Zoom kondigt versie 5.0 aan met verbeterde beveiligings- en controlefuncties

Zoom heeft een bijgewerkte versie van zijn videoconferentieapp na het onder ogen zien van intense kritiek over de veiligheid van het platform. Nieuwe versie met 256-bits AES-encryptie (for real deze keer) en zal volgende week worden uitgerold.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het bedrijf zei dat Zoom 5.0 zal komen met een verscheidenheid aan nieuwe beveiligingsfuncties om “veiligheid” te leveren aan klanten en zal beschikbaar zijn voor gebruikers rond volgende week.
“Ik ben er trots op om deze stap te bereiken in onze 90-dagen plan, maar dit is nog maar het begin,”zei Eric S. Yuan, CEO van Zoom.
“We hebben ons bedrijf opgebouwd door onze klanten geluk te bieden. We zullen het vertrouwen van onze klanten terugwinnen en hen geluk bieden met onze niet aflatende focus op het bieden van het meest veilige platform.”
Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe versie van de Zoom is de toevoeging van 256-bits AES-GCM encryptie. Het bedrijf had eerder beweerd dat het end-to-end encryptie in zijn software gebruikte, maar dat bleek later niet waar te zijn.
De verbeterde encryptie in Zoom 5.0 zal helpen bij het beschermen van vergadergegevens, terwijl het ook weerstand tegen bemoeienis door derden zal tegengaan.
De update wordt ook geleverd met een wachtkamerfunctie, die bedoeld is om het fenomeen ‘Zoombombing’ te voorkomen. Deze functie is standaard ‘ingeschakeld’ en zorgt ervoor dat alle deelnemers aan de vergadering in eerste instantie in hun individuele virtuele kamers moeten wachten totdat ze aan de vergadering mogen deelnemen.
Gastheren van vergaderingen hebben de bevoegdheid om de naam van een gebruiker uit te sluiten. Bovendien hebben gebruikers nu een wachtwoord nodig om deel te nemen aan een vergadering of om toegang te krijgen tot vergaderopnamen.
De populariteit van Zoom is gestegen naar nieuwe hoogten als gevolg van de corona virus pandemie die de meeste landen over de hele wereld heeft gedwongen om lockdowns in te stellen.
Miljoenen mensen blijven momenteel thuis en gebruiken videoconferentie-apps zoals Zoom om in contact te komen met andere mensen.
Deze piek in het gebruik van Zoom heeft echter ook geleid tot een verhoogde aandacht voor de beveiligingspraktijken van het bedrijf.
Vorige maand, diende een gebruiker een class-action rechtszaak tegen Zoom in de VS, en beschuldigde het bedrijf van het vrijgeven van gegevens van gebruikers aan Facebook zonder voorafgaande toestemming aan deze gebruikers te vragen.
Een beveiligingsonderzoeker meldde vervolgens twee bugs in de Zoom-app, waarmee aanvallers de Mac van een Zoom-gebruiker kunnen overnemen en toegang hadden tot de microfoon en webcam op het apparaat.
Gebruikers klaagden ook over Zoombombing, waarbij ongenode gasten in staat zijn geweest om videoconferenties deel te nemen om racistische opmerkingen te maken of misbruik te maken van de gegevens.
Intense kritiek leidde CEO Yuan aan te kondigen dat eerder deze maand het bedrijf was gestopt met de ontwikkeling van nieuwe functies voor de app om zich meer te richten op beveiligingskwesties.
“Onze grootste zorg, nu en altijd, is het maken van gebruikersvriendelijke apps en ervoor te zorgen dat de veiligheid, privacy en veiligheid van ons platform is gewaarborgd voor het vertrouwen dat u allen in ons hebben.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise l'intelligence artificielle et l'apprentissage automatique pour réduire les spams. Découvrez comment vos données de commentaire sont traitées.

Articles connexes

Contexte

L'émergence du monde souterrain hors ligne : Réseaux de contrebande numérique

Découvrez comment les réseaux de contrebande numérique à travers le monde offrent un accès non censuré au monde numérique dans les zones avec lesquelles des restrictions Internet et une censure sont en place. Cet article met en évidence le phénomène d'Internet hors ligne et l'illustre à travers des exemples tels que le "paquete semanal" cubain et le réseau de rues de La Havane.

Lire la suite
Gadgets

Cela prolonge considérablement la durée de vie de votre batterie de téléphone.

Combien de temps utilisez-vous en moyenne un smartphone Apple ou Samsung ? Souvent, les contrats associés à ces appareils ont une durée de deux ans, après quoi vous avez la possibilité de souscrire un nouveau contrat avec un appareil. C'est dommage et tout sauf durable ; l'appareil est fréquemment encore en bon état après deux ans. Seule la batterie du téléphone aura généralement perdu en qualité après deux ans. Cela ne signifie pas que vous devez remplacer l'appareil dans son intégralité ; le remplacement de la batterie de votre téléphone Samsung peut être suffisant pour continuer à l'utiliser pendant un certain temps. Non seulement c'est durable, mais c'est aussi plus avantageux ! Le remplacement de la batterie peut commencer à partir de 30 euros, en fonction du modèle Samsung que vous possédez.

Lire la suite
  • Étiquettes

  • Catégories

  • Archives