Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

In de huidige digital age, waarbij internetgebruik een integraal onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, is de beveiliging van onze online activiteiten van groot belang. Een van de groeiende bedreigingen in de cyberspace is malvertising via Google Ads.

Malvertising is een techniek waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Door gebruik te maken van gestolen creditcards, kopen ze Google Ads voor de gekloonde website, waardoor deze bovenaan Google’s zoekresultaten komt te staan. Hierdoor is de kans groot dat gebruikers onbedoeld malware downloaden en gehackt worden.

Het probleem wordt nog versterkt door het feit dat Google Ad’s vaak goed zijn geïntegreerd in de echte zoekresultaten, waardoor het soms moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn gebruikers geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echt zoekresultaat is. Dit maakt het voor slechteriken makkelijk om hun malware aan een groot publiek te presenteren.

Bovendien kiezen hackers vaak voor specifieke websites om te imiteren, zoals MSI Afterburner en Blender, omdat ze weten dat mensen die deze tools zoeken waarschijnlijk dure grafische kaarten hebben en dus een grotere kans lopen om geïnfecteerd te worden met cryptojacking malware.

Een manier om te beschermen tegen deze malvertising-campagnes is door altijd de URLs van de websites te inspecteren voordat je ze bezoekt. Let daarbij ook op kleine verschillen in de spelling of de domeinnaam. Ook is het aanbevolen om gebruik te maken van een goede virusscanner en anti-malware software.

In conclusie, het is van groot belang om bewust te zijn van de groeiende bedreiging van malvertising via Google Ads en passende preventieve maatregelen te nemen. Dit kan variëren van het inspecteren van URLs van websites tot het gebruiken van virusscanner en anti-malware software. Het is aan te raden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de cyberbeveiliging en deze informatie toe te passen in het eigen online gedrag. Op deze manier kunt u de kans op een succesvolle hack verkleinen en kunt u veilig blijven surfen op het internet.

Echter, als u zich zorgen maakt of vragen heeft over dit onderwerp of op het gebied van uw digitale veiligheid in het algemeen, dan kan EasyComp Zeeland u helpen. We beschikken over de expertise en de middelen om u te adviseren en te ondersteunen bij het verbeteren van uw digitale veiligheid net als het voorkomen van aanvallen zoals malvertising. Aarzel niet om contact op te nemen met EasyComp Zeeland voor professioneel advies en ondersteuning.

Lees ook:

Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Apple verrast ons weer met een nieuw product, u zult niet geloven wat het is.

Afgelopen dinsdag kwam Apple met een onverwachte release van nieuwe producten, waaronder de nieuwe Mac mini en MacBook Pro. Vandaag kondigde het bedrijf nog een andere verrassing aan: de nieuwe HomePod.

Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in
Windows 8.1 startmenu

Microsoft kondigt einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 aan

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft beëindigd. Dit betekent dat gebruikers van Windows 8.1 geen gratis beveiligingspatches meer zullen ontvangen via Windows Update. Hoewel het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 niet hetzelfde impact zal hebben als het einde van de ondersteuning voor Windows 7 in 2020, markeert het nog steeds het einde van een tijdperk voor degenen die het besturingssysteem in de afgelopen decennium hebben gebruikt. De Windows Embedded-equivalent van Windows 8.1, Windows Embedded 8.1 Industry, blijft wel ondersteuning ontvangen tot 11 juli 2023.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Nog geen commentaar, voeg hieronder uw stem toe!


Add a Comment

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”