Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

Unboxing

Na het openen van de verpakking, begon ik met het uit elkaar halen van de Mac Mini. Wat direct opviel, was dat deze Mac Mini 0.2 gram zwaarder is dan de M1 en M2 Mac Mini’s. Bij verder onderzoek bleek dat de logic board en de heatsink anders waren dan bij de vorige modellen.

Interne structuur

Tijdens het uit elkaar halen van de Mac Mini, bleek dat de fan anders was geplaatst en dat er een cut-out in de logic board was gemaakt om meer luchtstroom te creëren. Ook de power supply was veranderd en was nu op een manier verbonden met de logic board die vergelijkbaar is met hoe de Mac Studio werkt.

Opslag

Een opvallende ontdekking was dat er op de logic board plaats was voor extra opslagmodules. De Mac Mini kan namelijk worden uitgerust met tot wel 8 terabyte opslag, en omdat deze base model alleen 512 gigabyte heeft, konden we aannemen dat de lege plekken 256 gigabyte modules zijn. Dit betekent dat de 8 terabyte versie van de Mac Mini, waarschijnlijk uit 1 terabyte modules bestaat.

Conclusie

De nieuwe Mac Mini met de M2 Pro chip bevat veel interessante verbeteringen vergeleken met de vorige modellen. Van de veranderde interne structuur tot de mogelijkheid voor extra opslag, deze Mac Mini is een krachtige en flexibele keuze voor gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Algemeen Nieuws

Apple-gebruikers worden het doelwit van een geavanceerde phishingaanval om hun ID-wachtwoord opnieuw in te stellen

Apple-gebruikers zijn het doelwit van een geraffineerde phishingaanval waarbij aanvallers proberen hun Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze aanval maakt gebruik van een bug in de Apple ID-wachtwoordresetfunctie, waardoor gebruikers overladen worden met nepverzoeken om hun wachtwoord te wijzigen. Slachtoffers worden vervolgens benaderd door oplichters die zich voordoen als Apple Support-medewerkers en proberen hen te overtuigen om de wachtwoordresetcode te delen. Dit kan leiden tot volledige toegang tot de Apple ID en persoonlijke gegevens van de gebruiker.

Lees verder
Nerd Tool calibrating the sleep sensor
Gadgets

Repareren van MacBooks: De Geheimen van de Slaapsensor Onthuld

Moderne MacBooks hebben complexe reparatieproblemen, vooral als het gaat om de slaapsensor, die cruciaal is voor hun goede werking. Deze sensor moet worden gekalibreerd, maar Apple biedt de benodigde kalibratietool alleen aan geautoriseerde serviceproviders aan. Dit leidt tot uitdagingen voor onafhankelijke reparateurs. Dit blog belicht de recente ontwikkelingen rond een innovatieve oplossing, de “Nerd Tool One”, die het kalibratieproces aanzienlijk vereenvoudigt en de discussie over het recht op reparatie aankaart.

Lees verder
Algemeen Nieuws

Apple Vision Pro: Een revolutionair apparaat voor de toekomst van spatial computing, VR en AR.

Op de recente WWDC (Worldwide Developers Conference) heeft Apple een baanbrekend product onthuld: Apple Vision Pro. Dit geavanceerde apparaat markeert een nieuwe stap in spatial computing en biedt ongekende prestaties, onderdompeling en mogelijkheden. Laten we eens dieper ingaan op wat Apple Vision Pro te bieden heeft en hoe het de toekomst van technologie zal veranderen.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen