TNO en Airbus testen nieuwe communicatietechnologie

TNO en Airbus gaan eind dit jaar de eerste tests doen met nieuwe optische communicatietechnologie die massaal dataverkeer tussen satellieten en grondstations op aarde mogelijk maakt. Geavanceerde lasercommunicatie moet leiden tot breedbandconnectiviteit via de ruimte. Militaire vliegtuigen kunnen dan data uitwisselen met een 'gevechtscloud'. Ook passagiers van luchtvaartmaatschappijen krijgen dan snelle dataverbindingen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Airbus stelt voor dit project de laboratoria van zijn Duitse dochter Tesat beschikbaar. TNO werkt met Airbus Defence and Space Nederland samen in Tomcat (Terabit Optical Communication Adaptive Terminal) dat deel uitmaakt van het UltraAir-project. Begin 2022 worden er op het Spaanse eiland Tenerife grondtests uitgevoerd, waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen een UltraAir-demonstratiemodel en de laserterminal aan boord van de Alphasat-satelliet. Uiteindelijk vindt het UltraAir-demonstratiemodel medio 2022 zijn plek in vliegtuigen, zodat het ook tijdens vluchten is te testen.De UltraAir-terminal kan verbindingen tot stand brengen tussen vliegtuigen en satellieten die op 36.000 kilometer afstand om de aarde draaien.De groeiende vraag naar satellietdiensten leidt ertoe dat we de grenzen van de capaciteit van de traditionele radiofrequenties voor satellietcommunicatie bereiken. Laserverbindingen lossen dit op. Ze hebben daarnaast het voordeel dat ze weinig last hebben van interferentie en eventuele detectie. Lasercommunicatie is, in tegenstelling tot de reeds overvolle radiofrequenties, uiterst moeilijk te onderscheppen. Omdat de bundel veel smaller is, zijn laserterminals compacter en dus lichter. Ze verbruiken ook minder energie. Bovendien zijn ze nauwkeuriger en veiliger dan radioverbindingen. In de toekomst zullen datasnelheden van vele gigabits per seconde mogelijk zijn.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise l'intelligence artificielle et l'apprentissage automatique pour réduire les spams. Découvrez comment vos données de commentaire sont traitées.

Articles connexes

Technologie de l’information

L’ère de la connectivité illimitée : l’Internet par satellite d’EasyVoice Telecom

Dans un monde où la connectivité est la clé du succès, Internet joue un rôle central dans notre vie quotidienne. Qu’il s’agisse de communication d’entreprise, d’enseignement à distance, de divertissement ou de suivi des nouvelles et des informations, une connexion Internet fiable est essentielle. Cependant, toutes les régions n’ont pas accès aux formes traditionnelles d’Internet à large bande, telles que le câble ou la fibre. C’est là que l’Internet par satellite d’EasyVoice Telecom est en train de révolutionner.

Lire la suite

Het groeiende gevaar van malvertising via Google Ads

Er is een groeiend gevaar van malvertising via Google Ads, waarbij slechteriken echte websites klonen en de downloadlink vervangen door malware. Dit wordt versterkt door de integratie van Google Ads in de echte zoekresultaten, waardoor het moeilijk is om te onderscheiden of een zoekresultaat een ad is of niet. Hierdoor zijn mensen geneigd om op deze advertenties te klikken, in de veronderstelling dat het een echte zoekresultaat is.

Lire la suite

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Lire la suite

Frankrijk smeert Google 500 miljoen euro boete aan

De Franse concurrentiewaakhond heeft Google een boete van vijfhonderd miljoen euro gegeven. Dat meldt Belga. Google krijgt de boete omdat het niet ‘te goeder trouw’ met de uitgevers onderhandelde over de vergoeding voor het gebruik van nieuwsberichten.

Lire la suite
Vous êtes à jour, c'était le dernier message.
  • Étiquettes

  • Catégories

  • Archives

  • Aller au contenu principal