Microsoft maakt clouddienst van Windows

Op zijn Inspire-evenement heeft Microsoft Windows 365 aangekondigd. Met deze nieuwe clouddienst wordt het mogelijk om Windows 10 en 11 op pc’s en tablets te draaien, ook al hebben deze Linux, Android of iOS als besturingssysteem.

Windows 365 draait via Azure Virtual Desktop en zal als een abonnement worden aangeboden, waarbij bedrijven een bepaald bedrag per gebruiker betalen. Op die manier kunnen deze overal toegang krijgen tot dezelfde desktopomgeving, waar ook ter wereld. De lancering is voorzien voor 2 augustus, een dag eerder worden de prijzen bekendgemaakt.
Die prijs zal ook afhangen van de virtuele configuratie die gebruikers willen gebruiken: hoe meer geheugen, opslag en rekenkracht gewenst is, hoe hoger de prijs allicht zal zijn. Windows 365 zal gelanceerd worden met Windows 10 als besturingssysteem; zodra Windows 11 beschikbaar is, zal ook deze aangeboden worden. De besturingssystemen komen in twee varianten: Business en Enterprise.
Met Windows 365 zal het gemakkelijk worden om sessies te starten op een bepaald apparaat en later naadloos verder te gaan op een andere machine, benadrukt Microsoft. Onder meer Office 365, Dynamics 365 en Power Platform zullen onmiddellijk via de nieuwe dienst werken. Daarnaast zullen ook bestaande softwareontwikkelaars de kans krijgen om hun tools voor de clouddienst geschikt te maken, via api’s. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet helemaal duidelijk.

Voor de beveiliging van de dienst rekent Microsoft op tweefactorauthenticatie en encryptie van de opslag en de verbinding met de cloud. Endpointsystemen worden via Defender for Endpoints beveiligd.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise l'intelligence artificielle et l'apprentissage automatique pour réduire les spams. Découvrez comment vos données de commentaire sont traitées.

Articles connexes

Zo houd je overzicht bij beheren grote it-omgeving

Wanneer je een grote it-infrastructuur beheert, is overzicht houden je belangrijkste uitdaging. In zo’n grote omgeving – waarin meer dan duizend apparaten – heb je meestal meerdere monitoringservers staan die data verzamelen vanuit verschillende onderdelen van de infrastructuur. Dit leidt tot een overdosis aan alerts of verschillende monitoringsoftware.

Lire la suite

Directeur DINL kraakt cybersecurity-hoogleraren

De twintig cybersecurity-hoogleraren missen een essentieel punt met hun oproep nog eens heel goed na te denken over het gebruik van de cloud-platforms van Big Tech. Onterecht zadelen ze de universiteitsbesturen op met een maatschappelijk, breder probleem. Michiel Steltman, directeur Stichting DINL (Digitale Infrastructuur Nederland), stelt dit in een reactie op de brandbrief van de wetenschappers, verenigd in de Academic Cyber Security Society (ACCSS).

Lire la suite

Backup-as-a-service is sleutel tot zakelijk succes

Coronacrisis of niet, bedrijven blijven op zoek naar mogelijkheden om hun internationale aanwezigheid uit te breiden. Maar omdat de pandemie veel bedrijven dwingt elk dubbeltje om te draaien, aarzelen ze om de stap in het diepe te wagen en nieuwe regio’s te betreden.

Lire la suite

Toegang geven tot netwerk is kwestie van vertrouwen

Zou je vreemden in je huis binnenlaten? Natuurlijk niet, tenzij ze van een overheidsdienst, de politie of een nutsbedrijf zijn, en alleen als ze een deugdelijke identificatie laten zien. Dit geldt ook voor het toelaten van vreemden tot je interne bedrijfsnetwerk. Je wilt er zeker van zijn dat je weet wie ze zijn en dat ze een geldige reden hebben om toegang te krijgen tot je bedrijfstoepassingen en -gegevens.

Lire la suite
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Étiquettes

  • Catégories

  • Archives

  • Aller au contenu principal