iOS 14 releasedatum, bèta, functies en compatibele iPhones

Apple's iOS 14-update brengt eindelijk widgets en picture-in-picture-functies naar de iPhone

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De releasedatum van iOS 14 kan niet snel genoeg komen, want Apple introduceert een groot aantal nieuwe, langverwachte veranderingen die in 2020 naar je iPhone komen.
Nieuwe iOS 14-functies omvatten widgets die eindelijk naar het startscherm komen om die stagnerende app-tegellook, picture-in-picture te doorbreken, zodat je video’s in de schermhoek bekijken terwijl je andere taken uitvoert, en digitale sleutels om je auto te ontgrendelen met een iPhone.
Nee, Apple heeft de iPhone 12 niet onthuld tijdens WWDC. Maar dit is besturingssysteem gaf ons inzicht in waar het bedrijf naartoe gaat met de nieuwe iPhone, en het is de software die je zult ervaren bij het unboxen van de iPhone 12 later dit jaar.
Ontwikkelaars hoeven natuurlijk niet te wachten. Ze kunnen al de iOS 14-bèta krijgen, met een publieke bèta voor consumenten die in juli zullen worden gelanceerd. We hebben de details van de iOS 14-releasedatum hieronder, evenals de iOS 14-compatibiliteitslijst.
Apple heeft zojuist iPadOS 14 voor je Apple-tablet bevestigd
Plus Apple zojuist onthuld watchOS 7 ook
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=4An0ndagZsQ”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nu terzake wanner komt iOS 14?

 • Wat is iOS 14? Apple’s volgende grote iPhone-update
 • Wanneer is iOS 14 uit? Net onthuld, definitieve versie waarschijnlijk landt in september
 • Hoeveel kost iOS 14? Absoluut niets. Het is gratis

iOS 14 releasedatum en bètaschema

 • Developer beta: 22 juni, de dag van WWDC 2020
 • Openbare bèta: Ergens in juli, volgens Apple
 • Eindeversie: Waarschijnlijk in september, getimed met de iPhone 12 lancering

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22038″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Apple heeft de releasedatum van iOS 14 niet bevestigd, maar als voorgaande jaren iets te gaan zijn, kun je de uiteindelijke software pas in september van dit jaar downloaden.
Je echter vandaag nog een iOS 14-bèta downloaden die bedoeld is voor ontwikkelaars (maar je hebt een betaald ontwikkelaarsaccount nodig) en een publieke bèta wordt in juli gelanceerd. Dat zal waarschijnlijk de eerste kans voor u om het te testen.
Of u de openbare bèta op uw telefoon wilt gebruiken zal neer komen op of u met het ervaren van potentiële softwareproblemen in de komende maanden tevreden bent. Publieke bèta’s van software kunnen vaak temperamentvol zijn, dus je wachten tot september voor de definitieve versie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Krijgt je iPhone iOS 14?

Wil je het beste nieuws over iOS 14? Als je iPhone iOS 13 draait, kun je upgraden naar de volgende grote software-update. Als uw telefoon de iPhone 6S is (vanaf 2015) of hoger, krijgt u de update.
Dat betekent dat de onderstaande apparaten iOS 14 kunnen downloaden wanneer het later dit jaar landt:

 • iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE (eerste generatie)
 • iPhone 7 en iPhone 7 Plus
 • iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X
 • iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR
 • iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max
 • iPhone SE (tweede generatie)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22040″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14-widgets voor het startscherm

