Skip naar inhoud

De voordelen van virtual reality in het onderwijs

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Virtual Reality (VR) is niet alleen leuk voor gamers, maar kan ook een effectieve manier zijn om te leren. In dit blogbericht bespreken we hoe VR ingezet kan worden in het onderwijs en wat de voordelen zijn.

Virtual Reality (VR) is een technologie die steeds meer wordt gebruikt in het onderwijs. Door middel van VR-brillen kunnen leerlingen zich letterlijk in een virtuele wereld begeven en op die manier op een interactieve manier leren. VR biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel onderwijs:

  • VR maakt het mogelijk om leerlingen te laten ervaren hoe het is om in een bepaalde situatie te zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een historische locatie zonder dat ze daar fysiek heen hoeven te gaan.
  • VR kan leerlingen helpen om zich beter te concentreren. Doordat ze zich in een virtuele wereld bevinden, zijn ze minder afgeleid door dingen om hen heen en kunnen ze zich beter focussen op de leerstof.
  • VR kan leerlingen helpen om abstracte concepten beter te begrijpen. Door middel van VR kunnen leerlingen bijvoorbeeld de werking van bijvoorbeeld het menselijk hart of een atoom in 3D bekijken, wat kan helpen om begrip te vergroten.

Er zijn natuurlijk ook beperkingen aan het gebruik van VR in het onderwijs. Zo is het aanbod van VR-materiaal voor het onderwijs nog beperkt en kost het soms tijd om leerlingen vertrouwd te maken met de technologie. Ook is het soms moeilijk om VR-brillen te verdelen onder een grote groep leerlingen en kan het soms duur zijn om VR-materiaal aan te schaffen.

Toch zien we dat steeds meer scholen en universiteiten VR gebruiken als onderdeel van hun onderwijsprogramma. Zo kondigde de Universiteit van Zürich aan dat ze VR gebruiken om hun studenten te helpen om beter te leren en te concentreren. Ook in het basisonderwijs wordt VR steeds vaker ingezet, bijvoorbeeld om leerlingen te laten ervaren hoe het is om op een andere planeet te leven of om historische gebeurtenissen te laten herbeleven.

Het is dus zeker de moeite waard om te kijken of VR een rol kan spelen in jouw onderwijsprogramma. Zeker als je op zoek bent naar manieren om leerlingen te helpen om zich beter te concentreren en abstracte concepten beter te begrijpen, kan VR een effectief hulpmiddel zijn. En met het toenemende aanbod van VR-materiaal en de daling van de prijzen van VR-brillen, wordt het steeds gemakkelijker om VR in te zetten in het onderwijs.

Lees ook:

Een blik achter de schermen: onze teardown van de nieuwe Mac Mini M2 Pro

In deze blogpost zullen we ingaan op de nieuwste aanwinst van Apple: de Mac Mini met de M2 Pro chip. Hoewel er veel aandacht gaat naar de nieuwe MacBooks, vind ik de Mac Mini de interessantste release van Apple van het afgelopen anderhalf jaar.

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Apple verrast ons weer met een nieuw product, u zult niet geloven wat het is.

Afgelopen dinsdag kwam Apple met een onverwachte release van nieuwe producten, waaronder de nieuwe Mac mini en MacBook Pro. Vandaag kondigde het bedrijf nog een andere verrassing aan: de nieuwe HomePod.

Nieuwe Macs met M2 Pro en M2 Max chips

Er zijn vier nieuwe Macs uitgebracht met de nieuwe M2 Pro en M2 Max chips. Deze chips verhogen de core-aantallen, waardoor de prestaties verbeterd worden. Daarnaast zijn er verbeteringen in de GPU, waardoor de beeldverwerking 40% sneller is dan de vorige generatie. Ook is de batterijduur vergroot en is het nu mogelijk om 8K video uit te sturen via HDMI.

Google Home-hack laat hackers afluisteren van je privégesprekken – Dit moet je weten! Waarom wordt Twitter steeds gehackt en heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers?

Is Google Home aan het afluisteren, waarom wordt Twitter steeds gehackt? En heeft China eindelijk de encryptie gebroken met kwantumcomputers? Dat zijn enkele van de onderwerpen die we bespreken in

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”