Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email
Het aantal 5G-gebruikers zal de half miljard voor het eind van dit jaar ruimschoots passeren. 5G blijft op schema om de snelst geadopteerde mobiele generatie in de geschiedenis te worden, met abonnementen die toenemen met een snelheid van ongeveer een miljoen per dag. In Noordoost-Azië en in mindere mate Noord-Amerika groeit 5G als kool qua aantallen abonnees. Maar Europa gaat traag van start. Het zal langer duren voordat het publiek 5G massaal heeft omarmd. De trage uitrol in sommige landen is een extra belemmering.

Dit blijkt uit het nieuwe Ericsson Mobility-rapport. Eind vorig jaar bedroeg het aantal 5G-abonnees in West-Europa slechts acht miljoen, een schijntje vergeleken met China waar de teller toen al op 173 miljoen stond. Uit de prognose voor 2026 blijkt dat Azië de 5G-markt blijft domineren. Voor Noordoost Azië worden 1,430 miljoen 5G-gebruikers verwacht tegen 360 miljoen in West-Europa en eenzelfde aantal in Noord-Amerika. Ook het mobiele dataverkeer ligt in China beduidend hoger dan in West-Europa en Noord-Amerika.
Wereldwijd blijft het dataverkeer jaar na jaar groeien. Het dataverkeer per smartphone lag eind 2020 overal in de buurt van de 11 GB per maand, een stijging met ongeveer 25 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Naar verwachting zal dit cijfer tegen het einde van 2026 de 35 GB per maand bereiken.

De Covid-19-pandemie versnelt de digitalisering. De behoefte aan betrouwbare, snelle mobiele breedbandconnectiviteit is er door vergroot. Volgens het rapport hebben bijna negen op de tien communicatie-serviceproviders die 5G hebben gelanceerd, ook een aanbod voor ‘fixed wireless access’  (4G dan wel 5G), zelfs in markten met een hoge glasvezelpenetratie. Dit is nodig om het toenemende FWA-verkeer op te vangen, waarvan het rapport voorspelt dat het met een factor van zeven zal groeien in 2026.

Iot-technologieën, Narrowband (NB)-iot- en Cat-M-verbindingen (variant op 4G voor iot) zullen naar verwachting dit jaar met bijna 80 procent toenemen en bijna 330 miljoen verbindingen bereiken. In 2026 zullen deze technologieën naar verwachting 46 procent van alle mobiele IoT-verbindingen bezitten.

Lees ook:

We gaan verhuizen. Wat betekent dit voor u als klant?

Door de jaren heen is er veel gebeurd. Reden voor ons om uit te breiden naar een andere locatie. In dit bericht leest u wat u kunt verwachten.

OldFlix: We bewaren oude films en series en presenteren ze: In een Netflix-achtige methode, maar gratis!

Wie kent ze niet, Charlie Chaplin, Dallas Dolls, Philips met hun nieuwe spectaculaire uitvindingen tot de spannende avonturen van de jeugddetective Q & Q. Maar waar kijkt u ze? Vanaf

Microsoft launches ‘top secret’ Azure cloud region for US intelligence community

Microsoft continues to deliver on its pledge to provide cloud services to the US government that are compliant with all strengths of data classification

Zo loopt de weg naar vertrouwen in ai

Net zoals vertrouwen in persoonlijke en zakelijke relaties moet groeien, heeft het ook tijd nodig voor een gebruiker van ai-technologie om vertrouwen te krijgen in het systeem. Transformatieve technologieën als zelfrijdende voertuigen kunnen alleen succesvol zijn als er duidelijke methoden en benchmarks zijn om vertrouwen te creëren in ai-systemen. Maar hoe wek je vertrouwen op in ai?

IT leaders fear ‘trickle-down’ of nation-state cyber attacks

Three-quarters of IT decision-makers are concerned that the tactics, techniques and procedures used by nation-state attackers could be used against them

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”