Skip naar inhoud

Exclusief Creator-interview: Houd je oudere Mac up-to-date met Big Sur dankzij Patched Sur van Ben Sova!

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Vandaag brengen we u een exclusief interview met Ben Sova, maker van Patched Sur, een onofficiële tool om je oudere Mac te patchen, dus het ondersteunt de nieuwste versie van macOS! We hebben hem gevraagd wat hem bewoog om een eenvoudige patch te maken die precies iets doet wat Apple niet wil dat je doet, waardoor je oudere Mac geen e-verspilling wordt en wordt vervangen door geplande veroudering.

Was het eenvoudig om zo’n patch te maken om het macOS-installatieprogramma te misleiden om het te laten installeren? Waar heb je de inspiratie vandaan?


Ik kwam hier heel laat aan toe (patchen gebeurt al jaren, ik kwam net naar Big Sur toen mijn Mac de ondersteuning verloor), dus ik ben niet zo bekend met hoe dit allemaal oorspronkelijk is ontstaan. Ik weet zeker dat de oorspronkelijke inspiratie was om het door te zien gaan, en dat is hetzelfde met mijn Mac, ik wilde gewoon dat het langer zou duren. Het is echt cool om te zien dat deze oude Macs met de klassieke Macs de nieuwste en beste software, ontwerp en functies hebben.

We hadden de software al om binaire bestanden te decompileren, dus als je het binaire macOS Installer kunt decompileren, hoef je alleen maar de juiste klassen te vinden om te haken en vervolgens een binair bestand te bouwen dat de functie in het geheugen vervangt door wat je maar wilt. Die code is eigenlijk heel eenvoudig, omdat je met de Objective-C-programmeertaal de functies kunt wijzigen die in het geheugen zijn geladen met een native functie. We weten er ook veel van, dat is een groot deel van de jailbreak gemeenschap. Het is handig om Macs up-to-date te houden en meer functies aan iPhones te geven.

Welke Mac gebruik je? Hoe vormt het zich voor op de nieuwste ondersteunde macOS (welke)?

Ik gebruik een 13″ MacBook Pro uit het midden van 2012. In vergelijking met Catalina presteert hij geweldig. Ik heb mijn Catalina-installatie verwijderd toen ik een upgrade naar Big Sur uitvoerde, maar later bracht ik het terug om Patched Sur te testen en Catalina voelde erg traag in vergelijking met Big Sur. Mijn Mac werd veel heet met kleine processen (en dit was een schone installatie, ik had bijna niets geïnstalleerd). Ik heb het gevoel dat de opstarttijd langer was (ik heb het niet getimed, dus ik kan deze claim niet bevestigen), het starten van apps duurde langer, vrijwel alles duurde langer. Het was niet goed. Misschien had ik een verknoeide installatie, maar ik heb veel anderen horen zeggen dat Big Sur ook sneller is.


Uw patch doet precies het tegenovergestelde van wat Apple met deze apparaten wil, het voorkomt dat de oudere niet-ondersteunde Mac-computer e-waste wordt, heeft u uw patch ooit aan iemand in Apple laten zien? Hoe reageerden ze, waar steunden ze of reageerden ze met een poging om je neer te halen?

Dat heb ik niet gedaan, maar ik denk dat het interessant zou zijn om te zien. Mykola (een dev van OCLP) zei dat iemand bij Apple eigenlijk OCLP gebruikt, dus ik denk niet dat Apple er teveel om geeft.

Grappig verhaal hoewel een beetje gerelateerd, in de jailbreak-gemeenschap zijn er alternatieve app-winkels, zodat je jailbreaks kunt downloaden zonder computer. iOS vereist dat apps worden ondertekend met een certificaat, vandaar de behoefte aan alternatieve winkels of een computer. Apple trekt de alternatieve App Store-certificaten de hele tijd in, het is een constante strijd. MacOS’s apps moeten ook worden ondertekend, maar het vereist niet dat u ervan uitgaat dat u uw app er niet als een virus wilt laten uitzien. Vanaf v0.0.5 van Patched Sur is mijn app ook ondertekend (zelfs notariseerd, wat Apple’s manier is om te scannen op virussen in de app, de mijne is met vlag en wimpel doorgegeven). Apple heeft mijn certificaat niet één keer ingetrokken. Het is ongeveer een half jaar geleden dat ik het tekende.

Bent u bekend met het concept van recht op reparatie?

Wat ik weet is dit: Waarom iets laten verkwisten als je het kunt laten leven en doorgaan? De Macs van 2012 werden om veiligheidsredenen door Apple gedropt (de CPU- en wifi-kaarten verloren ondersteuning van hun fabrikanten), ze hadden gemakkelijk kunnen voortleven met een waarschuwing dat de beveiliging zou worden beïnvloed. Ik denk dat het beter is om ze functies updates en beveiligingsupdates te geven voor wat ze kunnen repareren dan ze gewoon volledig te laten vallen zonder enige beveiligingsupdates. Natuurlijk, Catalina heeft nog een paar jaar, maar deze Macs kunnen Big Sur en zelfs Monterey overleven, waarom houden ze ze niet gaande? Daarom bestaan er patches, om alles gaande te houden. Recht op reparatie is meer gericht op het repareren van de hardware om dingen levend te houden, maar het raakt ook “repareren” / patchen software om het levend te houden.

Ik zag dat je de patch maakt met bronnen van meerdere ontwikkelaars, wie zijn dat? En wat dreef je om samen te werken? Waarom wordt het geïmporteerd om samen te werken?

Wie? Veel, mijn lijst (https://github.com/BenSova/Patched-Sur#credits) dekt ze niet eens allemaal, dat is gewoon de lijst die ik ken. Het is niet echt een “team”, maar alleen mensen die iets vinden om mee te helpen, proberen te helpen. Voor sommigen is het net zo gek als het maken van patches voor niet-metalen Macs tot eenvoudige dingen zoals bètatests en het vertalen van dingen.

Kan iedereen uw patch gebruiken, zelfs niet-energie en geavanceerde gebruikers?

Mijn patch is ontworpen met iedereen in gedachten. Zolang je de instructies in de app volgt (en misschien ook een zelfstudievideo gebruikt), komt het helemaal goed. De patch vereist geen kennis, alleen geduld en het vermogen om instructies op te volgen.

Hoe kunnen mensen patch verkrijgen?

De patch kan eenvoudig worden gedownload, volg gewoon de instructies op: https://github.com/BenSova/Patched-Sur 

Lees ook:

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Apple verrast ons weer met een nieuw product, u zult niet geloven wat het is.

Afgelopen dinsdag kwam Apple met een onverwachte release van nieuwe producten, waaronder de nieuwe Mac mini en MacBook Pro. Vandaag kondigde het bedrijf nog een andere verrassing aan: de nieuwe HomePod.

Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in
Windows 8.1 startmenu

Microsoft kondigt einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 aan

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft beëindigd. Dit betekent dat gebruikers van Windows 8.1 geen gratis beveiligingspatches meer zullen ontvangen via Windows Update. Hoewel het einde van de ondersteuning voor Windows 8.1 niet hetzelfde impact zal hebben als het einde van de ondersteuning voor Windows 7 in 2020, markeert het nog steeds het einde van een tijdperk voor degenen die het besturingssysteem in de afgelopen decennium hebben gebruikt. De Windows Embedded-equivalent van Windows 8.1, Windows Embedded 8.1 Industry, blijft wel ondersteuning ontvangen tot 11 juli 2023.

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”