De juiste widgets debuteren op je iPhone met iOS 14. Deze komen nu in verschillende maten, en ze zien eruit alsof ze veel aantrekkelijker dan wat we hebben gezien in eerdere versies van iOS.
Apple verwees zelfs naar deze meer “data-rijk”, en dat is logisch als je ze hierboven ziet. Het bedrijf zegt dat het heeft geleerd van de manier waarop widgets werken op de Apple Watch, en het wilde die functionaliteit overbrengen naar de iPhone.
U kiezen uit verschillende maten – hoewel die nog moeten worden bevestigd – en widgets kunnen nu worden gebruikt op uw startschermen, evenals in de Vandaag-weergave op uw telefoon.
Er is een specifieke Widget Gallery waar je deze op je telefoon vinden. Welke apps precies widgets krijgen is onduidelijk, maar we hebben marketingmateriaal van Apple gezien, waaronder je klokken, Apple News, Weer, Agenda en nog veel meer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22042″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14-appbibliotheek

Een nieuwe functie genaamd de App Library komt ook aan het einde van je startschermen in iOS 14.
Dit is een manier om uw apps beter te organiseren, en het bestanden in wezen verschillende services weg zonder dat u het handmatig hoeft te doen. Al uw sociale apps worden bijvoorbeeld in één map weergegeven. Een van de opties die op de WWDC-livestream worden weergegeven, bevatte al je Apple Arcade-games.
Dit werkt allemaal automatisch en wordt alleen weergegeven aan het einde van je startscherm.
Bovendien u nu specifieke apps verbergen die u niet op uw startschermen wilt hebben en worden ze in plaats daarvan weergegeven in de app-bibliotheek. Wil je niet dat mensen weten dat je fastfood-apps op je telefoon hebt? Verberg ze en je ze later nog steeds vinden in de app-bibliotheek.
Ten slotte is de interface van de manier waarop u telefoongesprekken ontvangt ingesteld om te veranderen. In plaats van het hele scherm op te nemen – een pijnpunt voor veel iOS-gebruikers – verschijnt de melding nu bovenaan het scherm.
Dit betekent dat u een telefoongesprek gemakkelijk beantwoorden, maar u het ook negeren en uw telefoon blijven gebruiken zoals normaal. om te wachten tot het telefoongesprek is voltooid zonder handmatig op te hangen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22044″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14-appclips

Heb je ooit een app nodig gehad, maar wilde je deze niet downloaden? App Clips is een nieuwe functionaliteit die in iOS 14 komt, waarmee je een app gebruiken zonder veel forse bestanden te hoeven downloaden.
Apple roept deze “licht en snel”, en je toegang tot hen via een kaart die verschijnt aan de onderkant van het scherm. U dan specifieke functies van bepaalde apps gebruiken zonder ze uit de App Store te hoeven downloaden.
Dit zou bijvoorbeeld handig zijn als u een elektrische scooter wilt gebruiken die ontgrendelt met een app, maar u geen tijd wilt besteden aan het downloaden van de service wanneer u op reis bent.
App-clips kunnen op verschillende manieren worden weergegeven. Ze kunnen bijvoorbeeld worden weergegeven nadat iemand verwijst naar een app in uw Berichten. Bovendien geeft Apple ook NFC-tags uit die u in uw dagelijks leven zien.
Stel dat er een op een elektrische scooter is – je zou op die NFC-tag kunnen tikken en dat je de app onmiddellijk gebruiken zonder deze te hoeven downloaden. Dit is vergelijkbaar met Android-functies die we eerder hebben gezien, maar het is de eerste keer dat iPhone-gebruikers dit soort functies hebben.
Als je van een bepaalde service houdt, kun je de volledige app rechtstreeks downloaden van de App Clip zonder naar de App Store te hoeven gaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22046″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14 Siri

 
 
 
Siri is opnieuw ontworpen voor iOS 14 en nu nemen de reacties van je spraakassistent niet het hele scherm in beslag; In plaats daarvan worden ze weergegeven als kleine meldingen boven aan je telefoon, net zoals er regelmatig meldingen verschijnen.
Dit lijkt siri veel gemakkelijker te gebruiken op je iPhone. We hebben nooit echt begrepen waarom de functionaliteit van Siri het hele scherm in gebruik moest nemen, en het kan betekenen dat je meer kans hebt om de spraakassistent te gebruiken.
Er zijn ook een verscheidenheid aan upgrades gaande achter de schermen, die Volgens Apple zal Siri een veel nuttiger spraakassistent dan het eerder is geweest.
Siri zal ook nauwkeurigere vertalingen bieden dan voorheen, en het kan nu ook voor het eerst audioberichten verzenden.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22048″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14 Berichten

De Berichten-app krijgt een verscheidenheid aan updates, waaronder de mogelijkheid om gesprekken vast te pinnen. Wil je altijd een bepaalde persoon bovenaan je berichten-app hebben? Nu wel.
Andere verbeteringen zijn 20 nieuwe haar- en hoofddeksels voor Memoji waarmee je je personage beter aanpassen. Er zijn ook gezichtsbedekkingen voor degenen die de 2020 look willen.
Groepen krijgen ook verbeteringen, waaronder inline antwoorden voor specifieke berichten en @mentions waarmee het meer kan werken als Slack dan je ooit wilde dat je persoonlijke berichten-app.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22050″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14 Maps

Na een vreemde bewering dat Apple Maps de beste manier is om de wereld te verkennen, zijn er een verscheidenheid aan nieuwe verbeteringen die tijdens WWDC zijn beschreven.
Dat geldt ook voor Gidsen, die redactionele inhoud zijn over een plaats. Zie het als een reisboek – nu kun je die informatie direct in de Maps-app krijgen.
Fietsers verheugen zich! Maps krijgt direct verbeteringen voor u, inclusief de mogelijkheid om te zoeken naar rustigere wegen of fietspaden. Het moet je vertellen of het ook een steile helling is.
Deze fietsfuncties zijn alleen beschikbaar voor New York City, Los Angeles, San Francisco en enkele steden in China voor nu, maar Apple zei dat deze zullen komen naar andere steden over de hele wereld.
Als je een elektrische auto hebt, zijn er nu ook specifieke routes voor je binnen Apple Maps en de app vertelt je waar laadstations op je reis zijn.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22052″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14 picture-in-picture

Een andere nieuwe update omvatte betere picture-in-picture functionaliteit. Hiermee u tegelijkertijd met het gebruik van andere apps video blijven bekijken. Heb je een berichtje op je telefoon terwijl je midden in een tv-programma zit? Nu u antwoorden zonder dat het stopt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22054″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14 CarPlay

Ooit gedroomd om uw autosleutels thuis te laten? Nou, als je een compatibele auto hebt, kun je nu digitale sleutels krijgen waarmee je je auto ontgrendelen en inschakelen kunt via je iPhone.
Dit is specifiek voor de komende 2021 BMW 5 Serie op dit moment, maar dit is ingesteld om te komen tot andere automodellen in de toekomst. Apple was nog niet in staat om modellen of fabrikanten te bevestigen, maar verwacht dat dit iets is waar autobedrijven enthousiast over zullen worden.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22056″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

iOS 14 smart home controls

 
iOS 14 geeft je ook meer controle over je smart home, met uitgebreide smart home-besturingselementen beschikbaar in control center.
De Woning-app biedt ook meer automatiseringssuggesties, zodat u apparaten toch niet zo veel handmatig hoeft te bedienen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

iOS 14 privacy

Apple is altijd groot geweest op het vlak van privacy, en met iOS 14 gaat het nog een stap verder, door alle apps te verplichten toestemming van u te krijgen voordat u wordt gevolgd.
Bovendien u er nu voor kiezen om uw locatie bij benadering te delen met apps in plaats van met uw exacte locatie, en meer transparantie te krijgen over het gebruik van de microfoon en camera van een app door een app.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Op zoek naar een upgrade naar een nieuwe iPhone? Alle huidige iPhone-modellen vind u in onze webshop.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

 • Tags

 • Categorieën

 • Archieven

 • Naar de inhoud springen