Skip naar inhoud

Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

Unboxing

Na het openen van de verpakking, begon ik met het uit elkaar halen van de Mac Mini. Wat direct opviel, was dat deze Mac Mini 0.2 gram zwaarder is dan de M1 en M2 Mac Mini’s. Bij verder onderzoek bleek dat de logic board en de heatsink anders waren dan bij de vorige modellen.

Interne structuur

Tijdens het uit elkaar halen van de Mac Mini, bleek dat de fan anders was geplaatst en dat er een cut-out in de logic board was gemaakt om meer luchtstroom te creëren. Ook de power supply was veranderd en was nu op een manier verbonden met de logic board die vergelijkbaar is met hoe de Mac Studio werkt.

Opslag

Een opvallende ontdekking was dat er op de logic board plaats was voor extra opslagmodules. De Mac Mini kan namelijk worden uitgerust met tot wel 8 terabyte opslag, en omdat deze base model alleen 512 gigabyte heeft, konden we aannemen dat de lege plekken 256 gigabyte modules zijn. Dit betekent dat de 8 terabyte versie van de Mac Mini, waarschijnlijk uit 1 terabyte modules bestaat.

Conclusie

De nieuwe Mac Mini met de M2 Pro chip bevat veel interessante verbeteringen vergeleken met de vorige modellen. Van de veranderde interne structuur tot de mogelijkheid voor extra opslag, deze Mac Mini is een krachtige en flexibele keuze voor gebruikers.

Lees ook:

Vandaag is het wereld Back-up Dag: Waarom het belangrijk is en hoe EasyComp Zeeland kan helpen bij het maken van goede back-ups

Wereld Back-up Dag, jaarlijks gevierd op 31 maart, herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze gegevens veilig te stellen. EasyComp Zeeland biedt oplossingen voor back-up en dataherstel, waardoor u met een gerust hart uw bedrijfsgegevens en persoonlijke bestanden kunt bewaren.

EasyComp Zeeland: Uw betrouwbare partner voor smartphone reparatie

Bij EasyComp Zeeland bieden we snelle en betrouwbare smartphone reparatie diensten voor alle grote merken. Met onze deskundige technici en uitstekende klantenservice, kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon in goede handen is.

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Ontdek de digitale wereld met EasyComp Zeeland: Leer alles over computers, smartphones en meer!

EasyComp Zeeland biedt computer- en technologielessen aan om uw kennis van computers, smartphones, tablets en andere apparaten te vergroten. Onze lessen omvatten onderwerpen zoals basiskennis van computerhardware en software, veilig online browsen, Microsoft Office-toepassingen, sociale media, programmeren, webontwikkeling en het gebruik van macOS en Windows.

Silicon Valley Bank failliet: wat betekent dit voor de techwereld en de financiële sector?

Een Amerikaanse bank die gespecialiseerd was in het financieren van start-ups en technologiebedrijven is failliet gegaan door een bankrun. Dit heeft veel onrust veroorzaakt op de financiële markten en gevolgen voor de techwereld. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de schade te beperken.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”