Besi ziet veel vraag uit it- en elektronica-industrie

BE Semiconductor Industries (Besi) profiteert volop mee van de enorme vraag naar chips. In het tweede kwartaal haalde de chipmachine-leverancier uit Duiven voor tweehonderd miljoen euro aan orders binnen, iets minder dan in het eerste kwartaal toen de klanten de deur plat liepen. Maar vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2020 bedroeg de toename 97,6 procent.

De gestegen vraag naar machines kwam van bedrijven die actief zijn met high performance computing, cloudinfrastructuur, reguliere (mainstream) elektronica en auto-toepassingen. In het eerste kwartaal kwamen de orders vooral van mobiele telefoonfabrikanten.
Richard Blickman, topman van Besi, constateert dat zijn bedrijf de productie met succes heeft opgevoerd om aan de enorm toegenomen vraag te voldoen. Tegelijkertijd kon men de kostenontwikkeling onder controle houden.

Besi dat assemblage-apparatuur voor de productie van chips maakt, ziet dan ook de omzet omhoog spuiten. De verkopen over het tweede kwartaal stegen tot 226,1 miljoen euro, 57,9 procent meer dan in het kwartaal daarvoor en liefst 81,9 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De omzet lag boven de verwachtingen, mede omdat de achterstand bij toeleveringen meeviel. Besi slaagde erin problemen in de bevoorradingsketen te beheersen. Ook gevolgen van restricties door de pandemie waren minder dan voorzien. De winst ging met respectievelijk 148,7 procent en 134,9 procent omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Intel zet datacenters in hogere versnelling

Tijdens diens Dag van de Architectuur heeft Intel nieuwe producten afgekondigd die de rekensnelheden in datacenters verhogen. Hoewel cpu’s tegen de fysieke grenzen aanlopen, blijkt de chipfabrikant toch weer een paar tandjes bij te kunnen schakelen.

Lees verder

Delta steekt 2 miljard in uitrol xgs-pon-glasvezel

Glasvezelaanbieder Delta Fiber investeert flink in de aanleg van xgs-pon-glasvezel. Volgens de huidige plannen moeten in 2025 zeker twee miljoen huishoudens verbonden zijn met die nieuwste generatie glasvezel. Vanaf september wordt alle nieuwe glasvezelaanleg gedaan op basis van xsg-pon-glasvezel dat snelheden tot 10 Gbps kan halen. In de toekomst moet de snelheid opgevoerd worden tot 25 Gbps.

Lees verder

Marvell koopt chip-startup Innovium

Marvell Technology neemt de eveneens Amerikaanse chip-startup Innovium over. Daarmee versterkt de chipfabrikant uit Santa Clara (Californië) haar positie op gebied van networking chips, een snelgroeiende markt.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
Naar de inhoud springen