9x bijzondere datavernietiging

Soms krijgen we weleens hele kleine opdrachten binnen. In dit geval ging het om het vernietigen van één enkele harddisk. Waarom dit toch zo belangrijk was?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

In de wereld van datavernietiging zien we soms bijzondere opdrachten voorbijkomen. Van oude stemmachines uit de verkiezingstijd tot sporthorloges: in dit artikel zetten we 9 verschillende bijzondere cases op een rijtje.

1: datavernietiging en rechtszaken

Auteursrecht en datavernietiging: ook daar zijn we eens bij aangehaakt! Op last van de rechter hebben we een aantal files vernietigd (op harddisk, tapes en usb-sticks), onder het toeziend oog van alle partijen en de deurwaarder. Het Nederlandse recht heeft ons dus ook soms echt nodig!

2: één hele kleine opdracht

Soms krijgen we weleens hele kleine opdrachten binnen. In dit geval ging het om het vernietigen van één enkele harddisk. Waarom dit toch zo belangrijk was? Volgens de klant stond er informatie op deze harddisk over het ontsnappen uit Nederlandse gevangenissen…

3: dongels waar niets van overblijft

Een dongle is een kleine stick om uw laptop geschikt te maken voor mobiel internet. Door de populariteit een aantal jaar geleden komen we dit item regelmatig tegen bij opdrachten. Wist u trouwens dat we een dongel kunnen shredderen tot stukjes van 9 millimeter? Daar blijft dus echt helemaal niets van over.

4: printplaten in de shredder

Printplaten? Wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij datavernietiging. Maar ook dit zijn items die we regelmatig vernietigen in de praktijk. Het gaat dan natuurlijk vooral om het stukje ROM op de printplaat.

5: vernietigen van pinautomaten & passen

Ook oude pinapparatuur en passen gaan zonder problemen door onze shredders. Zo weet u zeker dat deze data nooit in de verkeerde handen valt.

6: medische pompjes

Zeker in de medische wereld met gevoelige informatie over patiënten is datavernietiging van essentieel belang. Zo vernietigen we voor een medische groothandel bepaalde intelligente soorten medische pompjes, die informatie over patiënten bevatten.

#7: slimme sporthorloges

Ook sporthorloges staan bol van de data van gebruikers, wat ze dus een zeer geschikt item maken om te shredderen. Zo blijft de privacy van sporters altijd gewaarborgd!

#8: bestuurbare robotballen

Wel eens van Sphero robotballen gehoord? Dit slimme programmeerbare speelgoed laat je door middel van een app verschillende dingen doen. In dit geval mochten de robotballen de shredder in, omdat de producent ze niet meer op de markt wilde hebben.

#9: stemmachines verkiezingen

Kent u ze nog? De stemcomputers die een tijdje tijdens de verkiezingen zijn gebruikt? Er bestond zelfs een heuse controverse rondom deze producten, omdat de dataveiligheid van de stemmachines te wensen overliet. Door de overgang naar het traditionele potlood kwamen deze stemmachines in de shredder terecht!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen