Skip naar inhoud

Nog minder CO2 uitstoot door vervanging van onze telefooncentrale!

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Dat wij van EasyComp Zeeland de natuur erg belangrijk vinden is u waarschijnlijk niet ontgaan. Wij zijn immers steeds opzoek naar mogelijkheden om zo min mogelijk natuur te beschadigen! Daarom hebben we besloten om onze telefooncentrale nu nog draaiende op een mid-tower model server, te vervangen voor een microcomputer eentje dat net zo groot is als een bankpas.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is een Raspberry Pi?

De IT’ers onder de lezers weten vast nu al over welke microcomputer ik het heb. Namelijk een Raspberry PI, model 3b+ wel te verstaan. Wat is een Raspberry PI? Dit is dus om het even in een humane taal te vertalen een microcomputer waarop men alles kunt programmeren dat er maar te bedenken valt. Het apparaatje is te gebruiken om bijvoorbeeld machines aan te sturen, huis automatisering, als een media box voor tv, als spel computer of wellicht zit er wel een onder uw dashboard om het display van uw auto functioneel te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Prestaties en energieverbruik


Het voordeel van zo’n kleine creditcard computer is dat het apparaat bijzonder weinig stroom verbruikt. Het uitvoeren van een serieus zware applicatie is op de minimale spec Raspberry Pi is geen geringe prestatie, maar de telefooncentrale, slaagt er in met vlag en wimpel:
CPU-verbruik: van 4% in idle tot 46%, de Pi CPU draait de geoptimaliseerde code gemiddeld op ~ 23,7% onder belasting.
Geheugengebruik: geheugenverbruik in idle 32% en stijgt tot een comfortabel gemiddelde van 38% onder belasting.
Netwerkgebruik: op de pi’s verbeterde onboard Gigabit LAN-controller met maximale doorvoer van ~ 224Mbps, het gemiddelde netwerkgebruik tijdens 8 actieve gesprekken was ~ 1,5 Mbps, dat wil zeggen minder dan 1%. Dit hangt natuurlijk af van uw netwerk snelheid en de audio codecs die gebruikt worden.
Energie-efficiëntie: in tegenstelling tot een gemiddeld servergebaseerde telefooncentrale met een dagelijks stroomverbruik van 20,4 kWh verbruikt de Pi ongeveer hetzelfde vermogen… in een heel jaar!
Thermisch rendement: zonder gebruik te maken van een heatsink of ventilator, gaat de temperatuursensor aan boord van de Pi van 47,2°C bij stationair draaien naar een piek van maximaal 59,5°C bij zware belasting, gemiddeld op 52,5°C. Hierdoor raakt de microcomputer niet zomaar oververhit.

Uitvoerig getest!


Op basis van onze eigen R&D tests kan de telefooncentrale, de bescheiden Pi een heel eind brengen. Vertaal de bovenstaande statistieken naar 8 gelijktijdige gesprekken, 16 + geïnstalleerde extensies met 8 BLF-instellingen, allemaal zonder het overslaan van een hartslag en u krijgt het beeld! Dat maakt een telefooncentrale op een Raspberry Pi handig voor een verscheidenheid aan toepassingen in de echte wereld, zoals:

  • Een KMO met kleine regionale kantoren die volwaardige PBX-installaties nodig hebben om verbinding te maken met een lokale lijn voor back-up doeleinden.
  • Een thuis telefooncentrale (PBX) waar alle bewoners gratis kunnen chatten en converseren met elkaar met behulp van de Web Client of de gratis Android en iOS apps.
  • Een school PBX die gratis gesprekken en chats tussen medewerkers wilt realiseren.
  • Een bed and breakfast &  hotel die communicatie en wake-up call diensten wil aanbieden aan haar klantenkring.
  • Of uw onderneming waarbij u klanten wilt voorzien van keuze menu’s, wachtrijen enz.

 
Nu, dat is niet al te slecht voor een PBX dat u in uw broekzak kunt steken!
Lijkt deze oplossing iets voor u? Probeer onze telefooncentrale eens uit en bel ons op +31 (0)85 – 785 10 11, dan bespreken we gelijk uw mogelijkheden! Want zoals u weet gaat het bij EasyComp Zeeland om uw doel en de mogelijkheden binnen uw doel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lees ook:

Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Apple verrast ons weer met een nieuw product, u zult niet geloven wat het is.

Afgelopen dinsdag kwam Apple met een onverwachte release van nieuwe producten, waaronder de nieuwe Mac mini en MacBook Pro. Vandaag kondigde het bedrijf nog een andere verrassing aan: de nieuwe HomePod.

Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”