Skip naar inhoud

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email
Vanaf heden zijn we aangesloten bij SIDN als registrar, hiermee kunnen we onze dienstverlening op het gebied van domeinnaamregistratie en hosting zo voordelig mogelijk houden. In dit bericht lees je hoe we dit doen.

Eerder waren wij van EasyComp Zeeland en EasyComp Host altijd afhankelijk van derde partijen als het aankwam op domeinregistratie. Dit was dan ook vaak de duurste factor voor klanten die bij ons een website afnamen. Wij vonden dat niet langer binnen onze fair pricing strategie passen en dit is dan ook de reden dat we deze stap hebben genomen. Effectief betekend dit voor onze eindklanten dat er een tussenpartij uitvalt wat dus leidt tot lagere tarieven voor domeinregistratie! Dit maakt ook dat EasyComp Zeeland en EasyComp Host de enige officiële registrar is van heel Zeeland. Nu dan weet u al waar u met uw domein voor een Zeeuws prijsje terecht kunt; https://easycomphost.nl.

Domeinregistratie hoe werkt dat?

Bij het registreren van een domeinnaam zijn altijd drie partijen betrokken. De Registry, Registrar en Registrant.

Registry

Een Registry is de beheerder van een top-level-domein (of domein-extensie) en draagt zorg voor alle (technische) aspecten rondom het beheer van deze domein-extensie. Je moet dan denken aan een domeinnaamregistratiesysteem, de DNS-infrastructuur, maar ook de vermarkting van de domein-extensie en het voldoen aan alle eisen vanuit de ICANN.

Het komt vaak voor dat een Registry meerdere domein-extensies beheert. Bijvoorbeeld omdat de technische infrastructuur daarvoor geschikt is, of dat het commercieel interessant is.
Enkele voorbeelden op een rij:

  • SIDN – beheerder van o.a. .nl en .amsterdam
  • DNS Belgium – beheerder van .be
  • Verisign – beheerder van o.a. .com en .net
  • Donuts – beheerder van 150+ gTLDs zoals .guru en .photography

Registrar

Een Registrar is een geaccrediteerde partij welke de betreffende domein-extensie mag verkopen. Vaak moeten deze voldoen aan (strenge) eisen om de domein-extensie te kunnen aanbieden. EasyComp Host is Registrar van meerdere domein-extensies waaronder .nl.

Vanuit sommige oogpunten kan het echter interessanter zijn om samen te werken met andere Registrars en collectief in te kopen. Bijvoorbeeld omdat je een bepaalde domein-extensie slechts eenmaal wilt afnemen voor een klant, maar niet jaarlijks enkele honderden euro’s aan Registrar fee’s wilt betalen.

Verder verzorgt de Registrar voor de juiste voorzieningen, zoals het 24/7 kunnen registreren van nieuwe domeinnamen, en het beheren van je bestaande domeinnamen.

Registrant

Een Registrant is de persoon of het bedrijf die een domeinnaam registreert bij de Registrar.  Wanneer je een domeinnaam registreert, wordt je dus automatisch een Registrant.

Wanneer je wijzigingen aanbrengt aan de domeinnaam, zal de Registrar er voor zorgen dat deze worden opgeslagen in de database van de Registry.

Aanvullende voorwaarden als Registrant
Wist je dat je als Registrant ook moet voldoen aan aanvullende voorwaarden? Deze verschillen per Registry, maar komen grotendeels overeen. We hebben de aanvullende voorwaarden van de meest populaire ccTLD (land extensies) op een rij gezet.

Lees ook:

Speech2Text als basis voor ingesproken zorgrapportages

Bij overheidsinstellingen wordt automatische ondertitelingssoftware al veelvuldig ingezet voor de verslaglegging van raadsvergaderingen. Tijdens de vergadering wordt spraak direct omgezet naar tekst, waardoor de vergadering automatisch en direct ondertiteld wordt.

Germany and Austria implement repair bonuses

How do we make repair less expensive and therefore more attractive? In Austria and the German state of Thuringia, people can now be partially reimbursed when repairing a product thanks to a repair bonus.

China trekt teugels techbedrijven verder aan

China heeft haar greep op de technologiesector opnieuw verstevigd. Vanmorgen maakte de regering in Beijing een aantal maatregelen bekend die oneerlijke concurrentie moeten tegengaan. Ook het bewerken van persoonsgegevens en andere kritieke data wordt aan banden gelegd, evenals de toepassing van kunstmatige intelligentie en algoritmes.

Dataschrapers, wie doet ze wat?

Persoonsgegevens achterlaten op een sociaal platform is onderdeel van het spel, en iedereen kan goed inschatten waar het verstandig is dit wel te doen en waar vooral niet. Toch lagen kwamen onlangs miljoenen persoonsgegevens op straat te liggen. Niet via hacks, maar via scrapes.

OldFlix: We bewaren oude films en series en presenteren ze: In een Netflix-achtige methode, maar gratis!

Wie kent ze niet, Charlie Chaplin, Dallas Dolls, Philips met hun nieuwe spectaculaire uitvindingen tot de spannende avonturen van de jeugddetective Q & Q. Maar waar kijkt u ze? Vanaf

Wilt u deze bijdrage aanbevelen? Dat kan via:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on reddit
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on mix
Share on telegram
Share on pocket
Share on whatsapp
Share on email

Klaar voor de beste oplossing voor uw IT & ICT-situatie?

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd in “onjuist.” Dus wanneer ik vergeet wat het is, zal de computer zeggen: “Uw wachtwoord is onjuist.”