Skip naar inhoud

De voordelen van een point to point internetverbinding tussen twee gebouwen

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Een point to point internetverbinding is een directe verbinding tussen twee gebouwen die gebruikmaakt van de internetinfrastructuur. Dit type verbinding kan de bandbreedte verhogen, een gescheiden netwerk creëren tussen de twee gebouwen en op lange termijn kostenbesparend zijn. Of een point to point verbinding voor u geschikt is, hangt af van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Een point to point internetverbinding is een directe verbinding tussen twee gebouwen die gebruikmaakt van de internetinfrastructuur. Dit type verbinding is vaak de efficiëntste manier om verbinding te maken tussen twee locaties, vooral als de afstand tussen de twee gebouwen groot is.

Er zijn verschillende redenen waarom een point to point internetverbinding nuttig kan zijn. Ten eerste kan een point to point verbinding de bandbreedte verhogen, wat betekent dat er meer gegevens tegelijk kunnen worden verzonden. Dit is vooral nuttig voor bedrijven die afhankelijk zijn van een snelle en betrouwbare internetverbinding, zoals videoconferenties of het streamen van grote hoeveelheden gegevens.

Een ander voordeel van een point to point verbinding is dat het een gescheiden netwerk creëert tussen de twee gebouwen. Dit betekent dat de verbinding niet afhankelijk is van het openbare internet en dus minder kwetsbaar is voor beveiligingsproblemen of storingen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor bedrijven die vertrouwelijke gegevens uitwisselen of die een hoge uptime vereisen.

Tenslotte kan een point to point verbinding ook kostenbesparend zijn op lange termijn. In sommige gevallen kan het duurder zijn om een traditioneel internetabonnement af te sluiten, vooral als de afstand tussen de twee gebouwen groot is. Een point to point verbinding kan in deze gevallen een goedkopere en efficiëntere optie zijn.

Al met al biedt een point to point internetverbinding eenenkele aantal belangrijke voordelen voor bedrijven die verbinding willen maken tussen twee gebouwen. Benieuwd naar uw opties? We zijn bij EasyComp Zeeland gespecialiseerd in alle soorten netwerken, van de kleine thuisverbinding tot grote netwerken met cloud of on-permise datacenters. Een point to point oplossing is dus altijd toepasbaar binnen elke wens en elk budget.

Neem contact met ons op als u een vrijblijvend advies wilt, bel ons op +31 (0)85 785 10 11 of stuur een whatsapp bericht.

Lees ook:

Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Apple verrast ons weer met een nieuw product, u zult niet geloven wat het is.

Afgelopen dinsdag kwam Apple met een onverwachte release van nieuwe producten, waaronder de nieuwe Mac mini en MacBook Pro. Vandaag kondigde het bedrijf nog een andere verrassing aan: de nieuwe HomePod.

Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”