Nog minder CO2 uitstoot door vervanging van onze telefooncentrale!

Dat wij van EasyComp Zeeland de natuur erg belangrijk vinden is u waarschijnlijk niet ontgaan. Wij zijn immers steeds opzoek naar mogelijkheden om zo min mogelijk natuur te beschadigen! Daarom hebben we besloten om onze telefooncentrale nu nog draaiende op een mid-tower model server, te vervangen voor een microcomputer eentje dat net zo groot is als een bankpas.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is een Raspberry Pi?

De IT’ers onder de lezers weten vast nu al over welke microcomputer ik het heb. Namelijk een Raspberry PI, model 3b+ wel te verstaan. Wat is een Raspberry PI? Dit is dus om het even in een humane taal te vertalen een microcomputer waarop men alles kunt programmeren dat er maar te bedenken valt. Het apparaatje is te gebruiken om bijvoorbeeld machines aan te sturen, huis automatisering, als een media box voor tv, als spel computer of wellicht zit er wel een onder uw dashboard om het display van uw auto functioneel te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Prestaties en energieverbruik


Het voordeel van zo’n kleine creditcard computer is dat het apparaat bijzonder weinig stroom verbruikt. Het uitvoeren van een serieus zware applicatie is op de minimale spec Raspberry Pi is geen geringe prestatie, maar de telefooncentrale, slaagt er in met vlag en wimpel:
CPU-verbruik: van 4% in idle tot 46%, de Pi CPU draait de geoptimaliseerde code gemiddeld op ~ 23,7% onder belasting.
Geheugengebruik: geheugenverbruik in idle 32% en stijgt tot een comfortabel gemiddelde van 38% onder belasting.
Netwerkgebruik: op de pi’s verbeterde onboard Gigabit LAN-controller met maximale doorvoer van ~ 224Mbps, het gemiddelde netwerkgebruik tijdens 8 actieve gesprekken was ~ 1,5 Mbps, dat wil zeggen minder dan 1%. Dit hangt natuurlijk af van uw netwerk snelheid en de audio codecs die gebruikt worden.
Energie-efficiëntie: in tegenstelling tot een gemiddeld servergebaseerde telefooncentrale met een dagelijks stroomverbruik van 20,4 kWh verbruikt de Pi ongeveer hetzelfde vermogen… in een heel jaar!
Thermisch rendement: zonder gebruik te maken van een heatsink of ventilator, gaat de temperatuursensor aan boord van de Pi van 47,2°C bij stationair draaien naar een piek van maximaal 59,5°C bij zware belasting, gemiddeld op 52,5°C. Hierdoor raakt de microcomputer niet zomaar oververhit.

Uitvoerig getest!


Op basis van onze eigen R&D tests kan de telefooncentrale, de bescheiden Pi een heel eind brengen. Vertaal de bovenstaande statistieken naar 8 gelijktijdige gesprekken, 16 + geïnstalleerde extensies met 8 BLF-instellingen, allemaal zonder het overslaan van een hartslag en u krijgt het beeld! Dat maakt een telefooncentrale op een Raspberry Pi handig voor een verscheidenheid aan toepassingen in de echte wereld, zoals:

  • Een KMO met kleine regionale kantoren die volwaardige PBX-installaties nodig hebben om verbinding te maken met een lokale lijn voor back-up doeleinden.
  • Een thuis telefooncentrale (PBX) waar alle bewoners gratis kunnen chatten en converseren met elkaar met behulp van de Web Client of de gratis Android en iOS apps.
  • Een school PBX die gratis gesprekken en chats tussen medewerkers wilt realiseren.
  • Een bed and breakfast &  hotel die communicatie en wake-up call diensten wil aanbieden aan haar klantenkring.
  • Of uw onderneming waarbij u klanten wilt voorzien van keuze menu’s, wachtrijen enz.

 
Nu, dat is niet al te slecht voor een PBX dat u in uw broekzak kunt steken!
Lijkt deze oplossing iets voor u? Probeer onze telefooncentrale eens uit en bel ons op +31 (0)85 – 785 10 11, dan bespreken we gelijk uw mogelijkheden! Want zoals u weet gaat het bij EasyComp Zeeland om uw doel en de mogelijkheden binnen uw doel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen