Skip naar inhoud

Bill Gates: We hebben een COVID-19 vaccin begin 2022

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email
De mede-oprichter van Microsoft versterkt de noodzaak van innovatie om een pad uit de crisis te bewandelen, en hekelt wereldregeringen waarin staat dat alleen de VS voldoende financiering heeft gestoken in een vaccin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De COVID-19 pandemie zal eind 2021 of begin 2022 worden verslagen, met voldoende mensen beschermd door een geschikt vaccin om de infectiepercentages tot een minimaal niveau te verlagen, zodat het virus alles behalve verdwijnt.
Dat zegt mede-oprichter en filantroop Bill Gates van Microsoft in gesprek met The Economist eerder vandaag.
Gates verwezen naar zes medicijnproeven die momenteel op zoek zijn hoopvol, uit te leggen dat zodra een effectief vaccin wordt ontdekt, miljarden doses snel zullen moeten worden geproduceerd.
“Je hebt miljarden doses nodig en we zullen in staat zijn om die eruit te krijgen en wereldwijde immuniteit te krijgen in 2021 of misschien zal het zich uitstrekken tot 2022,” zei Gates.
Hij legde uit dat sommige mensen immuniteit zullen ontwikkelen via andere middelen.
“Vanwege infecties waar mensen immuniteit krijgen, en kruisbescherming tegen andere vaccins, zelfs als slechts 30 tot 40 procent van de mensen het nieuwe vaccin, dat niveau dat de verspreiding zal stoppen. Je je voorstellen dat je eind 2021 genoeg doses hebt dat je bijna klaar bent, met een kleine spill-over in 2022. De VS heeft speciale capaciteit voor veel fabrikanten om een vaccin te produceren, dus we zullen de pandemie tot een einde brengen.”
“Gelukkig hebben we niet meer dan 90 procent van de mensen nodig om het vaccin te nemen, het is niet zoals mazelen die nog besmettelijker is. We denken dat 30 tot 60 procent van de mensen die het vaccin als het voldoende effectief is, zal stoppen met de verspreiding. Zelfs als sommige mensen zich inhouden, zullen ze na verloop van tijd zien dat er geen bijwerkingen zijn en dan nemen ze het. We kunnen kudde-immuniteit krijgen, zelfs als bepaalde delen van de bevolking het niet nemen.”
Hij gaf echter toe dat hij gemengde verwachtingen had over het vermogen van de technologie-industrie om zijn rol te spelen in het helpen van samenlevingen door middel van de pandemie.
“Ik had nooit veel verwachting dat track and trace zou echt helpen met contact traceren. Daarvoor heb je gevallen op een laag niveau nodig met mensen die vrijwilligerswerk doen om je te vertellen waar ze zijn geweest. Je hebt chatbots gehad die informatie geven over de ziekte, en dat heeft een bescheiden rol gespeeld.
“Maar de technologie is echt op de voorgrond getreden in het minimaliseren van economische schade. Bijvoorbeeld e-commerce heeft opgeschaald om te voldoen aan de vraag, en onze wens om dingen te bekijken zoals Netflix heeft verbeterde breedband snelheden, wat betekent dat we zo ongeveer in staat geweest om te gaan met werken op afstand en veel conference calls.
“Als de pandemie vijf jaar eerder was gebeurd, zou het meer een ramp zijn geweest. Omdat de internet snelheden nauwelijks goed genoeg waren, en er is veel innovatie in software om het dramatisch beter.
“Er zijn ook andere voordelen geweest bij het dwingen van mensen om flexibeler werken te overwegen, niet woon-werkverkeer, geen reizen voor werk, het terug schrijden van kantoorruimte. En dan is er nog online onderwijs, wat enorm is voor de Stichting.”

De begindagen

Bespreken van de cursus van de pandemie nam in de vroege dagen, Gates zei dat Azië beter had gedaan dan verwacht.
“Azië in het algemeen heeft beter gedaan dan je zou hebben verwacht, gezien het feit dat is waar het begon. Maar Europa, de VS en Zuid-Amerika hebben een zeer zware epidemie gehad. En dan is er Afrika, het gaat er net heen en we weten niet hoe het zal gaan, maar de zwakte van het gezondheidssysteem daar maakt ons zorgen.”
Het bespreken van China Gates legde uit dat het “land waar het begint heeft de zwaarste baan, omdat ze geen waarschuwing gaven.”
“In december en januari achteraf hadden ze de alarmbel harder kunnen luiden. Daarna, op hun autoritaire manier deden ze goed werk van het onderdrukken van het virus. Het algehele macro-effect van wat ze bereikt was een soort van verbazingwekkend.
“Hun vermogen om ziekenhuizen snel te bouwen en de naleving van maskers te forceren was indrukwekkend.

