Studie naar ‘spelregels’ voor e-sports en games

Normalisatie-instituut NEN bekijkt of er in de Nederlandse markt behoefte is aan het vastleggen van technische normen en standaarden voor online gaming en e-sports. Nu het aanbod van dat online vermaak is uitgegroeid tot een miljardenindustrie is het de vraag of er afspraken nodig zijn. Bijvoorbeeld over de identificatie van deelnemers of over de termen en definities die wereldwijde aanbieders van de spellen gebruiken.

Volgens NEN is het belangrijk om vast te stellen of de markt behoefte heeft aan internationale normen voor e-sports en online gaming en als dat het geval is, om wat voor soort normen dat dan gaat.
Belanghebbenden, zoals spelers, uitgevers, ontwikkelaars en organisatoren van e-sports en online gaming, kunnen zich melden. Het maakt niet uit of zij de sporten of spellen op amateur of professioneel niveau beoefenen.
Bij de internationale standaarden- en normenorganisatie ISO, waar NEN onderdeel van uitmaakt, lopen twee verschillende verkenningen voor e-sports en online gaming. 

Chinees en Duits onderzoek

 

ISO publiceert binnenkort een document met een overzicht van de uitdagingen van de e-sports-industrie. Dat is opgesteld na een online consultatie en moet op internationaal niveau een discussie starten over op welke mogelijke manieren normalisatie kan bijdragen aan oplossingen.
Het Chinese normalisatie instituut (SAC) publiceerde ‘Online Game Term’. Dat voorstel bevat termen en definities die gebruikt kunnen worden bij onder andere onderzoek en ontwikkeling, exploitatie, beheer, copyright en productie van online spellen en e-sports. Het heeft betrekking op de terminologie die in de gehele video en online gaming industrie gebruikt wordt.

NEN komt graag via e-mail in contact met belanghebbenden. Zij kunnen een mail sturen naar afc@nen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Lees verder

HPE bouwt eerste Europese supercomputerfabriek

Hewlett Packard Enterprise (HPE) zet in Tsjechië zijn eerste Europese productielijn voor supercomputers en ai-systemen neer. Elders in de wereld heeft het techbedrijf al drie van zulke fabrieken. De Tsjechische locatie moet de levering aan Europese klanten versnellen en het regionale netwerk van toeleveranciers versterken. Volgens het concern loopt Europa voorop bij de inzet van supercomputers en artificiële intelligentie (ai).

Lees verder

Ook jouw ml-model is interessante buit voor hacker

Aan beveiligingsuitdagingen geen gebrek, maar er moet wel een nieuw hoofdstuk aan worden toegevoegd: de beveiliging van de nodige tijd en geld kostende machine learning-modellen. Elke onderneming zou zich de vraag moeten stellen: welke risico’s lopen wij als ons nieuwe machine learning-model wordt gehackt? Om dan vaak tot de ontnuchterende conclusie te moeten komen dat ze geen idee hebben.

Lees verder

Op spreekuur in het ziekenhuis van de toekomst

Geen enkele sector ontsnapt vandaag de dag aan digitale transformatie. De financiële sector, de overheid, productiebedrijven. Bij geen enkele evenwel is die overgang zo ingrijpend als in de gezondheidszorg. Voor een ziekenhuis is dit een bijzondere ontwikkeling, waarbij allerlei apparatuur met sensoren wordt uitgerust en verbinding dient te maken met het netwerk. Zeker in een ziekenhuis biedt die digitale transformatie met ‘slimme’ netwerken voordelen, dat is juist. Maar het moet doordacht gebeuren.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen