Microsoft kondigt einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 aan

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft beëindigd. Dit betekent dat gebruikers van Windows 8.1 geen gratis beveiligingspatches meer zullen ontvangen via Windows Update. Hoewel het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 niet hetzelfde impact zal hebben als het einde van de ondersteuning voor Windows 7 in 2020, markeert het nog steeds het einde van een tijdperk voor degenen die het besturingssysteem in de afgelopen decennium hebben gebruikt. De Windows Embedded-equivalent van Windows 8.1, Windows Embedded 8.1 Industry, blijft wel ondersteuning ontvangen tot 11 juli 2023.

Vanaf dinsdag 10 januari 2023 zal Microsoft officieel stoppen met de ondersteuning voor Windows 8.1. Dit betekent dat gebruikers die een versie van Windows 8.1 gebruiken, geen gratis beveiligingspatches meer ontvangen via Windows Update. Het is wel opmerkelijk dat de Windows Embedded-equivalent van Windows 8.1, Windows Embedded 8.1 Industry, tot 11 juli 2023 ondersteuning zal blijven ontvangen.

Windows 8.1 werd uitgebracht als reactie op de slechte ontvangst van zijn voorganger, Windows 8. Kritiek op Windows 8 betrof onder andere de nieuwe touch-geoptimaliseerde gebruikersinterface (vaak bekend als Metro), het ontbreken van een Windows Start-knop en -menu, en de steile leercurve vanwege het ontbreken van instructies binnen het besturingssysteem. Om de gebruikerservaring, met name voor gebruikers van muis en toetsenbord, te verbeteren, bracht Microsoft Windows 8.1 uit in augustus 2013. Deze update bracht de Start-knop terug, voegde titelbalken en knoppen voor gebruikers van muis en toetsenbord toe en maakte andere verbeteringen aan de gebruikersinterface. De laatste grote update voor Windows 8.1 was de Windows 8.1 Update, die in april 2014 werd uitgebracht, ruim een jaar voor de uitgave van zijn opvolger, Windows 10.

Op 12 januari 2016 eindigde de ondersteuning voor Windows 8, en waren gebruikers verplicht om te upgraden naar Windows 8.1 om nog updates te ontvangen. Op 9 januari 2018 kwam Windows 8.1 in zijn verlengde ondersteuningsfase, waarbij alleen belangrijke beveiligingsupdates, maar geen nieuwe functies, werden ontvangen in overeenstemming met het Windows-levenscyclusbeleid van Microsoft.

Hoewel het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 niet hetzelfde impact zal hebben als het einde van de ondersteuning voor Windows 7 in 2020, omdat het een veel lager piekmarktaandeel had (ongeveer 13% in juni 2015). Markeert het nog steeds het einde van een tijdperk voor degenen die het besturingssysteem in de afgelopen decennium hebben gebruikt. Bent u iemand die windows 8.1 nog gebruikt?

EasyComp Zeeland kan helpen bij het updaten van computers en systemen die nog op Windows 8.1 draaien. Aangezien Microsoft recentelijk de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft beëindigd, betekent dit dat gebruikers van Windows 8.1 geen gratis beveiligingspatches meer ontvangen via Windows Update. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw computers en systemen op een ondersteund besturingssysteem draaien om uw gegevens en netwerk te beschermen. EasyComp Zeeland kan u helpen bij het upgraden naar een nieuwer besturingssysteem en het zorgen dat uw computers en systemen up-to-date blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Grote beveiligingslek ontdekt in populaire 3CX desktop app, uitgebreide uitleg en samenvatting

In dit blogbericht wordt een beveiligingslek besproken dat is ontdekt in de populaire 3CX desktop app, een software die wordt gebruikt door vele grote bedrijven wereldwijd. De blogpost begint met het beschrijven van de officiële 3CX desktop app en hoe deze wordt gebruikt als een vervanging van traditionele zakelijke telefoonlijnen. Vervolgens wordt ingegaan op de ontdekking van onverwachte kwaadaardige activiteit afkomstig van de 3CX desktop app door beveiligingsanalisten van CrowdStrike. De reactie van het bedrijf op de ontdekking wordt bekritiseerd en er wordt gewezen op het gebrek aan voorbereiding van veel grote bedrijven op malware-aanvallen. De blogpost gaat verder met een technische uitleg van hoe het beveiligingslek werkt, inclusief de aanwezigheid van kwaadaardige dll-bestanden en de versleuteling van kwaadaardige payloads. De ernst van het beveiligingslek wordt benadrukt, omdat het honderden of zelfs duizenden bedrijven kan treffen die de 3CX desktop app gebruiken.

Lees verder
Gadgets

De Flipper zero; Het lijkt op een kinderspeeltje, maar het is eigenlijk een van de veelzijdigste hacktools ooit!

De Flipper zero is een hacktool die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen op sociale media, waar mensen laten zien hoe ze het gebruiken om gasstationborden te veranderen, warenhuizen omroepsystemen af te spelen en Tesla-laadpoorten te openen. Hoewel het legaal is, zijn zendingen van de Flipper zero in beslag genomen in verschillende landen vanwege de bezorgdheid over de potentieel schadelijke toepassingen ervan. In dit blogbericht worden de mogelijkheden van de Flipper zero onderzocht en wordt besproken of het echt een risico vormt voor de samenleving of dat de angst overdreven is.

Lees verder

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Lees verder

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen