Apeldoorn leidt werkende ict’ers op hbo-niveau op

In september start de ICT Academie Apeldoorn. Dit is een nieuwe it-opleider die werkende mbo’ers de kans geeft om in vier jaar een hbo-diploma te behalen. Het biedt hiervoor de deeltijdopleiding informatica aan. Hierin kunnen deelnemers zich specialiseren in software engineering en geo-ict. De academie werkt samen met de Utrechtse Capabel Hogeschool.

De opleiding van de ICT Academie Apeldoorn is gericht op mbo’ers die al actief zijn op de arbeidsmarkt en nu graag hun hbo-diploma willen behalen. Zij kunnen de vierjarige deeltijdopleiding versneld volgen wanneer zij over aantoonbare kennis en ervaring beschikken.
Studenten kunnen zich specialiseren in twee onderwerpen. Allereerst geo-ict. Dit heeft betrekking op alle data met een locatiecomponent. Het gaat over alle ict-systemen waarbij locatiegegevens zijn betrokken. Denk aan navigatiesystemen, satellieten, telecom (5G) en elektriciteitsnetwerken. Omdat dit een niche in de ict is, is software engineering als tweede studierichting toegevoegd.

Praktijkonderwijs

Waarom Apeldoorn? ‘Er zijn wel publieke hogescholen in de omliggende steden zoals Deventer, Zwolle, Arnhem, maar Apeldoorn heeft geen eigen technische hbo-opleiding’, vertelt ICT Academie Apeldoorn-directeur Erik Otto. ‘En omdat er hier wel veel ict-bedrijven zijn, is er vraag in deze regio naar hoog opgeleide ict’ers.’

De directeur meent dat de opleiding zich inhoudelijk onderscheidt vanwege de praktijkgestuurde opzet en door de aandacht voor communicatievaardigheden in het gehele curriculum. Studenten volgen één middag en avond per week een college. Na vijf weken is er een zelfstudieweek en daarna volgt een examenweek waarin de twee gevolgde modules worden getoetst. Elk schooljaar bestaat uit zes van deze periodes.
ICT Academie Apeldoorn is één van slechts drie locaties in Nederland met een hbo-opleiding in geo-ict. Alleen in Utrecht en Almere wordt dit vakgebied ook aangeboden. De nieuwe opleider meent echter dat hier de focus op andere aspecten van geo-ict ligt. In Apeldoorn ligt de nadruk meer op het programmeren.

Naast de hbo-opleiding biedt de ICT Academie Apeldoorn 22 ict-cursussen aan op het gebied van programmeren, security, projectmanagement, databases en ict-projectmanagement.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise l'intelligence artificielle et l'apprentissage automatique pour réduire les spams. Découvrez comment vos données de commentaire sont traitées.

Articles connexes

Vrees over ‘slecht’ bereik nieuwe scholingsregeling

Het Adviescollege ICT-toetsing is bang dat juist groepen die het meest baat hebben bij verdere scholing en ontwikkeling gedurende hun loopbaan, straks de subsidiepot niet weten te vinden. Bij de nieuwe Stap-budget die de huidige fiscale aftrek voor scholingsuitgaven gaat vervangen, bestaat het risico dat kwetsbare doelgroepen buiten de boot vallen. Het adviescollege, vroeger Bureau ICT Toetsing (BIT) geheten, vreest dat alleen digivaardige burgers de regeling weten te vinden.

Lire la suite

Online-examens en proctoring, wen er maar aan

Online-examens in het onderwijs zijn een blijvertje. Ze krijgen als de lockdownmaatregelen straks worden afgeschaft een vaste plek naast examens op locatie. Voor particuliere opleiders en aanbieders van certificeringen en cursussen zal de wereld nog meer veranderen. Daar wordt online-examineren en -surveilleren (proctoring) het nieuwe normaal.

Lire la suite

Huawei’s slimme scherm voor school en zaak

Huawei introduceert de Huawei IdeaHub. Dat is een aanraakscherm met allerlei functionaliteiten voor de ondersteuning van presentaties, vergaderingen, lesgeven en samenwerken. Het scherm wordt in twee varianten op de markt gebracht: IdeaHub Board voor het onderwijs en IdeaHub Pro voor bedrijven. Opvallend verschil, de variant voor het onderwijs heeft geen ingebouwde camera’s. Dat moet de privacy van leerlingen beschermen.

Lire la suite
Vous êtes à jour, c'était le dernier message.
  • Étiquettes

  • Catégories

  • Archives

  • Aller au contenu principal