Cloud hosting

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Veel bedrijven maken er al gebruik van, vooral de meer innovatieve en technologische bedrijven die voorlopen op digitale trends. Maar wat is cloud hosting nou eigenlijk? Om het simpel uit te leggen: cloud hosting is een hosting waarbij verscheidene servers aan elkaar gekoppeld worden tot één groep. Dit is niet persé een nieuwe techniek, want deze specifieke hosting bestaat al een aantal jaar. Het verschil zit in de groei van het gebruik van deze hosting. Deze methode wordt steeds vaker gebruikt door grote coöperaties. Wat het voordeel is van cloud hosting is de onafhankelijkheid in locatie en apparatuur. Dat wil zeggen; de communicatie van cloud hosting is op elke locatie mogelijk en op elke apparaat beschikbaar. Of je nu gebruik maakt van een laptop, mobiel of iPad; de standaarden van software en infrastructuur zorgen ervoor dat de bron toegankelijk is en blijft. Hierdoor wordt de cloud (denk aan een wolkje) veelgebruikt, omdat de (op voorhand complexe) infrastructuur gemakkelijk te organiseren en plaatsen is.

Welk serviceniveau is geschikt?

Nu je het begrip van cloud hosting begrijpt, ga ik je meer vertellen over de mogelijkheden van serviceniveaus. Een bedrijf dat deze serviceniveaus op een professionele manier hanteert is onze dochteronderneming EasyComp Host. Wijzelf beschikken immers over een grote hoeveelheid technische kennis en vaardigheden om de juiste serviceniveaus te gebruiken voor een webshop. Een term die je wellicht nog niet kent zijn de “aas” niveaus. Dit is een afkorting voor: as-a-service. Je betaald als consument voor een service of oplossing waar je behoefte naar hebt. Het is dus afhankelijk van de behoeften welke service jij wilt toepassen. Er zijn drie niveaus waar je uit kan kiezen.

De drie serviceniveaus

Het eerste niveau is Iaas, oftewel infrastructure-as-a-service. Je huurt een “kale” serviceruimte, deze ruimte wordt VPS (Virtual Private Service) genoemd. Je hebt de volledige vrijheid om de serviceruimte zelf in te richten. Let op: het gebruik maken van dit serviceniveau is alleen geschikt voor mensen met enige technische kennis. Dit komt doordat je zelf de server moet onderhouden. Het tweede serviceniveau is PaaS; Platform-as-a-service. De provider is verantwoordelijk voor de inrichting van de serverruimte. Hierdoor worden een hoop zorgen weggenomen. De provider zorgt namelijk voor de configuratie, moderatie en beheert de ruimte volledig. Het enige waar jij je over hoeft te ontfermen is de applicatie, zoals de ECH website builder.
Het derde serviceniveau SaaS; Software-as-a-service. Dit serviceniveau levert complete
softwarepakketten inclusief de hosting. Kortom: je hoeft totaal geen technische
kennis in huis te hebben om deze oplossing te gebruiken. Alles wordt door één
provider beheert. Nu je op de hoogte bent van de serviceniveaus, kan je een
geschikte oplossing uitzoeken voor het beheren van je webshop. Op de website van
ECH vind je een verdere uitleg van de onderlinge verschillen. Alles wordt er uitgebreid uitgelegd.
Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact op!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Achtergrond

De Opkomst van de Ondergrondse Offline Wereld: Digitale Smokkelnetwerken

Ontdek hoe digitale smokkelnetwerken over de hele wereld zorgen voor ongecensureerde toegang tot de digitale wereld in gebieden waar internetbeperkingen en censuur van kracht zijn. Dit artikel belicht het fenomeen van offline internet en illustreert het aan de hand van voorbeelden, zoals de Cubaanse “paquete semanal” en het Havana Street Network.

Lees verder
Gadgets

Op deze manier verlengt u aanzienlijk de levensduur van uw telefoonbatterij.

Hoe lang doet u gemiddeld met een Apple- of Samsung-smartphone? Vaak lopen de abonnementen die bij dergelijke toestellen horen twee jaar, waarna u de mogelijkheid heeft om een nieuw abonnement met toestel af te sluiten. Dat is zonde en allesbehalve duurzaam; het toestel verkeert na twee jaar vaak nog in goede staat. Slechts de accu van de telefoon zal na twee jaar doorgaans aan kwaliteit hebben ingeboet. Dit betekent niet dat u het toestel als geheel moet vervangen; enkel het vervangen van de batterij van uw Samsung-telefoon kan voldoende zijn om weer een tijd vooruit te kunnen. Niet alleen is dit duurzaam, maar het is ook voordeliger! Het vervangen van de batterij kan al vanaf 30 euro, afhankelijk van het model Samsung dat u heeft.

Lees verder
Blog

Het mysterie van de gouden pinnen: Waarom hebben kabels en connectoren zoveel contacten?

Heeft u ooit opgemerkt dat kabels en connectoren, zoals USB-sticks, HDMI-kabels en grafische kaarten, over een groot aantal gouden contacten beschikken? Maar waarom zijn er zoveel nodig? In deze blog duiken we dieper in op de redenen achter al deze contacten en leggen we uit waarom ze van cruciaal belang zijn voor elektronische apparaten. Lees verder om meer te ontdekken over de functies en betekenis van deze mysterieuze gouden pinnen.

Lees verder
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven