Brits marineschip bewaakt onderzeekabels

De Royal Navy laat in opdracht van de Britse regering een marineschip bouwen dat onderzeese internet- en communicatiekabels moet beschermen. Volgens de Britten is het bewaken van deze voor de samenleving vitale infrastructuur hard nodig vanwege het risico op sabotage door vijandelijke onderzeeërs.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dit Multi Role Ocean Surveillance-schip met een man of vijftien aan boord zal naar verwachting in 2024 worden ingezet in zowel Britse als internationale wateren. Het defensievaartuig wordt uitgerust met sensoren en patrouillerende onderwaterdrones om zeekabels in de gaten te houden.Defensieminister Ben Wallace zegt tegen de BBC dat de onderzeekabels ‘van vitaal belang zijn voor de wereldeconomie en de communicatie tussen regeringen’. De NOS schrijft in een bericht dat de Navo, waar het Verenigd Koninkrijk lid van is, zich al jaren zorgen maakt over de beveiliging van internetkabels, met name die in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen de VS en West-Europa. In 2017 sprak een Amerikaanse marinecommandant van ongekende Russische activiteit in de buurt van die kabels.

Vitale infrastructuur

Onderzeekabels vormen een essentiële schakel in het internetverkeer tussen de continenten. Zo’n kabel bestaat uit glasvezels ingebed in een gel van aardolie met daaromheen verschillende lagen, bestaande uit (van binnen naar buiten): koperen of aluminiumbuis, polycarbonaat, aluminium, staalkabels, mylar en polyetheen.

De eerste onderzeekabels voor telecommunicatiedoeleinden zagen medio negentiende eeuw het licht. Zo legden in 1850 de broers Jacob en John Watkins Brett van de Anglo-French Telegraph Company de eerste onderzeese telegraafkabel op de bodem van het Kanaal. Acht jaar later lag er een bruikbare kabel op de bodem van de Atlantische Oceaan.
Volgens een overzicht van de BBC uit 2017 liggen er op de gehele wereld zo’n 430 onderzeekabels, met een totale afstand van 683.508 mijlen (1,1 miljoen km). De Egyptische haven van Alexandria blijkt een behoorlijke stoorzender: daar beschadigen regelmatig scheepsankers die over boord gaan, internetkabels, met matige internetverbindingen tussen Europa, Afrika en Azië tot gevolg.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses artificial intelligence and machine learning to reduce spam. See how your comment data is processed.

Related posts

Information Technology

The Age of Unlimited Connectivity: Satellite Internet from EasyVoice Telecom

In a world where connectivity is the key to success, the internet plays a central role in our daily lives. Whether it's business communication, distance education, entertainment, or keeping up with news and information, a reliable internet connection is essential. However, not all areas have access to traditional forms of broadband internet, such as cable or fiber. That's where satellite internet from EasyVoice Telecom is revolutionizing.

Read more

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

Read more

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Read more
You are all caught up, this was the last message.
  • Tags

  • Categories

  • Archives

  • Skip to content