BT halveert latentie van glasvezel

BT (het voormalige British Telecom) gaat tests opstarten met een nieuw type optische glasvezel: hollow fibre. Die moet de latentie van de verbindingen met ongeveer de helft terugdringen, zegt het bedrijf. De testfase gebeurt in samenwerking met providers Lumenisity en Mavenir.

Uit eerste onderzoek blijkt dat hollow fibre de latentie of signaalvertraging van een glasvezelverbinding met de helft kan doen verminderen. Die latentie wordt veroorzaakt doordat het laserlicht door glas ‘reist’ en glas zorgt van nature voor een vertraging van licht. De nieuwe verbinding heeft een met lucht gevulde centrale kern, omhuld door een buitenste ring van glas om zo de laserstraal te geleiden terwijl de signaalsnelheid dicht bij de snelheid van licht blijft.
De vermindering van de latentie biedt vele voordelen. Zo kan ‘holle vezel’ bijdragen aan ‘hoge-frequentieaandelenhandel en ook aan de verlaging van mobiele netwerkkosten. Door hollow fibre is ook de afstand tussen straatantennes en backend-verwerking in centrales te vergroten. Tot slot kan hollow fibre in het radio access network de kosten van het mobiele netwerk verlagen, doordat meer 5G-antennes vanuit één centrale of kast zijn te bedienen.

‘Hollow fibre zou een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van de wereldwijde communicatie-infrastructuur’, zegt professor Andrew Lord, BT’s hoofd van Optical Network Research. ‘Het is een stap voorwaarts in capaciteit en snelheid, om gelijke tred te houden met de vraag naar snelle, lage-latentiecommunicatie, gedreven door 5G netwerken, streaming en diens meer.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt artificiële intelligentie en machine learning om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het nieuwe GPT-4, Hoe Google AI en Microsoft 365 AI de toekomst van kunstmatige intelligentie vormgeven

In de wereld van Artificial Intelligence en Machine Learning was afgelopen week een historische week. Dit komt door de aankondiging van de officiële lancering van GPT-4 door Open AI. Hoewel we al toegang hadden tot deze AI via Bing, is de officiële lancering van GPT-4 iets om te vieren. In dit blog bericht gaan we dieper in op de mogelijkheden van GPT-4 en wat deze nieuwe AI zo bijzonder maakt.

Lees verder

EasyComp Host lanceert vernieuwde website met verdubbelde server capaciteit en lagere prijzen!

We zijn trots om aan te kondigen dat EasyComp Host een vernieuwde website heeft gelanceerd met nog meer krachtige hostingopties. Naast onze nieuwe website, hebben we de capaciteit van onze server rack verdubbeld en zijn we volledig in eigen beheer. Dit betekent dat we in staat zijn om onze prijzen zo laag mogelijk te houden terwijl we onze klanten blijven voorzien van de beste service. Daardoor zijn we in staat tot 5x meer te kunnen aanbieden dan eerder het geval was en dat alles voor een zeeuws prijsje!

Lees verder

De voor- en nadelen van kunstmatige intelligentie onder de loep: van machine learning tot GPT!

Kunstmatige intelligentie (A.I.) is een technologie die steeds verder ontwikkeld wordt en die steeds meer gebruikt wordt in allerlei soorten industrieën. A.I. biedt enorme mogelijkheden om processen te automatiseren en te verbeteren, en om nieuwe manieren te vinden om problemen op te lossen. Hoewel A.I. en machine learning enorme voordelen kunnen bieden, is het belangrijk om te erkennen dat er ook bezorgdheid bestaat over de mogelijke gevolgen van deze technologieën, zoals werkloosheid en discriminatie. Overheden kunnen helpen om ervoor te zorgen dat A.I. op verantwoorde wijze wordt ontwikkeld en gebruikt, en mensen kunnen hun eigen kennis over A.I. vergroten door opleidingsprogramma’s te volgen en het gesprek aan te gaan met experts op het gebied van A.I.

Lees verder

Nederland digi-vaardigst, België gemiddeld

Nergens in Europa zijn relatief meer inwoners bedreven in het gebruik van internet, computers en software dan in Nederland en Finland. Beide landen voeren de ranglijst aan van digitale vaardigheden. België scoort gemiddeld. Dit blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Eurostat.

Lees verder
U bent helemaal bij, dit was het laatste bericht.
  • Tags

  • Categorieën

  • Archieven

  • Naar de inhoud springen