iPhone 15: wat weten we al over de nieuwe smartphone van Apple?

Apple staat bekend om zijn innovatieve en populaire iPhones, die elk jaar weer miljoenen mensen over de hele wereld aanspreken. In 2023 verwachten we de lancering van de iPhone 15, de opvolger van de iPhone 14 die in 2022 uitkwam. Wat kunnen we verwachten van dit nieuwe toestel? In dit blog bericht zetten we de belangrijkste geruchten en lekken voor je op een rijtje.

Het design

Een van de opvallendste veranderingen in het ontwerp van de iPhone 15 is het scherm. Volgens gelekte afbeeldingen en renders zou het scherm groter worden door de dunnere randen rondom het display. Bovendien zou de iPhone 15 voor het eerst gebruikmaken van USB-C in plaats van de Lightning-poort, waardoor het apparaat compatibel wordt met meer accessoires en opladers.

Een andere vernieuwing is het Dynamic Island, een technologie die al op de iPhone 14 Pro zat. Dit houdt in dat de notch (de uitsnede bovenaan het scherm voor de camera en sensoren) kleiner wordt en zich aanpast aan wat er op het scherm gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld meer informatie zien op je statusbalk of meer ruimte krijgen voor je apps.

Wat betreft de kleuren zou Apple ook een aantal nieuwe opties introduceren voor de iPhone 15. Naast zwart en zilver zou er ook een donkerrode kleur komen voor de iPhone 15 Pro-modellen. Voor de gewone iPhone 15-reeks zouden lichtblauw en helder roze de nieuwe kleuren worden.

De functies

De iPhone 15 zal natuurlijk ook weer beschikken over allerlei functies die je smartphone-ervaring verbeteren. Een daarvan is de LiDAR-scanner, die al op sommige eerdere modellen zat. Deze scanner maakt gebruik van laserlicht om afstanden te meten en zo betere foto’s te maken, vooral in situaties met weinig licht of bij portretmodus. Ook kun je met deze scanner beter gebruik maken van augmented reality-apps, waarbij virtuele objecten worden geprojecteerd op je echte omgeving.

Een andere functie waar veel mensen naar uitkijken is de mogelijkheid om je bloedsuikerspiegel te meten met je Apple Watch. Dit zou vooral handig zijn voor mensen met diabetes, die nu nog vaak hun bloed moeten prikken om hun suikerwaarde te controleren. Volgens geruchten zou Apple al een werkend prototype hebben van deze functie, maar moet deze nog verder ontwikkeld worden om in te bouwen in de Apple Watch.

De prijs

De prijs van de iPhone 15 is nog niet officieel bekendgemaakt door Apple, maar we kunnen wel een schatting maken op basis van eerdere modellen. De iPhone 14 kostte bij zijn lancering € 952,99 voor het basismodel met 128 GB opslagruimte. De iPhone 14 Pro Max kostte € 1499,99 voor het model met 256 GB opslagruimte. We verwachten dat de prijzen van de iPhone 15 ongeveer gelijk zullen blijven of iets hoger zullen liggen.

De conclusie

De iPhone 15 belooft weer een indrukwekkende smartphone te worden, met een groter scherm, usb-c-poort, Dynamic Island, LiDAR-scanner en misschien zelfs een bloedsuikermeter. We zijn benieuwd naar wat Apple nog meer in petto heeft voor ons in 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen