Het leek ongrijpbaar en toch is het gebeurd

Apple Glass, apple’s ongrijpbare AR bril project, komt eraan, en we beginnen veel meer te leren over hoe de futuristische, eerste generatie wearable eruit zou kunnen zien.

Toen we voor het eerst hoorde van “Apple Glasses,” geruchten, werd er gesuggereerd dat Apple het komende jaar het product zou lanceren. Maar met Apple’s 2020-productlijn volledig uitgewerkt met de komst van de iPhone 12, Apple Watch 6 en AirPods Studio, leek de nabije toekomst voor Apple AR bril erg wazig.

Een betrouwbare analist zei dat Apple Glass volgend jaar in 2021 zou kunnen komen, terwijl een andere oude bron voor Apple product releases gelooft dat de release zal niet gebeuren tot 2022. Hoe dan ook, het project is zeker in de maak.

Apple Glass zal naar verwachting draaien op een eigen besturingssysteem ontdekt in de definitieve versie van iOS 13. Het augmented reality-framework verschijnt meerdere keren in code- en tekstdocumenten, wat betekent dat Apple waarschijnlijk activering en toepassing test.

Tijdens WWDC 2020 in juni zal het bedrijf naar verwachting de wereld updaten op zijn AR-inspanningen, en misschien vangen we zo snel mogelijk een glimp op van Apple Glass. Het bedrijf naar verluidt van plan om de bril te onthullen als een “one more thing” aankondiging op haar jaarlijkse keynote, maar zou dit ook kunnen uitstellen als gevolg van wereldwijde tech vertragingen.

Hier is alles wat we weten over Apple Glass, inclusief de mogelijke releasedatum, prijs, ontwerp en specificaties.

Volgens Jon Prosser zal Apple Glass niet worden verzonden met een ingebouwd luidsprekersysteem. In plaats daarvan zullen dragers worden aangemoedigd om apple’s AirPods te bezitten voor audio-integratie.

Apple Glass releasedatum

Volgens TF International Securities analist Ming-Chi Kuo – misschien wel de meest gerenommeerde en betrouwbare Apple expert – Apple Glass zal niet klaar zijn tot 2022 “op zijn vroegst.” Echter, een presentatie intern getoond bij Apple en gelekt naar The Information stelt de lanceerdatum als 2023.

Maar beide kunnen verkeerd zijn – Jon Prosser, een gerenommeerde Apple leaker, zegt Apple Bril kan eerder komen dan we dachten. Prosser gelooft dat de lancering is gericht op “maart-juni 2021.”

Prosser zegt ook dat het bedrijf Apple Glass zal aankondigen voordat het klaar is om te verzenden, net zoals het enkele maanden heeft gewacht om de eerste generatie Apple Watch na zijn debuut te verkopen. Apple wil naar verluidt leden van de media aanwezig hebben voor de onthulling, dus het zou kunnen wachten tot in-person tech evenementen te organiseren.

Apple Bril prijs

Volgens Prosser de Apple Bril zijn momenteel geprijsd op $ 499, plus kosten voor een voorgeschreven bril. Nu lijkt dat misschien laag, vooral in vergelijking met concurrerende augmented reality headsets zoals de Microsoft Hololens 2.

Hololens 2 heeft een prijskaartje van $ 3.500, maar een groot deel van de kosten komt van het hebben van alle elektronica die nodig is om de AR-ervaring ingebouwd in de headset uit te voeren.

Apple Glass, zal in plaats daarvan, vertrouwen op een metgezel iPhone voor de verwerking van alle processen, dus het zal aanzienlijk minder onderdelen en complexiteit hebben dan Hololens. Het zal meer werken als de Vuzix Blade slimme bril, die een ingebouwde camera en Alexa integratie heeft.

Toch begint Vuzix Blade bij $799. Apple’s entry point is aanzienlijk toegankelijker en kost net zo veel als sommige van zijn top-specced smartwatches.

Apple glass functies Apple Glasses functies: Wat ze daadwerkelijk zullen doen

Volgens een rapport van Bloomberg brengt de Apple AR-bril informatie van je telefoon naar je gezicht. Specifiek, de bril “zal naar verwachting synchroniseren met de iPhone van een drager om dingen zoals teksten, e-mails, kaarten en games weer te geven over het gezichtsveld van de gebruiker.”

Apple heeft ook plannen voor apps van derden en overweegt een speciale app store, vergelijkbaar met hoe je apps voor de Apple TV en Apple Watch krijgt.

apple glass ontwerp Apple Bril ontwerp

De meest recente Apple Glass prototype ziet eruit als een “vn-intimiderende” paar plastic glazen, terwijl marketing suggereert naar een Clark Kent-achtig ontwerp.

apple class sensor Camera’s en sensoren

Het heeft een LiDAR scanner, maar geen andere camera’s om privacy redenen (hoewel dat zou kunnen veranderen.) De bril wordt ook geleverd met een plastic standaard met draadloze opladers.

Als een accessoire voor de iPhone zal het zeker gevolgen hebben voor de Apple Glass ontwerp. Hoewel de bril niet zo licht zal zijn als Ray-Bans, kunnen ze licht genoeg en comfortabel genoeg zijn om als dagelijkse bril te werken.

Er zijn geen plannen voor de eerste generatie Apple Glass te komen in een getinte variëteit. Maar als Apple Glass een succes wordt, zou het bedrijf misschien overwegen om zijn aanbod uit te breiden.

Apple glass specificaties

Apple Glass specificaties

Er zijn nog geen specificaties bekend over de Apple Glass, maar we kunnen speculeren op basis van wat we weten over de huidige technologie. Het heeft bijvoorbeeld op zijn minst hetzelfde gezichtsveld (52 graden) en resolutie (47 ppi) als de Hololens 2.

Als Apple een echte augmented reality-oplossing wil creëren – in tegenstelling tot een heads-up-display met 2D zwevende meldingen of kaarten, zoals Google Glass – is het redelijk om te verwachten dat de Apple Glasses rechtstreeks verbinding maakt met de iPhone via een speciale Wi-Fi-verbinding.

Als de iPhone alle video’s moet verwerken die door de camera’s van de bril zijn vastgelegd en de 3D-beelden met een zeer hoge frame-snelheid (een absoluut minimum van 60Hz, met een 120Hz-refresh optimaal) moet terugsturen, is een veel hogere bandbreedte nodig dan bluetooth kan bieden.

Wat de levensduur van de batterij betreft, kunnen we ook een minimum van drie uur verwachten als Apple concurrerend wil zijn, hoewel we kunnen aannemen dat mensen hier meer vergevingsgezind over zullen zijn – vooral als Apple een soort draadloze oplaadbrilcase biedt die de operationele tijd gedurende de dag kan verlengen, zoals bij de Apple AirPods.

Apple glass uiterlijk Apple Bril verlanglijstje: Wat we willen

Een bril die eruit ziet als een bril: We willen graag een natuurlijk uitziende bril, zoals die in de concepten die je ziet op deze pagina. Ik weet zeker dat Apple wil hetzelfde. Niemand wil AR-bril die eruit ziet als geek-wear.

AR in volledige 3D: Sommige mensen willen gewoon een heads-up display, maar de ware kracht van AR komt van volledige 3D-integratie. Als u de Apple Bril succesvol wilt maken, moet u elke iOS AR-app kunnen uitvoeren die momenteel op de iPhone werkt via het draagbare apparaat.

Ten minste 8 uur batterijduur: Ervan uitgaande dat u niet de hele tijd 3D AR-apps uitvoert en regelmatig naar meldingen en 2D-apps tussendoor kijkt, moet Apple een manier kunnen vinden om een Apple-bril te laten duren via een gemiddelde werkdag, hoewel dit mogelijk niet gebeurt in de eerste generatie.

We zullen blijven updaten van deze pagina als meer Apple Bril geruchten en lekken naar buiten komen.

Bronnen:

Jon Prosser Apple Glass leaks
https://youtu.be/SfjSy6T4iE4

Max Weinbach (Apple bron)
https://twitter.com/MaxWinebach

Concept Creator (Apple Glass-modellering)
https://twitter.com/CConceptCreator

EAP (Afbeeldingen)
https://www.youtube.com/channel/UCj34AOIMl_k1fF7hcBkD_dw