Op deze manier verlengt u aanzienlijk de levensduur van uw telefoonbatterij.

Hoe lang doet u gemiddeld met een Apple- of Samsung-smartphone? Vaak lopen de abonnementen die bij dergelijke toestellen horen twee jaar, waarna u de mogelijkheid heeft om een nieuw abonnement met toestel af te sluiten. Dat is zonde en allesbehalve duurzaam; het toestel verkeert na twee jaar vaak nog in goede staat. Slechts de accu van de telefoon zal na twee jaar doorgaans aan kwaliteit hebben ingeboet. Dit betekent niet dat u het toestel als geheel moet vervangen; enkel het vervangen van de batterij van uw Samsung-telefoon kan voldoende zijn om weer een tijd vooruit te kunnen. Niet alleen is dit duurzaam, maar het is ook voordeliger! Het vervangen van de batterij kan al vanaf 30 euro, afhankelijk van het model Samsung dat u heeft.

Bij EasyComp Zeeland bieden we een scala aan diensten en oplossingen om u te helpen. Naast het periodiek vervangen van de accu om uw telefoon langer te kunnen blijven gebruiken, kunnen wij u adviseren over andere factoren waar u rekening mee moet houden. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te voorzien van handige tips en advies om de levensduur van uw batterij te verlengen.

Let op de temperatuur van de accu van uw telefoon

Allereerst is het zaak om de temperatuur van de telefoonbatterij op peil te houden. Een temperatuur tussen de 15 en 35 tot uiterlijk 40 graden Celsius is ideaal voor het toestel. Wordt uw telefoon snel erg heet bij het spelen van een spelletje? Leg deze dan af en toe even weg. Dit voorkomt dat de staat van de batterij snel achteruitgaat. Zorg er daarnaast voor dat u de telefoon in de warme zomermaanden niet in de zon legt; berg de telefoon op een koele plek op in huis.

Het opladen van een lithiumion batterij

Een lithiumion batterij kunt u het beste niet volledig opladen. Van deze batterijen wordt gesteld dat ze baat hebben bij een onvolledige laadbeurt. Dit betekent dat u de telefoon bij een capaciteit van bijvoorbeeld 90 tot 95% van de lader kunt halen. Laat de telefoon ook nooit volledig leeglopen; laad het toestel op wanneer deze een accupercentage tussen de 5 en bijvoorbeeld 10% heeft. Bij het opladen van een telefoon met een lithiumion accu wordt snelladen door sommigen afgeraden. Het is hierbij voornamelijk van belang om een snellader te gebruiken die niet meer vermogen kan leveren dan uw telefoon kan verwerken.

Conclusie

Bij EasyComp Zeeland streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Daarom nodigen wij u ook uit om eens in de handleiding van uw toestel te kijken. Soms worden daar handige tips gegeven om de batterij van uw smartphone zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Ons deskundige team staat altijd klaar om u te ondersteunen en eventuele vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of maak direct een afspraak!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen