Skip naar inhoud

Stappenplan Videoconferentie Tijdens De Coronacrisis

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

De uitbraak van Covid-19 maakt dat we we massaal onze werkwijze aan het aanpassen zijn. De bedrijvigheid moet natuurlijk altijd, en zo goed mogelijk voortgaan. Maar in deze tijden is het minimaliseren van risico-contact wel uitermate belangrijk. Beeldbellen is een van de oplossingen die hierbij kan ondersteunen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De regering heeft de adviezen vanwege het coronavirus aangepast. Zo is bijvoorbeeld een eerste contact op afstand binnen de medisch specialistische zorg tijdelijk declarabel. heeft u echter nog nooit met beeldbellen gewerkt, dan is het niet zo eenvoudig om dit meteen toe te passen. Hoe selecteert u de juiste (veilige) toepassing? En hoe gaat u ermee aan de slag?

In twee vragen helpen we u met het beantwoorden van twee vragen:

Welke videobeloplossing is voor mijn organisatie geschikt?
Waar moet ik aan denken bij het beginnen met toepassen van videobellen?
 

Kies De Juiste Oplossing Voor Beeldbellen

In vier stappen krijgt u antwoord op de vraag welke beeldbeloplossing het meest geschikt is voor uw zorgorganisatie

  1. Bepaal waarvoor (tussen wie) u de toepassing wil gebruiken.
  2. Bepaal of er al een geschikte beeldbel toepassing aanwezig is in de organisatie.
  3. Bepaal of u de toepassing wilt kunnen gebruiken met of zonder inrichting in de organisatie.
  4. Bepaal welke (functionele) eisen aanwezig zijn en maak een keuze.

Bedenk waarvoor u het beeldbellen wilt gebruiken.

Het is goed mogelijk dat er binnen uw organisatie al applicaties actief zijn. Mogelijk dat van sommige toepassingen nog niet alle functionaliteiten gebruikt worden, maar zijn ze er wel. Daarom is het handig om eerst te controleren of er mogelijk al een werkbare applicatie is.

Bepaal of u de toepassing wilt kunnen gebruiken met of zonder inrichting in de organisatie

Sommige applicaties zijn direct inzetbaar en kunnen na aanschaf zonder tussenkomst van de leverancier en of training van het personeel in gebruik genomen worden. Dit is handig voor de korte termijn, maar deze oplossingen zijn vaak minder goed aangesloten op het werkproces. Er zijn andere applicaties die u ook zelf kunt inzetten, maar daarvoor eerst geïmplementeerd moeten worden. Dat betekent dat er (installatie)handelingen uitgevoerd moeten worden voordat de applicatie in gebruik genomen kunnen worden. Hierbij is het van belang om uit te zoeken, en te bepalen, of u voor een korte of lange termijn oplossingen wilt kiezen. Die keuze kan invloed hebben op de keuze voor een bepaalde applicatie

Bepaal welke (functionele) eisen aanwezig zijn en maak een keuze.

Nu is er nog een selecte lijst met applicaties voor beeldbellen over die u kan gebruiken voor het beeldbellen. Het kiezen voor de beste oplossing voor uw toepassing wordt onder andere gemaakt op basis van de aanwezige functionaliteiten en de kosten. Op dit moment, ten tijde van de corona virusuitbraak, worden veel applicaties tijdelijk gratis aangeboden. Toch is het verstandig om ook naar de kosten te kijken die normaliter voor de aanschag en het gebruik van deze applicaties van toepassing zijn. Zeker als u van plan bent de betreffende oplossing op de lange termijn te blijven gebruiken.
Daarnaast zien wij een groot verschil in functionaliteiten tussen de verschillende applicaties. Denk dus goed na welke eisen en wensen van belang zijn. Functies zoals het groepsbellen, het delen van beelden, en de acties die nogig zijn om een gesprek te starten etc.

