Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email
Internet provider Delta heeft vanavond om 22:30 laten weten dat het bedrijf last heeft van een grootschalige internet storing, volgens Ludolf Rasterhoff Commercieel directeur bij Delta. Zo beschrijft hij dat een Zogeheten Distributed Denial of Service (DDOS) aanval de oorzaak is van de storing.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Internet provider Delta heeft vanavond om 22:30 laten weten dat het bedrijf last heeft van een grootschalige internet storing, volgens Ludolf Rasterhoff Commercieel directeur bij Delta. Zo beschrijft hij dat een Zogeheten Distributed Denial of Service (DDOS) aanval de oorzaak is van de storing. Verder stelt hij dat ze verbindingen hebben omgeleid en dat alle systemen weer zouden moeten functioneren, echter blijkt dit voor een groot deel van de klanten nog niet het geval te zijn. Ook hun website en zelfs de afbeeldingen uit de e-mail van Ludolf Rasterhoff worden niet ingeladen.

Heeft delta de beveiliging wel op orde? Een veel gestelde vraag op dit moment!

Door deze aanval heeft ruim 80 procent van Delta haar internetgebruikers op dit moment geen toegang tot het wereldwijde web, wat natuurlijk voor ophef zorgt. Volgens een medewerker van Delta zijn klanten dan ook ongerust over het feit dat een dergelijke aanval überhaupt heeft kunnen gebeuren en of dit voorkomen had kunnen worden. Het bedrijf zegt zelf dat de aanval vanuit een onverwachte hoek kwam en ontkent dit dus niet en belooft dat de technische medewerkers maatregelen zullen nemen om dit soort aanvallen in de toekomst te voorkomen.

Wat is ook alweer een DDOS aanval?

Denial-of-service-aanvallen (DoS-aanvallen) en distributed-denial-of-service-aanvallen (DDoS-aanvallen) zijn pogingen om een computer, computernetwerk of dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken voor de bedoelde klanten. Het verschil tussen een ‘gewone’ DoS-aanval en een distributed-DoS-aanval is dat in het laatste geval meerdere computers tegelijk de aanval op hun doelwit uitvoeren.

Conclusie

Door een aanval van een nog onbekende partij heeft Delta dus last van een grote storing. Of dit voorkomen had kunnen worden? Ja, wij zijn van mening dat dit zeker had gekund. Al was het maar om wille van het feit dat de meest actuele server besturingssystemen Linux of Windows Server 2019 eenvoudig te voorzien zijn van diverse beveiliging-tools, die dit soort aanvallen detecteren en actief afweren. Dit betekend dus feitelijk dat of Delta verouderde software gebruikt of dat deze beveiligingsmaatregelen nooit preventief zijn ingeschakeld. Dit is overigens op z’n minst een zorgwekkende kwestie te noemen voor een internet provider die terrein aan het winnen is in de rest van Nederland.

Hieronder het bericht namens Delta;

Beste klant, Vandaag hebben we te maken met een grote internetstoring. We vinden het vervelend dat u daardoor geen gebruik kon maken van onze diensten zoals u gewend bent. We leggen u graag uit wat er is gebeurd. De storing is veroorzaakt door een zogenoemde DDoS-aanval. Dat houdt in dat internetcriminelen een enorme hoeveelheid data naar onze servers versturen. Dat gebeurt vaker, maar nooit eerder in deze vorm en grootte. We hebben het internetverkeer inmiddels weten te filteren en een aantal omleidingen ingesteld in ons netwerk en daardoor zijn onze diensten op dit moment weer stabiel. Onze technici zien dat de aanval nog niet voorbij is, daarom blijven zij in de hoogste staat van paraatheid om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Ook hebben we extra ondersteuning van DDoS-experts ingeschakeld, omdat we te maken hebben met een aanval van ongekende omvang. Onze excuses voor het ongemak dat u ervaart door deze storing. We onderzoeken de situatie grondig en doen wat mogelijk is om in de toekomst ook een DDoS-aanval van deze omvang af te wenden. We houden u graag op de hoogte via onze socialmediakanalen en via de website. Vriendelijke groet, Ludolf Rasterhoff Commercieel directeur

DELTA Fiber Nederland B.V. Postbus 185 4330 AD Middelburg K.v.K. Middelburg nr. 72056509

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lees ook:

Speech2Text als basis voor ingesproken zorgrapportages

Bij overheidsinstellingen wordt automatische ondertitelingssoftware al veelvuldig ingezet voor de verslaglegging van raadsvergaderingen. Tijdens de vergadering wordt spraak direct omgezet naar tekst, waardoor de vergadering automatisch en direct ondertiteld wordt.

Germany and Austria implement repair bonuses

How do we make repair less expensive and therefore more attractive? In Austria and the German state of Thuringia, people can now be partially reimbursed when repairing a product thanks to a repair bonus.

China trekt teugels techbedrijven verder aan

China heeft haar greep op de technologiesector opnieuw verstevigd. Vanmorgen maakte de regering in Beijing een aantal maatregelen bekend die oneerlijke concurrentie moeten tegengaan. Ook het bewerken van persoonsgegevens en andere kritieke data wordt aan banden gelegd, evenals de toepassing van kunstmatige intelligentie en algoritmes.

Dataschrapers, wie doet ze wat?

Persoonsgegevens achterlaten op een sociaal platform is onderdeel van het spel, en iedereen kan goed inschatten waar het verstandig is dit wel te doen en waar vooral niet. Toch lagen kwamen onlangs miljoenen persoonsgegevens op straat te liggen. Niet via hacks, maar via scrapes.

OldFlix: We bewaren oude films en series en presenteren ze: In een Netflix-achtige methode, maar gratis!

Wie kent ze niet, Charlie Chaplin, Dallas Dolls, Philips met hun nieuwe spectaculaire uitvindingen tot de spannende avonturen van de jeugddetective Q & Q. Maar waar kijkt u ze? Vanaf

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”