligheid in het algemeen, dan kan EasyComp Zeeland u helpen. We beschikken over de expertise en de middelen om u te adviseren en te ondersteunen bij het verbeteren van uw digitale veiligheid net als het voorkomen van aanvallen zoals malvertising. Aarzel niet om contact op te nemen met EasyComp Zeeland voor professioneel advies en ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Informatie Technologie

Het Tijdperk van Onbegrensde Connectiviteit: Satelliet internet van EasyVoice Telecom

In een wereld waarin connectiviteit de sleutel is tot succes, speelt internet een centrale rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om zakelijke communicatie, onderwijs op afstand, entertainment of het bijhouden van nieuws en informatie, een betrouwbare internetverbinding is essentieel. Echter, niet alle gebieden hebben toegang tot de traditionele vormen van breedbandinternet, zoals kabel of glasvezel. Dat is waar satelliet internet van EasyVoice Telecom een revolutie teweegbrengt.

Lees verder

Grote beveiligingslek ontdekt in populaire 3CX desktop app, uitgebreide uitleg en samenvatting

In dit blogbericht wordt een beveiligingslek besproken dat is ontdekt in de populaire 3CX desktop app, een software die wordt gebruikt door vele grote bedrijven wereldwijd. De blogpost begint met het beschrijven van de officiële 3CX desktop app en hoe deze wordt gebruikt als een vervanging van traditionele zakelijke telefoonlijnen. Vervolgens wordt ingegaan op de ontdekking van onverwachte kwaadaardige activiteit afkomstig van de 3CX desktop app door beveiligingsanalisten van CrowdStrike. De reactie van het bedrijf op de ontdekking wordt bekritiseerd en er wordt gewezen op het gebrek aan voorbereiding van veel grote bedrijven op malware-aanvallen. De blogpost gaat verder met een technische uitleg van hoe het beveiligingslek werkt, inclusief de aanwezigheid van kwaadaardige dll-bestanden en de versleuteling van kwaadaardige payloads. De ernst van het beveiligingslek wordt benadrukt, omdat het honderden of zelfs duizenden bedrijven kan treffen die de 3CX desktop app gebruiken.

Lees verder
Gadgets

De Flipper zero; Het lijkt op een kinderspeeltje, maar het is eigenlijk een van de veelzijdigste hacktools ooit!

De Flipper zero is een hacktool die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen op sociale media, waar mensen laten zien hoe ze het gebruiken om gasstationborden te veranderen, warenhuizen omroepsystemen af te spelen en Tesla-laadpoorten te openen. Hoewel het legaal is, zijn zendingen van de Flipper zero in beslag genomen in verschillende landen vanwege de bezorgdheid over de potentieel schadelijke toepassingen ervan. In dit blogbericht worden de mogelijkheden van de Flipper zero onderzocht en wordt besproken of het echt een risico vormt voor de samenleving of dat de angst overdreven is.

Lees verder

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen