‘Duurzaam’ kredietfaciliteit van 1 miljard voor KPN

KPN heeft vandaag een kredietfaciliteit van één miljard euro afgesloten. Daarbij is de rente gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties van het telecomconcern in de komende jaren. Met deze financieringsovereenkomst onderschrijft KPN zijn groene ambities. Eerder dit jaar maakte het bedrijf al bekend te streven naar een 'net zero'-uitstoot binnen zijn gehele keten in 2040.

De nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd van vijf jaar met twee verlengingsopties van één jaar. De faciliteit vervangt de bestaande regeling uit 2016 en wordt voornamelijk gebruikt als liquiditeitsreserve. ‘Dit is een belangrijke financieringsovereenkomst voor KPN die financiële flexibiliteit brengt en zorgt dat we onze solide liquiditeitspositie vasthouden’, zegt Chris Figee, financieel directeur KPN.
De rente van deze faciliteit is gekoppeld aan KPN’s prestaties op drie duurzaamheidsdoelstellingen: de versnelde digitalisering van Nederland door de uitrol van glasvezel, het verminderen van het energieverbruik van KPN en het omlaag brengen van de CO2-uitstoot in de keten (zogeheten Scope 3-emissies).
Voor KPN is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Zo draait het bedrijf sinds 2011 uitsluitend op groene stroom, is het sinds 2015 klimaatneutraal en wil het in 2025 bijna circulair zijn. Dat betekent dat de telco verder inzet op het omlaag brengen van uitstoot bij leveranciers en bij klanten in het gebruik van hun producten en diensten.

Hergebruik

De telecomsector staat bekend als één van de grootste verbruikers van energie. KPN stelt dat het er jaar op jaar in slaagt om het netwerk van Nederland verder te verduurzamen. In tien jaar tijd nam het energieverbruik met 37 procent af, terwijl over dezelfde periode de hoeveelheid dataverkeer met bijna het 21-voudige toenam.
Een doelstelling voor KPN is om zelf zo zuinig mogelijk met hernieuwbare energie om te gaan. Zo loopt er een proefproject met een circulaire back-upbatterij waardoor in een wijkcentrale in Amersfoort het gebruik van groene energie wordt geoptimaliseerd en er ook tijdens zon- en windluwe momenten groene stroom beschikbaar is.

Verder voorziet het bedrijf het ontwerp van steeds meer producten van een circulair design, zoals een in 2020 geïntroduceerd nieuw modem met een behuizing van gerecycled plastic. Ook loopt er een pilot met glasvezelkabels die niet alleen een kleinere diameter hebben, maar ook voor 90 procent gerecycled plastic gebruiken. Verder verkleint KPN de afmetingen van verpakkingen om te besparen op materiaal.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet künstliche Intelligenz und maschinelles Lernen, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden.

Ähnliche Beiträge

Autodiefstal met USB-kabels

In deze blog bespreken we de ontwikkelingen op het gebied van autodiefstal met USB-kabels. We leggen uit hoe autodieven met deze methode te werk gaan en hoe fabrikanten proberen dit probleem aan te pakken. We bespreken enkele mogelijke oplossingen, waaronder software-updates en fysieke beveiligingsmaatregelen, om deze vorm van autodiefstal te voorkomen.

Weiterlesen

Xiaomi Europees marktleider in smartphones

Xiaomi is sinds het tweede kwartaal van dit jaar Europees marktleider in smartphones. Dat berekende Strategy Analytics. Een kwart van alle smartphones die naar Europa zijn verscheept, draagt het Xiaomi-logo, zegt het marktonderzoeksbureau.

Weiterlesen

Nederland moet snel voorsorteren op Open Ran

Nederland dreigt de boot te missen bij de nieuwe, op open standaarden gebaseerde telecommunicatietechniek voor de koppeling van apparatuur aan netwerken. De belangrijkste trend tijdens het Mobile World Congress (MWC), die van Open Ran (open radio access networks), gaat aan ons land voorbij als niet snel een nieuwe generatie technici wordt opgeleid.

Weiterlesen
Sie sind auf dem neuesten Stand, das war die letzte Nachricht.
  • Schlagwörter

  • Kategorien

  • Archive

  • Skip to content