Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Er is een hoop nieuws over Apple’s nieuwe Macs. In januari zijn er vier nieuwe modellen uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Zo heeft de M2 Pro een 10- of 12-core CPU, terwijl de vorige generatie een 8- of 10-core CPU had. De verbeteringen in de CPU zijn echter voornamelijk gericht op efficiëntie, dus we kunnen niet verwachten dat er een grote verbetering zit in de prestaties.

De grootste verbetering zit in de GPU. De M2 Pro heeft nu standaard een 16-core GPU en de M2 Max heeft een 30- of 38-core GPU. Dit betekent dat de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI. Dit was een groot probleem bij de vorige generatie Macs, die slechts 4K bij 60fps konden uitsturen.

De nieuwe Macs zijn grotendeels hetzelfde als de vorige generatie, met uitzondering van de kleuren. Er zijn geen nieuwe kleuren beschikbaar en dit is een beetje teleurstellend. Ook is de batterijduur van de 14-inch MacBook Pro nu 20 uur, wat op gelijke hoogte is met de M2 MacBook Pro. Dit maakt de 13-inch M2 MacBook Pro minder interessant.

In samenvatting, de nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips bieden verbeteringen in beeldverwerking en batterijduur, maar de designveranderingen zijn minimaal. Video professionals zullen blij zijn met de 8K video output, maar het is belangrijk om te weten dat er beperkingen zijn bij het combineren van verschillende specificaties. We zullen moeten wachten tot we deze nieuwe Macs in handen krijgen om de prestaties te kunnen beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Nerd Tool calibrating the sleep sensor
Gadgets

Repareren van MacBooks: De Geheimen van de Slaapsensor Onthuld

Moderne MacBooks hebben complexe reparatieproblemen, vooral als het gaat om de slaapsensor, die cruciaal is voor hun goede werking. Deze sensor moet worden gekalibreerd, maar Apple biedt de benodigde kalibratietool alleen aan geautoriseerde serviceproviders aan. Dit leidt tot uitdagingen voor onafhankelijke reparateurs. Dit blog belicht de recente ontwikkelingen rond een innovatieve oplossing, de “Nerd Tool One”, die het kalibratieproces aanzienlijk vereenvoudigt en de discussie over het recht op reparatie aankaart.

Lees verder
Algemeen Nieuws

Apple Vision Pro: Een revolutionair apparaat voor de toekomst van spatial computing, VR en AR.

Op de recente WWDC (Worldwide Developers Conference) heeft Apple een baanbrekend product onthuld: Apple Vision Pro. Dit geavanceerde apparaat markeert een nieuwe stap in spatial computing en biedt ongekende prestaties, onderdompeling en mogelijkheden. Laten we eens dieper ingaan op wat Apple Vision Pro te bieden heeft en hoe het de toekomst van technologie zal veranderen.

Lees verder
Naar de inhoud springen