Na Aanschaf Volgt Implementatie

De huidige tijd vraagt om pragmatische oplossingen, waarbij de veiligheid van klanten en uw personeel eveneens als informatie gewaarborgd wordt. Toch is het wel belangrijk om goed na te denken over de processen, onder andere om de registratie op orde te houden. Wanneer u uw klanten belt, dan is de kans groot dat jij of een collega, over een paar weken dezelfde vragen en opmerkingen nogmaals moet doornemen met de klant.
Denk na over het hele proces, van inschrijven tot afspraak, zowel vanuit het perspectief van de ondernemer als dat van de klant. Denk na hoe verificatie plaatsvindt wanneer er een beeldbel afspraak is voorafgaand aan een fysiek contact. Ook moet er bepaald worden hoe klanten worden ondersteund bij het downloaden en installeren van de juiste applicatie. Wie kunnen ze bellen bij vragen?
HULP NODIG?
Wij helpen u graag om bovenstaande snel in uw organisatie te implementeren. Zo kunnen de achterstanden die nu dreigen te ontstaan voorkomen en afgevangen worden. En kunnen we de continuïteit van zorg waar mogelijk blijven waarborgen. Wij helpen u met het snel inrichten van het proces op een veilige en handige manier zodat hulp op afstand ook echt een bijdrage levert.
De kans is groot dat deze methodiek ook na de eerste golf nog nodig zal zijn om opgelopen achterstanden weg te werken. Ook daar denken we graag over mee. Zodat de toepassing en het proces in een keer, duurzaam ingericht wordt en de organisatie er snel mee aan de slag kan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lees ook:

Wat wil en wenst de ontwikkelaar?

In een krappe ict-arbeidsmarkt is het voor werkgevers interessant te weten wat er onder ontwikkelaars leeft. Bedrijven die de juiste tools bieden, hebben een streepje voor. Een internationaal onderzoek onder ruim zeventigduizend ontwikkelaars uit de Stack Overflow-community geeft inzicht in de trends. Dit rapport is bij recruiters dan ook niet onopgemerkt gebleven. Ze krijgen zo een beeld van hoe developers leren en meer kennis vergaren, welke tools ze gebruiken en waaraan ze behoefte hebben.

TNO: Europa kan tech-overmacht VS en China doorbreken

Zet vol in op de ontwikkeling van 6G, maak Gaia-X volwassen, loop voorop met edge computing en omarm open technologie. Dit zijn enkele aanbevelingen van TNO om in Europa de overheersing van Big Tech en Chinese (5G-)bedrijven te doorbreken.

Subpostmaster campaigning forces government to set up compensation scheme and make interim payments

Subpostmaster campaign group is a step closer to achieving what it was originally set up to do as government launches compensation scheme for its members who did not receive fair payouts

Advies: wacht met 3,5 GHz tot Inmarsat weg is

Het duurt waarschijnlijk tot eind 2023 voordat de 3,5-GHz-frequentieband beschikbaar komt voor openbare mobiele-communicatiediensten. Er is weliswaar veel vraag naar extra frequentieruimte, maar op de daarvoor afgesproken 3,5-GHz-band kan dat storen met noodoproepen van de lucht- en zeevaart. Het ministerie krijgt het advies te wachten totdat satellietbedrijf Inmarsat is verhuisd van het Friese Burum naar Griekenland.

Na sase komt sse (security service edge)

Security service edge (sse) is de evolutie van het sase-framework van Gartner. Door de letter ‘A’ (voor ’access) te verwijderen, wordt duidelijk dat het netwerk niet langer wordt beschouwd als onderdeel van een beveiligingsoplossing. Het is slechts het mechanisme dat de datastromen naar het security- en controleplatform transporteert.

UK tech has 2.8% gender ‘wage gap’, says Hired

The wage offered to women for tech jobs in the UK is 2.8% less than offered to male counterparts – a larger gap than in the US and Canada, says Hired

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”