Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft beëindigd. Dit betekent dat gebruikers van Windows 8.1 geen gratis beveiligingspatches meer zullen ontvangen via Windows Update. Hoewel het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 niet hetzelfde impact zal hebben als het einde van de ondersteuning voor Windows 7 in 2020, markeert het nog steeds het einde van een tijdperk voor degenen die het besturingssysteem in de afgelopen decennium hebben gebruikt. De Windows Embedded-equivalent van Windows 8.1, Windows Embedded 8.1 Industry, blijft wel ondersteuning ontvangen tot 11 juli 2023.

Vanaf dinsdag 10 januari 2023 zal Microsoft officieel stoppen met de ondersteuning voor Windows 8.1. Dit betekent dat gebruikers die een versie van Windows 8.1 gebruiken, geen gratis beveiligingspatches meer ontvangen via Windows Update. Het is wel opmerkelijk dat de Windows Embedded-equivalent van Windows 8.1, Windows Embedded 8.1 Industry, tot 11 juli 2023 ondersteuning zal blijven ontvangen.

Windows 8.1 werd uitgebracht als reactie op de slechte ontvangst van zijn voorganger, Windows 8. Kritiek op Windows 8 betrof onder andere de nieuwe touch-geoptimaliseerde gebruikersinterface (vaak bekend als Metro), het ontbreken van een Windows Start-knop en -menu, en de steile leercurve vanwege het ontbreken van instructies binnen het besturingssysteem. Om de gebruikerservaring, met name voor gebruikers van muis en toetsenbord, te verbeteren, bracht Microsoft Windows 8.1 uit in augustus 2013. Deze update bracht de Start-knop terug, voegde titelbalken en knoppen voor gebruikers van muis en toetsenbord toe en maakte andere verbeteringen aan de gebruikersinterface. De laatste grote update voor Windows 8.1 was de Windows 8.1 Update, die in april 2014 werd uitgebracht, ruim een jaar voor de uitgave van zijn opvolger, Windows 10.

Op 12 januari 2016 eindigde de ondersteuning voor Windows 8, en waren gebruikers verplicht om te upgraden naar Windows 8.1 om nog updates te ontvangen. Op 9 januari 2018 kwam Windows 8.1 in zijn verlengde ondersteuningsfase, waarbij alleen belangrijke beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies, werden ontvangen in overeenstemming met het Windows-levenscyclusbeleid van Microsoft.

Hoewel het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 niet hetzelfde impact zal hebben als het einde van de ondersteuning voor Windows 7 in 2020, omdat het een veel lager piekmarktaandeel had (ongeveer 13% in juni 2015). Markeert het nog steeds het einde van een tijdperk voor degenen die het besturingssysteem in de afgelopen decennium hebben gebruikt. Bent u iemand die windows 8.1 nog gebruikt?

EasyComp Zeeland kan helpen bij het updaten van computers en systemen die nog op Windows 8.1 draaien. Aangezien Microsoft recentelijk de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft beëindigd, betekent dit dat gebruikers van Windows 8.1 geen gratis beveiligingspatches meer ontvangen via Windows Update. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw computers en systemen op een ondersteund besturingssysteem draaien om uw gegevens en netwerk te beschermen. EasyComp Zeeland kan u helpen bij het upgraden naar een nieuwer besturingssysteem en het zorgen dat uw computers en systemen up-to-date blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor ondersteuning.

Lees ook:

Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Apple verrast ons weer met een nieuw product, u zult niet geloven wat het is.

Afgelopen dinsdag kwam Apple met een onverwachte release van nieuwe producten, waaronder de nieuwe Mac mini en MacBook Pro. Vandaag kondigde het bedrijf nog een andere verrassing aan: de nieuwe HomePod.

Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”