Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

De digitale kloof in Nederland

Uit een recent rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat er in Nederland een groot verschil is in sociale klasse en dat de digitale kloof een belangrijk onderdeel hiervan is. Vooral ouderen, laaggeletterden, anderstaligen, minima en mensen met een lage opleiding hebben hier last van. Het invullen van een belastingformulier of het regelen van zaken bij instanties wordt hierdoor steeds moeilijker.
EasyComp Zeeland biedt hulp aan mensen die moeite hebben met digitale diensten, zodat ze niet buiten de maatschappij vallen.

Het belang van digitale vaardigheden

Het verhaal van Kees en Anita uit het Limburgse Vlodrop laat zien hoe belangrijk het is om digitaal vaardig te zijn. Ze moesten hun telefoon updaten om nog gebruik te kunnen maken van de bankapp van ABN AMRO, maar hun telefoon kon niet verder worden geüpdatet. Dit betekende dat ze gedwongen werden om een nieuwe telefoon te kopen, wat ze eigenlijk niet konden betalen. Daarnaast was het toestel slechts twee jaar oud, waardoor ze van mening waren dat hun telefoon nog nieuw genoeg zou moeten zijn. Het is begrijpelijk dat ze zo dachten, maar in de praktijk is het toch anders. Waar Apple zijn toestellen voor minstens 5 jaar voorziet van de nieuwste beveiligingsupdates, is dit bij Androidtelefoons zeker niet vanzelfsprekend. Het kan zomaar zijn dat een fabrikant van een smartphone slechts 1 jaar updates stuurt naar de telefoon of zelfs helemaal geen updates meer stuurt. In dat geval is het toestel niet voorzien van de recentste beveiligingsupdates.

EasyComp Zeeland biedt oplossingen

EasyComp Zeeland biedt hulp aan mensen die moeite hebben met digitalisering van diensten. Ons bedrijf richt zich op mensen die bijvoorbeeld niet weten hoe ze een e-mail moeten versturen, hoe ze kunnen inloggen op een website, of hoe ze gebruik kunnen maken van de app van hun bank. We bieden verschillende diensten aan, zoals computerhulp aan huis, computerhulp op afstand en het geven van cursussen en workshops.

Bij EasyComp Zeeland werken ervaren en gediplomeerde medewerkers die op een begrijpelijke manier uitleg kunnen geven en mensen kunnen helpen bij het oplossen van problemen. Door mensen te ondersteunen en te helpen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden, zorgen we ervoor dat ze niet buiten de boot vallen en kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij.

Conclusie

Bij EasyComp Zeeland geloven we dat de digitale kloof een groot probleem is in Nederland, maar we bieden oplossingen voor mensen die moeite hebben met de digitalisering van diensten. Het is belangrijk om mensen te ondersteunen en te helpen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden, zodat ze niet buiten de boot vallen en kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij.

Lees ook:

Vandaag is het wereld Back-up Dag: Waarom het belangrijk is en hoe EasyComp Zeeland kan helpen bij het maken van goede back-ups

Wereld Back-up Dag, jaarlijks gevierd op 31 maart, herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze gegevens veilig te stellen. EasyComp Zeeland biedt oplossingen voor back-up en dataherstel, waardoor u met een gerust hart uw bedrijfsgegevens en persoonlijke bestanden kunt bewaren.

EasyComp Zeeland: Uw betrouwbare partner voor smartphone reparatie

Bij EasyComp Zeeland bieden we snelle en betrouwbare smartphone reparatie diensten voor alle grote merken. Met onze deskundige technici en uitstekende klantenservice, kunt u er zeker van zijn dat uw telefoon in goede handen is.

Verpesten smartphones de band met je kind?

Het still face-experiment van Edward Tronick uit de jaren zeventig, waarbij een moeder minutenlang emotieloos naar haar huilende baby moest kijken, is inmiddels bekend bij veel mensen. Het onderzoek toonde aan dat niet alleen aanwezigheid en voeding belangrijk zijn voor een hechte band tussen ouder en kind, maar ook het reageren op de signalen van het kind. In een recent onderzoek bestudeerde babyexpert Marion van den Heuvel hoe smartphones de band tussen ouder en kind beïnvloeden. In dit blogartikel lees je meer over haar onderzoek.

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Ontdek de digitale wereld met EasyComp Zeeland: Leer alles over computers, smartphones en meer!

EasyComp Zeeland biedt computer- en technologielessen aan om uw kennis van computers, smartphones, tablets en andere apparaten te vergroten. Onze lessen omvatten onderwerpen zoals basiskennis van computerhardware en software, veilig online browsen, Microsoft Office-toepassingen, sociale media, programmeren, webontwikkeling en het gebruik van macOS en Windows.

Silicon Valley Bank failliet: wat betekent dit voor de techwereld en de financiële sector?

Een Amerikaanse bank die gespecialiseerd was in het financieren van start-ups en technologiebedrijven is failliet gegaan door een bankrun. Dit heeft veel onrust veroorzaakt op de financiële markten en gevolgen voor de techwereld. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de schade te beperken.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”