Het politieke milieu

Over de bespreking van de VS gaf Gates toe dat het sterk gepolariseerde politieke klimaat een negatief effect heeft gehad.
“De administratie kreeg opgehangen op te praten over wat een geweldige baan ze deden, ze wilden het rapport kaart resultaten snel in plaats van duidelijk over wat ze deden en wist niet. Ik weet zeker dat we terugkijken en zien dat er veel beter had gekund.
“We hebben geen vertrouwde leiders duidelijk over begeleiding, zoals het dragen van maskers, en we zijn geoptimaliseerd in de VS voor individuele vrijheid.”
Op de vraag of een regering van Joe Biden meer kans had om mensen te overtuigen om maskers te dragen, was Gates twijfelachtig.
“Ik weet niet of het veranderen van administraties zal meer mensen om maskers te dragen. Zal een leider die maskers draagt, zal dat oppositieleden overtuigen om maskers te dragen, of zullen ze zien niet het dragen van een als een teken van protest? Ik zie daar geen doorbraak.”
Echter, Gates gaf de VS lof voor het niveau van de financiering is het zetten in de richting van het vinden van een vaccin.
“Tachtig procent van de financiering is afkomstig uit de VS, zodat ze daar de hoogste score krijgen. De rest van de wereld heeft niet zoveel richting R&D gezet als ik had verwacht. We hebben ook nog niet gefinancierd, de aankoop van het vaccin voor de ontwikkelingslanden en ik ben in gesprek met wereldleiders om uit te werken hoe we dat kunnen laten gebeuren.
“Om een einde te maken aan de epidemie hebben we een vaccin nodig. De vaccin bedrijven en de FDA zal hopelijk krijgen ons daar. Ik weet niet of het veranderen van administraties zal meer mensen om maskers te dragen. Zal een leider die maskers draagt, zal die oppositieleden overtuigen om maskers te dragen, of zullen ze zien dat als een teken van protest. Naleving op maskers in de VS, zie ik niet een doorbraak daar.
“Er zijn zes vaccins het verst langs die zal worden in fase drie proeven tegen het einde van september dat echt top notch vaccin bedrijven vertegenwoordigen. Tussen die zes denk ik dat een aantal van hen succesvol zal zijn met ongeveer een 80 tot 90 procent slagingspercentage in het blokkeren van transmissie. Ik denk dat we genoeg proeven hebben om succesvol te zijn, maar we moeten deze proeven financieren om ze wereldwijd te krijgen, want dat is de enige manier waarop deze epidemie eindigt. We moeten allemaal miljarden dollars uitgeven om het vaccin eruit te krijgen om de biljoenen dollars aan schade te stoppen.
“Alle landen, behalve de VS moeten nadenken over waarom ze niet bijdragen meer financiering. Het Verenigd Koninkrijk deed het beter na verloop van tijd, maar godzijdank dat met al zijn onvolkomenheden de VS de baken is in de financiering.”

COVID-19 en klimaatverandering

Tot slot werd Gates gevraagd of hij parallellen zag met klimaatverandering.
“Klimaatverandering is vergelijkbaar in dat je regeringen vertrouwen om dingen ver vooruit die zeer slecht zal zijn te zien en om stappen te ondernemen om deze vreselijke uitkomst te voorkomen. Ik ben hoopvol dat dit mensen eraan herinnert dat je je van tevoren moet voorbereiden. Klimaatverandering is niet onzeker, het komt eraan. Het is erg slecht en na verloop van tijd wordt het erger.
“We moeten de uitstoot zeer snel stoppen om niet tot extreme niveaus te komen. We moeten die investeringen doen. Het gaat weer om innovatie. Dat blijft, of het nu gaat om mondiale gezondheidsinstrumenten of op het gebied van klimaat, we moeten achter het beleid staan dat innovatie vergroot.”
Bill Gates sprak met Zanny Minton Beddoes, hoofdredacteur van The Economist.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lees ook:

We gaan verhuizen. Wat betekent dit voor u als klant?

Door de jaren heen is er veel gebeurd. Reden voor ons om uit te breiden naar een andere locatie. In dit bericht leest u wat u kunt verwachten.

OldFlix: We bewaren oude films en series en presenteren ze: In een Netflix-achtige methode, maar gratis!

Wie kent ze niet, Charlie Chaplin, Dallas Dolls, Philips met hun nieuwe spectaculaire uitvindingen tot de spannende avonturen van de jeugddetective Q & Q. Maar waar kijkt u ze? Vanaf

Microsoft launches ‘top secret’ Azure cloud region for US intelligence community

Microsoft continues to deliver on its pledge to provide cloud services to the US government that are compliant with all strengths of data classification

Zo loopt de weg naar vertrouwen in ai

Net zoals vertrouwen in persoonlijke en zakelijke relaties moet groeien, heeft het ook tijd nodig voor een gebruiker van ai-technologie om vertrouwen te krijgen in het systeem. Transformatieve technologieën als zelfrijdende voertuigen kunnen alleen succesvol zijn als er duidelijke methoden en benchmarks zijn om vertrouwen te creëren in ai-systemen. Maar hoe wek je vertrouwen op in ai?

IT leaders fear ‘trickle-down’ of nation-state cyber attacks

Three-quarters of IT decision-makers are concerned that the tactics, techniques and procedures used by nation-state attackers could be used against them

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”